Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΡΑΓΚΑ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας με νοκ άουτ αναμετρήσεις, που θα διεξαχθούν στο «Μουνισιπάλ ντε Μπράγκα». Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος μετά από τα 90 λεπτά, θα ακολουθήσει κατευθείαν η διαδικασία των πέναλτι. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, ενώ ο νικητής της διοργάνωσης ΔΕΝ εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
* Στο πρωτάθλημα (18/8): Σπόρτινγκ Λισσαβώνας – Μπράγκα 2-1.
* Μπράγκα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας είχαν συναντηθεί και πέρσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τα «λιοντάρια» να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι (1-1 στα 90 λεπτά).
«Αλλη» ομάδα από τη στιγμή που την ανέλαβε ο τεχνικός Αμορίμ, παίζει πολύ πιο απελευθερωμένα και με μεγαλύτερη άγνοια κινδύνου. Τρανή απόδειξη το σπουδαίο διπλό που πέτυχε την Παρασκευή στην έδρα της Πόρτο (1-2), όπου έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε και νίκησε μετά από 15 χρόνια! Ευτύχησε να προηγηθεί στο 5’, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε ασφυκτική πίεση, με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο πέναλτι (44’, 56’) και εντέλει να ισοφαρίζουν στο 58’.
Εντούτοις, δεν πτοήθηκε και στο 75’ ανέκτησε το προβάδισμά της, το οποίο υπερασπίστηκε άριστα στο εναπομείναν διάστημα. Αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, που είναι το καλύτερο σερί της εδώ και 10 μήνες! Στους ομίλους του Λιγκ Καπ έκανε το «3 στα 3» και πέρασε άνετα: στο τελευταίο ματς πέτυχε ανατροπή με 4 γκολ σε 32 λεπτά (44’-76’) και έφτασε στο διπλό στην έδρα της Πάκος Φερέιρα (1-4).
Εκτός μάχης ο συμπληρωματικός Γουάλας (στόπερ), μη διαθέσιμος ο χρησιμότατος χαφ Παλίνια, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς ανήκει στη Σπόρτινγκ. Τη θέση του στην αποστολή πήρε ο εξτρέμ Μουρίλο.
Κατώτερη των περιστάσεων σε ένα ακόμα ντέρμπι, ηττήθηκε 0-2 εντός έδρας από τη συντοπίτισσα Μπενφίκα την Παρασκευή και πλέον θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την 4η θέση. Πάλεψε μεν, ήταν φλύαρη δε και τιμωρήθηκε με δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο (80’, 99’). Ετσι, παρέμεινε δίχως νίκη σε 13ο διαδοχικό ντέρμπι πρωταθλήματος με τους άλλους δύο «μεγάλους» της λίγκας.
Από τους ομίλους του Λιγκ Καπ πέρασε με δραματικό τρόπο, αφού χρειάστηκε επική ανατροπή στην έδρα της Πορτιμονένσε (2-4) κι ενώ αγωνιζόταν με 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο: βρέθηκε πίσω με 2-0 (16’ πέναλτι, 31’ αυτογκόλ), αλλά το γύρισε (37’, 77’, 84’, 95’). Θυμίζουμε ότι έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες εκδόσεις του θεσμού.
Μέχρι νεωτέρας συνεχίζει στο ρόστερ της ο Μπρούνο Φερνάντες (αναντικατάστατος χαφ), ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιστρέφουν ο πρώτος γκολκίπερ Ρέναν και ο βασικός στόπερ Κόατες, νοκ άουτ ο χρήσιμος επιθετικός Βιέτο. Εκτός αποστολής για λόγους τακτικής ο επιθετικός Χεσέ.