-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΤΟΝΙΑ U21 - ΕΣΘΟΝΙΑ U21
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Ο πρώτος των 9 ομίλων και οι 5 καλύτεροι δεύτεροι μαζί με τις διοργανώτριες Ουγγαρία και Σλοβενία θα δημιουργήσουν 4 γκρουπ των 4 ομάδων. Οι 4 πρώτοι των ομίλων και οι 4 δεύτεροι θα προκριθούν στο Final-8 (νοκ άουτ προημιτελικοί, ημιτελικοί, τελικός). Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 5) Διαφορά τερμάτων στον όμιλο, 6) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο, 7) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο, 8) Περισσότερες νίκες στον όμιλο, 9) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο.
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* Α Γύρος: Εσθονία – Λετονία 2-1
Μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να βάλει κάποιος στο ντεμπούτο του Αλεξάντρ Μπασόβ. Ο Ρώσος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τους προηγούμενους μήνες και το βράδυ της Παρασκευής κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της.
Απέναντι στους – σαφώς ανώτερους – Σέρβους (2-2), οι παίκτες του μπήκαν με το πόδι στο γκάζι παίζοντας φουλ επίθεση. Ο Λιέπα στο 7’ άνοιξε το σκορ, με τον Ρέγκζα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του εννιά λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο μέρος όμως έμειναν από δυνάμεις οι Λετονοί, δεχόμενοι δύο γκολ έως το 65’. Στο τελευταίο 20λεπτο πάντως δεν τα παράτησαν, δημιουργώντας ουκ ολίγες απειλητικές καταστάσεις για την αντίπαλη εστία.
Το 4-0 επί του Λιχτενστάιν στις 11 Ιουνίου του 2013 αποτελεί την τελευταία εντός έδρας νίκη των Λετονών. Εκτοτε έφτασαν τα 16 ματς δίχως τρίποντο με ρεκόρ 0-6-10.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σχεδόν δέκα μήνες μετά την τελευταία υποχρέωσή της, η εικόνα που παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής κόντρα στους Πολωνούς (0-6) ήταν απογοητευτική και τη διατήρησε στην ουρά της βαθμολογίας μαζί με την αποψινή αντίπαλό της.
Το κυριότερο πρόβλημα φυσικά εντοπίστηκε στο κομμάτι της άμυνας, με την ομάδα να έχει δεχτεί 26 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές του γκρουπ. Τα πράγματα πήραν το δρόμο τους από νωρίς, αφού το σκορ ήταν 0-2 με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών.
Με Over έληξαν και οι έξι αγώνες των Εσθονών στη διαδικασία, ενώ βρήκαν δίχτυα μόνο στο 2-1 επί της Λετονίας για τον πρώτο γύρο.