ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΜΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ, ΜΕ ΠΙΑΝΙΤΣ ΟΙ ΒΟΣΝΙΟΙ
21:45:00
11.06

ΜΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ, ΜΕ ΠΙΑΝΙΤΣ ΟΙ ΒΟΣΝΙΟΙ

ΑΛΙΑΝΤΖ ΣΤΕΪΝΤΙΟΥΜ (41.507), ΤΟΡΙΝΟ
19° C Βροχερός
Cosmote Sport 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΤΑΛΙΑ - ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

Facts Αγώνα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Προκριματική φάση για το Euro 2020. Προκρίνεται ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου.Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον όμιλο ισχύουν κατά σειρά: 
1) Μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στον όμιλο, 3) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο, 4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο.

* Μόλις μία φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες. Αυτό συνέβη σε φιλικό στις 6 Νοεμβρίου 1996 στο Κόσοβο. Η Βοσνία επιβλήθηκε 2-1 της Ιταλίας (Σαλιχάμιτζιτς 5, Μπόλιτς 43’ – Κιέζα 10’).
 

ΙΤΑΛΙΑ
Ρεπορτάζ

Συνέχισε την προέλασή της με το πανεύκολο 0-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της Ελλάδας. Τα τρία τέρματά της σε διάστημα 10 λεπτών (23’-33’). Στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων, γεγονός που εκνεύρισε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος ήθελε και άλλα γκολ από τους ποδοσφαιριστές του.

Κρατά απαραβίαστη την εστία της για 568’. Εχει το απόλυτο στον όμιλο και δείχνει να έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από την τελική φάση του Μουντιάλ. Τη διαφορά κάνει η ταυτόχρονη παρουσία στα χαφ των Βεράτι, Ζορζίνιο, χάρη στην οποία οι «ατζούρι» έχουν υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες. 

«Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό. Η Ιταλία έχει παράδοση στο να κάνει παιχνίδι υπομονής, όμως εγώ θέλω η ομάδα μου να παίζει ωραίο, επιθετικά και θεαματικό ποδόσφαιρο που να ευχαριστεί τον κόσμο. Ισως αυτό να οφείλεται στο ότι υπήρξα και εγώ επιθετικός. Και σίγουρα είμαι χαρούμενος που έχω στη διάθεσή μου ένα τόσο ποιοτικό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Δεν συμφωνώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση. Απέναντι στη Βοσνία πρέπει να δώσουμε το 100%. Η Βοσνία έχει τον Πιάνιτς και τον Τζέκο που είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης και δεν μου λέει κάτι ότι έχασε στη Φινλανδία. Και επίσης πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από τη Γαλλία που ηττήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Τουρκία» δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αγωνιστικά Νέα

Τέθηκε νοκ άουτ πριν από το ματς με την Ελλάδα ο μπακ Μπιράγκι. Ως γνωστόν δεν υπολογίζονται επίσης ο μπακ Σπινατσόλα, ο γκολκίπερ Ντοναρούμα και ο χαφ-εξτρέμ Πολιτάνο. Δεν έχουν κάτι το ανησυχητικό ο μπακ Εμερσον και ο χαφ Βεράτι. Στη θέση του δεξιού μπακ αναμένεται να ξεκινήσει ο Μαντσίνι (Αταλάντα) αντί του Φλορέντσι. Μια θέση στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν ο Κιελίνι με τον Ρομανιόλι, καθώς ο πρώτος δεν είναι απολύτως έτοιμος. Φανέλα στα χαφ διεκδικεί ο Πελεγκρίνι αντί του Μπαρέλα, καθώς ο δεύτερος σε λίγες ημέρες θα ενσωματωθεί στην U21 που θα αγωνιστεί στην τελική φάση του Euro. Ο Μπερναρντέσκι αναμένεται να ξεκινήσει στο δεξιό άκρο της επίθεσης αντί του Κιέζα, ενώ για τη θέση του σέντερ φορ υποψήφιοι είναι ο Μπελότι και ο Κουαλιαρέλα.

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Ρεπορτάζ

Δεύτερο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα. Είχε 52% κατοχή μπάλας στη Φινλανδία, 11 τελικές προσπάθειες, αλλά μόλις μια εντός εστίας. Δέχτηκε το πρώτο γκολ στο 56’. Στη συνέχεια ρίσκαρε υπερβολικά και σε αντεπίθεση στο 68’ διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 σε βάρος της. 

Η λογική λέει ότι θα παλέψει με Ελλάδα και Φινλανδία για τη δεύτερη θέση του ομίλου, καθώς η Ιταλία δείχνει μια κλάση ανώτερη. 

Βέβαιος ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί καλύτερη στο Τορίνο σε σύγκριση με το ματς στο Τάμπερε εμφανίστηκε ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι. «Στη Φινλανδία παίξαμε πραγματικά άσχημα, αλλά μελετήσαμε τα λάθη μας και είμαστε αποφασισμένοι να μην τα επαναλάβουμε. Είναι πολύ θετική εξέλιξη η επιστροφή του Πιάνιτς. Πρέπει όμως να δείξουμε μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη, όπως αυτή που έδειξε το Σάββατο η Φινλανδία. Ελπίζουμε να τα πάμε καλά απέναντι σε μια παγκόσμια δύναμη, όπως είναι η Ιταλία» τόνισε ο τεχνικός των Βόσνιων.

Αγωνιστικά Νέα

Εγινε δεκτή η έφεση που είχε κατατεθεί για την τιμωρία των δύο αγωνιστικών με την οποία είχε αρχικά τιμωρηθεί ο πολύτιμος μέσος Πιάνιτς για την αποβολή στην αναμέτρηση με την Ελλάδα. Η ποινή μειώθηκε στη μια αγωνιστική και έτσι υπολογίζεται κανονικά για τη σημερινή αναμέτρηση. Τραυματίες ο μπακ Κολάσινατς (Αρσεναλ) και ο χαφ Κρούνιτς (Εμπολι). Με 4-3-2-1 οι Βόσνιοι με τον Τζέκο στην κορυφή της επίθεσης και τους Βίσκα, Βράνσιτς να κινούνται λίγο πιο πίσω του.

Casino