Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΥΩΝ - ΑΝΖΕ
Facts Αγώνα
Αναμέτρηση Νο31 στην έδρα της Λυών, με τους γηπεδούχους να κατέχουν το μεγάλο μερίδιο της πίτας (19 – 7 – 4). Η Ανζέ έχει σκοράρει στις 8 από τις 10 τελευταίες της επισκέψεις. Μόλις 4 οι αναμετρήσεις στην πρόσφατη προϊστορία, με 2 νίκες της Λυών και 1 νίκη της Ανζέ, με 3 απ’ αυτές να είναι under ενώ όλες είχαν 2-3 γκολ.
Μεταγραφή βόμβα μόλις προχθές (Τετάρτη) από την Ανζέ στη Λυών. Ο 21χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Τζεφ Ρεν-Αντελέντ θα παρακολουθήσει τον αγώνα από τις εξέδρες του “Γκρουπάμα Στάντιουμ” ως ποδοσφαιριστής την Λυών, χωρίς όμως δικαίωμα συμμετοχής κατόπιν συμφωνίας των δύο ομάδων κατά την οριστικοποίηση της μεταγραφής.
Λίγοι πίστευαν σε τέτοια εκκίνηση , όμως η ομάδα του ρούκι κόουτς Σίλβιο Σιλβίνιο επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις στην αντίπαλο Μονακό στην πρεμιέρα. To 4-3-3 απέδωσε καρπούς και η γραμμής κρούσης (Ντεμπελέ, Τραορέ, Ντεπάι) ήταν πιο αποτελεσματική από ποτέ.
Ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας, όμως ο Βραζιλιάνος τεχνικός έσπευσε γρήγορα να ρίξει τους τόνους και να δηλώσει πως… “είμαστε μια νεανική και νέα ομάδα που τώρα μοντάρεται, δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα για ένα αποτέλεσμα. Θα περιμένω -όπως πρέπει να κάνουν όλοι- τις 10 πρώτες αγωνιστικές για να κρίνω την παρουσία μας εντός και εκτός συνόρων. Δεδομένου ότι δεν έχει κλείσει το μεταγραφικό παζάρι (έως το τέλος του μήνα), είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι θα υπάρχουν αλλαγές σε σχήματα, ίσως και σε πρόσωπα μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο”.
Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, και κάτι τέτοιο αναμένουμε για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Με το ίδιο σχήμα της πρεμιέρας, μιας και η βασική 11αδα έδειξε συνέπεια στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι, βασικό ζητούμενο για την εκκίνηση της χρονιάς.
Δύο σημαντικές κινήσεις έγιναν μες τη βδομάδα. Προσθήκη του 21χρονου μεσοεπιθετικού Ρεν-Αντελέντ (Ανζέ) με ποσό που αγγίζει τα 30 εκατ. και αποχώρηση του Πάπε Ντιόπ ως δανεικού με οψιόν αγοράς (Θέλτα).
Δεν κάμφθηκε από το γκολ που δέχθηκε νωρίς στην έδρα της (4′) από τη Μπορντό. Έως το ημίχρονο είχε πάρει προβάδισμα με 3-1, το οποίο και κράτησε μέχρι τέλους (είχε και ακυρωμένο γκολ στο β’ για οφσάιντ). Επιτυχημένη εκκίνηση επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες όχι μόνο για αυτό το ματς, αλλά και τη φετινή χρονιά. Η ένατη χρονιά στο τιμόνι του Στεφάν Μουλέν είναι από μόνη της μια εγγύηση εμπειρίας.
Ο αρχηγός Τόμας Μανγκανί δήλωσε ότι “γνωρίζουμε τη δυσκολία και το μέγεθος της αντιπάλου, όμως θα πάμε να παιξουμε το παιχνίδι μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και το κλίμα στην ομάδα, μετά και τη νίκη της πρεμιέρας, είναι πολύ καλό”.
“Ιδιαίτερα συναισθηματική εβδομάδα” αυτή με την αποχώρηση του Ρεν-Αντελέντ, όπως δήλωσε και ο αρχηγός Τομάς Μανγκανί. Μια γκολ και μία ασίστ σημείωσε ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, που θα λείψει πολύ. Ολα τα βλέμματα θα πέσουν πλέον στον βασικό επιθετικό και νέο απόκτημα Αλιουί (επιθετικός). Κατά τα 9/11 ίδια ομάδα με πέρυσι, βασίζεται στην ομοιογένεια και τη δυναμική που επιδεικνύει κάθε χρονιά.