Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 26 ομάδες αγωνίζονται από μία φορά μεταξύ τους σε 25 αγωνιστικές. Η πρώτη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ οι τέσσερις τελευταίες στην ειδική κατάταξη παραμονής – αφορά την τελευταία τριετία – υποβιβάζονται. Από τη 2η κατηγορία ανεβαίνουν δύο ώστε το πρωτάθλημα 2019/2020 να γίνει με 24 ομάδες.
Η Αργεντινή δικαιούται 6 εισιτήρια για το Λιμπερταδόρες και 6 για το Σουνταμερικάνα.
Στο Λιμπερταδόρες:
Απευθείας στους ομίλους οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας, η νικήτρια του Κυπέλλου και η νικήτρια του Λιγκ Καπ. και στα προκριματικά η 4η του πρωταθλήματος.
Στο Σουνταμερικάνα:
Η φιναλίστ του λιγκ καπ (όχι του Κυπέλλου) και οι επόμενες πέντε ομάδες στην κατάταξη του πρωταθλήματος.
* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Ατλέτικο Τουκουμάν): 0-1-2
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 1-2-4
* Oι 4 πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους έληξαν με over.
Νίκησε εκτός έδρας 2-1 την Μπάνφιλντ και σταθεροποιήθηκε στην 4η θέση – που οδηγεί στα προκριματικά του προσεχούς Λιμπερταδόρες – κρατώντας παράλληλα και επαφή με την 3η θέση που οδηγεί στους ομίλους και στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Μπόκα. Ανοιξε το σκορ στο 34’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του επιθετικού Ντίας και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Νούνιες στο 47’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις αλλά ήταν πια αργά για αυτούς να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω.
Η αποψινή αναμέτρηση έχει τεράστια σημασία αφού η Ρίβερ είναι στην 5η θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω της. Εάν λοιπόν τη νικήσει απόψε, διασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την 4η θέση και άρα τη συμμετοχή της στο προσεχές Λιμπερταδόρες.
Ο δεξιός χαφ-εξτρέμ Μπαρμπόνα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και θα είναι απόψε στην αρχική ενδεκάδα. Ο τεχνικός Ζιελίνσκι δεν προτίθεται να κάνει μεταβολές σε σχέση με το σχήμα που κατέβασε εναντίον της Μπάνφιλντ, καθώς έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του.
Δεν ξεκίνησε καθόλου καλά την υπεράσπιση του τίτλου της στο Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Αλιάνσα Λίμα στο Περού, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο… 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του 19χρονου μεσοεπιθετικού Φερέιρα, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο 60’ στη θέση του Κιντέρο. Λίγο νωρίτερα – στο 80’ – είχε αστοχήσει σε πέναλτι ο Κολομβιανός επιθετικός Μπορέ.
Γενικά δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως άφησε και τους γηπεδούχους να κάνουν το ίδιο. Πάντως το γκολ που δέχτηκε στο 31’ προήρθε από μεγάλο λάθος της αμυντικής γραμμής. Συγκεκριμένα ο κεντρικός αμυντικός Μαρτίνες Κουάρτα έδιωξε την μπάλα κατευθείαν στα πόδια του αριστερού εξτρέμ των αντιπάλων, ο οποίος ήταν εντελώς ξεχασμένος από τον δεξιό μπακ Μοντιέλ. Τουλάχιστον χάρη στον πιτσιρικά Φερέιρα διατηρήθηκε αήττητη για 8η συνεχόμενη αναμέτρηση σε όλες τις διοργανώσεις (5 νίκες, 3 ισοπαλίες).
Στο πρωτάθλημα προέρχεται από εντός έδρας νίκη 4-2 επί της Νιούελς, παρότι έκανε ροτέισον. Χάρη στους τρεις αυτούς βαθμούς διατήρησε επαφή με την αποψινή της αντίπαλο και με νίκη σήμερα την φτάνει στην 4η θέση.
Την Τετάρτη υποδέχεται την Παλεστίνο της Χιλής για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Λιμπερταδόρες.
Αποθεραπεύτηκαν ο δεξιός μπακ Μοντιέλ (12/0) και ο διεθνής μέσος Ενσο Πέρες (15/0), άλλωστε έπαιξαν και εναντίον της Αλιάνσα. Επανέρχεται μετά από καιρό και ο Παραγουανός κεντρικός αμυντικός Ρόμπερτ Ρόχας (6/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μάλιστα προορίζεται για βασικός απόψε. Αντίθετα δεν είναι ακόμα έτοιμοι ο μέσος Εζεκιέλ Παλάσιος (14/1) και ο 20χρονος Κολομβιανός μέσος Καρασκάλ που ήρθε δανεικός από την ουκρανική Καρπάτι και δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με τη φανέλα της.
Ο τεχνικός Γκαγιάρδο δεν προτίθεται να κάνει ροτέισον, καθώς δίνει πολύ μεγάλη σημασία και στο αποψινό παιχνίδι. Απλά ενδέχεται να προφυλαχτεί ο Μπορέ και να ξεκινήσει ο Σουάρες στη θέση του.