-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Νέα απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά μάλιστα δεν πήρε ούτε την ισοπαλία, έχασε 3-2 εκτός έδρας από την εκ των ουραγών Χέλσινμποργκ.
Το ματς πάντως ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Γενς Γκούσταφσον, καθώς πήρε προβάδισμα μόλις στο 3’ με τον Αλεξάντερ Φράνσον, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ισοφαρίστηκε με πέναλτι που αμφισβήτησε έντονα στο 9’, έμεινε πίσω στο 22’ για να πάει στα αποδυτήρια με το 2-1 στην πλάτη, παρότι έκανε πολλές κλασικές ευκαιρίες.
Στην επανάληψη συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να κάνει φάσεις και έφτασε στην ισοφάριση στο 62’ με τον Ισάκ Μπέργκμαν. Κι ενώ φαινόταν πως είχε την ψυχολογία και τον έλεγχο της αναμέτρησης και κυνηγούσε το τρίτο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, μια αδικαιολόγητη υποχώρηση μετά το 75’ έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση και να πετύχουν το νικητήριο γκολ στο 80’.
Το εξαιρετικό ξεκίνημα και οι απανωτές επιτυχίες ανήκουν ήδη στο παρελθόν, η ομάδα μετράει 4 ματς χωρίς νίκη χάνοντας τα δύο πιο πρόσφατα, έχει υποχωρήσει πλέον στην 3η θέση με 25 βαθμούς, 6 λιγότερους από την πρωτοπόρο Μάλμε και αρχίζουν να φαίνονται όλο και περισσότερο οι εγγενείς αδυναμίες της, κυρίως στην άμυνα.
Επιστρέφει έχοντας εκτίσει την ποινή του ο βασικός αμυντικός Φίλιπ Ντόγκερστολ (13 συμ.). Δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως ο γκολκίπερ Τζούλιους Λίνγκρεν, ο αμυντικός Ολιβερ Στέφανσον και ο μέσος Κρίστοφερ Κχαζέμι, όλοι τους μακροχρόνια τραυματίες.
Παρότι έπαιξε με πολλές και σημαντικές απουσίες, επικράτησε 2-1 «εκτός έδρας» της ομόσταβλης Γιουργκόρντεν. Ιδανικό ξεκίνημα, προηγήθηκε μόλις στο 4’ με τον Αρον Γιόχανσον, διπλασίασε στο 33’ με τον Ιμάντ Καλίλι που είχε αντικαταστήσει τον Γιόχανσον στο 21’, έδωσε χώρο στο β’ μέρος και δέχθηκε τη μείωση με αυτογκόλ στο 74’.
Βαθιά βαθμολογική ανάσα, κυρίως όμως ψυχολογική, η ομάδα πήρε μια νίκη που χρειαζόταν εδώ και καιρό και μάλιστα, παίζοντας με αρκετές ελλείψεις πρωτοκλασάτων παικτών. Βρίσκεται στην 6η θέση με 20 βαθμούς, πλησιάζοντας στους 5 την 3η Νόρσεπινγκ και αναθάρρησε αναφορικά με τον στόχο της Ευρώπης, αφού εκείνος του τίτλου αποδείχθηκε πως ήταν υπερβολικά φιλόδοξος.
Τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 21’ ο εναλλακτικός μέσος Αρον Γιόχανσον (8 συμ., 1 γκολ, 5 αλλαγή). Δεν έπαιξαν στο ντέρμπι λόγω κούρασης και μικροτραυματισμών ο βασικός γκολκίπερ Ντέιβιντ Ούστεντ (11 συμ.), ο βασικός αμυντικός Σίμον Σάντμπεργκ (9 συμ.), ο συνήθως βασικός μέσος Τιμ Σέντερστρεμ (11 συμ., 5 αλλαγή) και ο βασικός μέσος Αλεξάντερ Κατσανίκλιτς (13 συμ., 2 γκολ, 3 ασίστ). Από τους παραπάνω, μόνον ο γκολκίπερ Ούστεντ επανέρχεται, οι υπόλοιποι μένουν εκτός και σήμερα.
Το συμβόλαιο του βασικότατου επιθετικού Μουαμέρ Τάνκοβιτς (10 συμ., 3 γκολ), έληξε το περασμένο Σάββατο και ο παίκτης δεν έχει απαντήσει ακόμη θετικά στην πρόταση που του έγινε για ανανέωση. Στο παιχνίδι της απόκτησής του είναι και η ΑΕΚ. Προπονείται πάντως με την ομάδα, ωστόσο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο συνήθως βασικός επιθετικός Παουλίνιο (9 συμ., 2 γκολ, 1 ασίστ, 4 αλλαγή), που δεν έπαιξε στα τρία τελευταία εξαιτίας τραυματισμού. Το ίδιο και ο έμπειρος αμυντικός Ρίκαρντ Μαγιάρ (3 συμ.).