Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΡΕΣΤ - ΜΟΝΑΚΟ
Facts Αγώνα
* Το ματς θα διεξαχθεί παρουσία 5.000 θεατών.
* Συντριπτική η υπεροχή της Μονακό στα μεταξύ τους ματς (5-5-14).
* Over τα 4 από τα 6 τελευταία ματς, ισορροπία στα γκολ (3 στα 6 g/g).
* Ισχυρή και στη Βρετάνη η Μονακό βάσει παράδοσης (3-3-6).
* 2-3 γκολ τα 6 από τα 7 πιο πρόσφατα ματς σε αυτή την έδρα από το 1985.
Απότομη προσγείωση μετά τις δύο σερί νίκες που είχαν φέρει αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας. Εμφανίστηκε με δύο πρόσωπα γνωρίζοντας φυσιολογικά την ήττα (3-2) από την Ανζέ εκτός έδρας.
Ενθουσίασε στο 1ο ημίχρονο (2-1) με την αποτελεσματικότητά αλλά και την εμφάνισή της σε μια δύσκολη έδρα που περνούν λίγες ομάδες. Σκόρερ οι Μουνιέ (στο 3′ με πέναλτι) και Σαρμπονιέ (32′). Δεν είχε την ίδια συνέχεια στο 2ο ημίχρονο, αφού σε δύο λεπτά (78′-80′) κατέστρεψε ό,τι έχτιζε γνωρίζοντας την 3η φετινή της ήττα. Πολλά και αυτή τη βδομάδα τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, τεράστια κενά στο κέντρο της άμυνας, που χρειάζεται άμεση βελτίωση. Παραμένει η χειρότερη άμυνα (12 γκολ παθητικό).
“Είναι δεδομένο ότι επιθετικά βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο. Αμυντικά έχω κάποιες ανησυχίες, όμως το θέμα είναι να δούμε πώς χάσαμε αυτό το ματς, μέσα μόλις σε δύο λεπτά. Η κατηγορία αυτή δεν επιτρέπει ολιγωρία κι εμείς σήμερα το ‘πληρώσαμε’ με τον πιο σκληρό τρόπο” δήλωσε απογοητευμένος ο κόουτς Ολιβερ Νταλ’ Ολιο.
Τρεις οι σημαντικές απουσίες για τον κόουτς Ολιβερ Νταλ’ Ολιο που δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπεν και Ερέλ (αμυντικοί) και τον Μπατόκιο (χαφ), λόγω τραυματισμών. “Ετοιμάζει τις βαλίτσες του” για Αγγλία ο 18χρονος χαφ Ιμπραϊμα Ντιαλό.
Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, μετά την ήττα στις καθυστερήσεις από τη Ρεν, όση ώρα της επετράπη. Πέτυχε ένα μικρό έπος επικρατώντας 3-2 εντός έδρας του Στρασβούργου, αφού αγωνίστηκε σχεδόν μισή ώρα με 9 παίκτες (67’).
Πολύ καλύτερη και στα δύο μισά του γηπέδου έως το 55’ σημείου που προηγήθηκε με 3-1 αλλά ήρθε η πρώτη αποβολή (χαφ Τσουαμενί) και αναγκάστηκε να αγωνιστεί σαφώς πιο αμυντικά, δεδομένης και της διαφοράς γκολ που της το επέτρεπε. Εδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα μετά και τη 2η αποβολή (67′ στόπερ Ντισασί), δέχθηκε τη μείωση του σκορ, αλλά κράτησε με “νύχια και με δόντια” φτάνοντας στην 3η φετινή νίκη.
Με τα 2 γκολ ο αρχηγός Μπεν Γεντέρ έφτασε τα 3 φετινά, 1η ασίστ για τον εξτρέμ Φόλαντ που δείχνει να “δένει” με τον Γάλλο αρχηγό των Μονεγάσκων.
“Αντιμετωπίσαμε με μεγάλη ψυχραιμία και ωριμότητα ένα παιχνίδι δύσκολων συνθηκών και ειδικών περιστάσεων”, είπε εμφανώς ικανοποιημένος ο Κροάτης κόουτς Νίκος Κόβατς για να σταθεί κυρίως στους νέους ποδοσφαιριστές που μπήκαν ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο. “Ηταν λογικό να γίνουν λάθη, αλλά αν δεν τα κάνουν τώρα, πότε θα τα κάνουν; Τους βγάζω το καπέλο για τη σημερινή νίκη (με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού), είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου”, ολοκλήρωσε.
Αποβλήθηκαν κόντρα στο Στρασβούργο και είναι εκτός αποστολής οι Ντισασί (στόπερ) και Τσουαμενί (χαφ). Τραυματίες είναι οι πλάγιοι Σιντιμπέ και Μπαλό-Τουρέ, όπως και οχαφ Γκολόβιν. Ανέτοιμος αγωνιστικά είναι ο πλάγιος μπακ Καίο Ενρίκε (νέα μεταγραφή), στον πάγιο θα βρίσκεται ο Φλορεντίνο Λουίς (χαφ, πρόσφατη μεταγραφή).