-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Facts Αγώνα
* A’ ΓΥΡΟΣ: Ατρόμητος – ΑΕΛ 1-1
* 9-11-8 υπέρ του Ατρόμητου η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 7-4-2 μετράει η ΑΕΛ στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στη Λάρισα, 7-5-9 υπέρ των Περιστεριωτών ο συνολικός απολογισμός στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας και πάλι όμως οι «βυσσινί» διατηρούν το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην έδρα τους, μετρώντας 5-3-2.
* Στα 6 τελευταία ματς με αντίπαλο τη Λάρισα, ο Ατρόμητος δέχτηκε μόλις ένα γκολ (3 νίκες, 3 ισοπαλίες), παραμένοντας αήττητος στα 8 τελευταία των δύο ομάδων (5-3-0), ανεξαρτήτως έδρας.
* Το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις του με τον τεχνικό της Λάρισας, Μιχάλη Γρηγορίου έχει ο κόουτς του Ατρομήτου, Σάββας Παντελίδης, μετρώντας υπέρ του 4-2-2.
Δεν γίνονταν να κλείσει το πρώτο μισό χωρίς να επαναλάβει την αγαπημένη της συνήθεια. Πάλι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στην Τρίπολη (19’), ουσιαστικά πετώντας το πρώτο μέρος χωρίς να κάνει το παραμικρό επιθετικά. Οι αλλαγές του Γρηγορίου στο δεύτερο μέρος και η διαφοροποίηση του σχήματος συνέβαλλαν στην αλλαγή της εικόνας της, έγινε σαφώς πιο επιθετικά και έτσι, κατάφερε να ισοφαρίσει (60’), χωρίς έκτοτε να γίνεται κάτι που να απειλήσει το 1-1.
Για ακόμη μια φορά λοιπόν βρέθηκε πίσω στο σκορ, για ακόμη μια φορά κατάφερε να σώσει βαθμό. Οι 12 από τους 19 της στον Α’ γύρο έχουν κερδηθεί με αυτόν τον τρόπο! Ετσι έκλεισε το πρώτο μισό ούσα στην εξάδα, θέση που διατηρεί και μετά τα χτεσινά αποτελέσματα.
Δεδομένη η ικανοποίηση για την μέχρι στιγμής εικόνα και συγκομιδή, καταλυτικά τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος της χρονιάς (ακολουθεί μεσοβδόμαδα η επίσκεψη στο Καραϊσκάκη, το επόμενο Σ/Κ η φιλοξενία του Πανιώνιου) για το που και με ποιους στόχους θα βρει το 2020 τους «βυσσινί», οι οποίοι ήδη έχουν μπει σε διαδικασία… αναδόμησης του ρόστερ τους με αποδεσμεύσεις ανενεργών και εκτός πλάνων ποδοσφαιριστών.
Μπήκε στην 20μελη αποστολή έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του ο Μπούστος (εξτρέμ, 8/0), ανέτοιμοι ακόμη οι Φιλίποβιτς (χαφ, 3/0), Σικάβκα (χαφ, 0/0), κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκαν οι Γκόικοβιτς (στόπερ, 1/0), Γκόλιας (χαφ, 0/0), Ζίβκοβιτς (αρ. μπακ, 3/0), θέση στην αποστολή κέρδισε ο 18χρονος Πινακάς (χαφ, 0/0).
Αξιοποιεί το γεγονός ότι ο Αρης δεν… πατάει στο γήπεδο για 40 λεπτά και προηγείται (24’), έχοντας και άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Δεν κλείνει όμως καλά το ημίχρονο, οι «κίτρινοι» πιέζουν στο τελευταίο του πεντάλεπτο για την ισοφάριση και την βρίσκουν στις καθυστερήσεις. Κακός ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, αγγίζει το 2-1 στο 65’, το δοκάρι όμως των φιλοξενούμενων το στερεί, στη μόνη φάση πριν το «τρελό» φινάλε.
Στο 86’ ύστερα από ένα αχρείαστο πέναλτι του Μπα, ανακτά το προβάδισμα, στο 92’ όμως ύστερα από ένα σόλο του Φετφατζίδη ισοφαρίζεται και δύο λεπτά αργότερα, ο Ρισβάνης με απομάκρυνση πάνω στην γραμμή αποτρέπει το 2-3, με τον Γιακουμάκη, στην κόντρα (και στην τελευταία φάση του αγώνα) να χάνει την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στους Περιστεριώτες (2-2).
Το μη χείρον βέλτιστον κοινώς στο ντεμπούτο του Παντελίδη, παρότι ούτε και αυτός μπόρεσε να «γλυτώσει» από την… κατάρα των τελευταίων λεπτών. Το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις ήταν το τρίτο φετινό και αυτά έχουν κοστίσει στον Ατρόμητο 4 βαθμούς, όση δηλαδή είναι και η διαφορά του από την εξάδα.
Προφανές το ήδη σημαντικό χαμένο έδαφος, εξίσου σημαντικό τόσο το σημερινό όσο και το μεσοβδόμαδο ματς με τη Λαμία προκειμένου να μην χαθεί ακόμη περισσότερο (ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η χρονιά κλείνει για τους φιλοξενούμενους με παιχνίδι στην Τούμπα). Δυσοίωνο το γεγονός ότι προέρχονται από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα…
Τιμωρημένος ο Χαρίσης (χαφ, 13/0), νοκ-άουτ τέθηκε ο Γκάλο (δ. μπακ, 7/0), αμφότεροι βασικοί, λογικά οι Μάντσον και Κυβρακίδης τους αντικαθιστούν στο αρχικό σχήμα, με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει σε αυτό ύστερα από τρεις μήνες και τον «Κύβρα» ύστερα από (περίπου) δύο.
Επέστρεψε στην 19μελη αποστολή ο Νάτσος (δ. μπακ/αμ. χαφ, 5/1), κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκαν εκ νέου οι Νταβιώτης (εξτρέμ, 5/0), Γαρουφαλιάς (χαφ, 1/0), Στρούνγκης (στόπερ, 2/0).