Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ - ΓΚΡΕΜΙΟ
Facts Αγώνα
* Παράδοση τελευταίας 10ετίας με γηπεδούχο την Ατλέτικο Μινέιρο: 3-2-5
* Συνολική παράδοση τελευταίας 10ετίας: 5-5-10
* Στις τέσσερις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους η Γκρέμιο σημείωσε ισάριθμες νίκες.
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Επικράτησε 4-3 εκτός έδρας της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε μετά από ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη και την ήττα της Ιντερνασιονάλ από τη Φορταλέσα. Βρέθηκε πίσω στο 21’ και μέχρι την ανάπαυλα δεν κατάφερε να απαντήσει. Πέτυχε πάντως ένα γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από υπόδειξη του VAR.
Στην επανάληψη βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του επιθετικού Κάνο στο 53’. Δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε εκ νέου να χάνει, όμως αυτή τη φορά η απάντησή της ήταν πολύ πιο άμεση και πειστική, καθώς σημείωσε τρία τέρματα από το 60’ μέχρι το 78’. Το μόνο που κατάφερε η αντίπαλός της ήταν να μειώσει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο επιθετικός Κένο που σημείωσε χατ-τρικ. Το άλλο γκολ – το δεύτερο – το πέτυχε ο μέσος Νάταν, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή.
Τη μεθεπόμενη Κυριακή υποδέχεται τη Βάσκο ντα Γκάμα στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής.
Αμφίβολος ο κεντρικός αμυντικός Ρέβερ (17/2) που χτύπησε στο ματς με την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στη θέση του ο Ιγκόρ Ραμπέγιο (19/3). Δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.
Πολύ σημαντική ένεση ηθικού αποτέλεσε το εκτός έδρας 1-0 επί της συμπολίτισσας Ιντερνασιονάλ για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Σκόραρε για λογαριασμό της ο εξτρέμ Πέπε στο 74ο λεπτό με έξοχο τελείωμα εκτός μεγάλης περιοχής και οι τρεις αυτοί βαθμοί την φέρνουν πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16». Την Τρίτη υποδέχεται την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα της Χιλής και με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά τη συνέχειά της στη διοργάνωση.
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Παλμέιρας, σε ένα παιχνίδι που είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκειά του αλλά – ως συνήθως – σπατάλησε πάρα πολλές ευκαιρίες, φτάνοντας στα πρόθυρα της ήττας. Δέχτηκε το γκολ στο 71’ κόντρα στη ροή του αγώνα και ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του επιθετικού Φερέιρα μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Τα τελευταία τεστ που covid που έγιναν στην αποστολή (συνολικά… 71) βγήκαν όλα αρνητικά. Το επόμενο Σάββατο φιλοξενεί τη συμπολίτισσά της Ιντερνασιονάλ στο «κλάσικο γκαούτσο».
Ο τεχνικός Ρενάτο Πορταλούπι αποφάσισε να δώσει ανάσες σε τέσσερις βασικούς ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Τρίτης με την Κόλο Κόλο. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Βαντερλέι (27/0), τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό Κάνεμαν (16/0), τον εξτρέμ Αλισον (28/2) και τον επιθετικό Ντιέγκο Σόουζα (23/11). Με λίγα λόγια δεν μιλάμε απλά για τέσσερις βασικούς αλλά για τα τέσσερα μεγάλα της αστέρια.
Παράλληλα, συνεχίζουν να απουσιάζουν λόγω τραυματισμού ο μέσος Πιέρ (13/1), ο μέσος Μαϊκόν (18/2) και ο κεντρικός αμυντικός Πέδρο Ζερομέλ (16/0). Πάντως όλοι τους έχουν κάποιες πιθανότητες να προλάβουν το παιχνίδι της Τρίτης.
Επιστρέφει σήμερα ο κεντρικός αμυντικός Μιράντα (14/2) που ήταν τιμωρημένος στο Λιμπερταδόρες. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Πάουλο Βίκτορ (4/0), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο 23χρονος Ισάκε (19/2).