Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ 2019 Η ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Facts Αγώνα
Η Ατλέτικο Μινέιρο από την Βραζιλία υποδέχεται την Σέρο Πορτένιο από την Παραγουάη.
* ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Αγώνας της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
* Οι πρώτες δυο προκρίνονται στους «16», ενώ η ομάδα που θα πάρει την 3η θέση θα συνεχίσει στη φάση των «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα.
* Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα σε δύο οι περισσότερες ομάδες, ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια: 1) Διαφορά τερμάτων 2) Καλύτερη επίθεση.
Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει για τον εαυτό της μία θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2022, χαρίζοντας, παράλληλα, στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο.
* Εξι φορές έχουν αναμετρηθεί συνολικά στο Λιμπερταδόρες, με την Ατλ. Μινέιρο να μετράει μόλις μία νίκη (1-2-3 ρεκόρ). Μόνο τα δύο προηγούμενα βέβαια είναι πρόσφατα (2019), με την Σέρο Πορτένιο να κερδίζει 0-1 στην Βραζιλία και 4-1 στην Παραγουάη πρόπερσι στους ομίλους, τερματίζοντας πρώτη με την Μινέιρο αντίστοιχα να αποχαιρετάει ως 3η.
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε με 2-1 την Αμέρικα ντε Κάλι. Πολύ δραστήρια από την αρχή του αγώνα, δημιούργησε πολλές φάσεις, αλλά χρειάστηκε η είσοδος του Χουλκ από τον πάγκο για να λύσει τον… γόρδιο δεσμό.
Ο 34χρονος διεθνής φορ άλλαξε όλη την ροή του αγώνα και απέδειξε ότι δεν ξέχασε την τέχνη του σκοραρίσματος, σκοράροντας δύο τέρματα μέσα σε τέσσερα λεπτά (59, 63’). Το πρώτο με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος χάρη στην ταχύτητα του.
Με βασικούς έπαιξε το Σάββατο στον πρώτο ημιτελικό του Μινέιρο και καθάρισε την μπουγάδα, κερδίζοντας με 0-3 την Τομπένσε, με τον Χουλκ να ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα και να βρίσκει πάλι δίχτυα.
Τιμωρημένος ο χρήσιμος μέσος Νατάν (27/3), τραυματίστηκε και θα απουσιάσει ο Αργεντίνος μέσος Ζαράτσο (13/1).
Μόνο το γκολ της έλειψε στην υποδοχή της Λα Γκουάιρα. Μονότερμα έπαιζε τους Βενεζουελάνους σε ολόκληρο τον αγώνα, αλλά δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στο αμυντικό τείχος που βρήκε απέναντι της.
Τα στατιστικά ήταν εντυπωσιακά, 68%-32% η κατοχή μπάλας, 16-0 τα σουτ, 11-3 τα κόρνερ, απόρροια της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε. Σε τρεις περιπτώσεις πλησίασε το γκολ, καλύτερη της φάση στο πρώτο μέρος με την μπάλα να απομακρύνεται οριακά πριν περάσει την γραμμή της εστίας.
Στο πρωτάθλημα έρχεται από μεγάλη νίκη, 2-0 την συμπολίτισσα Ολίμπια, την οποία έπιασε στην κορυφή, όπου ισοβαθμεί στους 26 βαθμούς και με την Λιμπερτάδ. Ο Αρτσε χρησιμοποίησε κανονικά τους βασικούς του.
Τελευταία της νίκη επί Βραζιλιάνικου εδάφους ήταν πριν δύο χρόνια στο Μπέλο Οριζόντε ξανά με την Ατλ. Μινέιρο. Εχει κερδίσει και την Παλμέιρας, 2-1-2 ο απολογισμός της στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις της στην Βραζιλία. Τα 9/10 προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε στην διοργάνωση έληξαν under.