Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΧΗ… ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ
Facts Αγώνα
* Α’ ΓΥΡΟΣ: ΕΒΕΡΤΟΝ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 0-1
* Στο Λιγκ Καπ (30/9): Εβερτον – Γουέστ Χαμ 4-1.
* Από τους πλέον επιτυχημένους τεχνικούς στην ιστορία της Εβερτον (2002-13) ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγες. Μάλιστα, ο Σκωτσέζος δεν έχει ηττηθεί από τον τεχνικό των «ζαχαρωτών», Κάρλο Αντσελότι, σε 6 αναμετρήσεις τους στην Πρέμιερ Λιγκ (3 νίκες, 3 ισοπαλίες).
* Η Εβερτον έχει υποστεί μόλις μία ήττα στις 12 πιο πρόσφατες επισκέψεις της στην έδρα της Γουέστ Χαμ σε επίπεδο πρωταθλήματος (7 διπλά).
Παρά τις κακοτοπιές που της έχουν λάχει, δεν τα παρατάει έτσι εύκολα η σκληροτράχηλη ομάδα του Μόγες και ελπίζει βάσιμα στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο Μπέρνλι γεύτηκε την ψυχρολουσία με πέναλτι στο 19’, ωστόσο το ανέτρεψε άμεσα και επέστρεψε στις νίκες (1-2) μετά από 2 ήττες που είχαν αποφέρει απογοήτευση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο φορ Αντόνιο, που «χτύπησε» δις σε 8 λεπτά (21’, 29’).
Από ‘κει και πέρα, έκανε εξαιρετική διαχείριση και υπερασπίστηκε με νύχια και με δόντια το προβάδισμά της. Με νίκη επί της Εβερτον, θα πλησιάσει στην τετράδα κι ενώ ακολουθούν τα 2 σερί εκτός με Μπράιτον (15/5), Γουέστ Μπρομ (19/5) και το εντός με Σαουθάμπτον (23/5). Ευνοϊκό πρόγραμμα αν μη τι άλλο…
Τα 17 τρίποντα που έχει πανηγυρίσει στο τρέχον πρωτάθλημα είναι η καλύτερη επίδοσή της στη μεγάλη κατηγορία από το 1985-86! Αν χάσει από την Εβερτον, τότε για πρώτη φορά εδώ και 1,5 χρόνο θα μετράει 2 διαδοχικές εντός έδρας ήττες.
Επέστρεψε στις προπονήσεις και πλησιάζει στο 100% ο αναντικατάστατος χαφ Ράις (29/1). Ερωτηματικά ο βασικός στόπερ Ογκμπόνα (25/2) και ο έμπειρος χαφ Νομπλ (20 συμ.), ανέτοιμος ο μπακ-χαφ Μαζουάκου (12 συμ.).
Αξια της μοίρας της και λιγόψυχη στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος… Υπέστη «σκληρή» ήττα από την Αστον Βίλα (1-2 εντός έδρας) και πέταξε στα σκουπίδια μια καλή ευκαιρία για να αυξήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης. Κατώτερη των περιστάσεων σε ένα ακόμα παιχνίδι στο γήπεδό της, βρέθηκε πίσω στο 13’, ωστόσο απάντησε άμεσα (19’).
Εντούτοις, παραδόθηκε στις ορέξεις των φιλοξενούμενων, που είχαν δύο δοκάρια (32’, 37’) και τη «σκότωσαν» στο 80’. Ετσι, έχει ξεμείνει με μόλις ένα τρίποντο στις 7 πιο πρόσφατες «στροφές» (1-3-3). Ακολουθούν το εκτός με Αστον Βίλα (13/5), τα 2 διαδοχικά εντός με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16/5) και Γουλβς (19/5) και το εκτός με τη Μάντσεστερ Σίτι (23/5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την Τσέλσι ηττήθηκε στις 12 περασμένες εξόδους (8 διπλά), ενώ οι 10 από τις 15 νίκες στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ήρθαν εκτός έδρας! Αν δεν δεχθεί γκολ από τη Γουέστ Χαμ, τότε για πρώτη φορά από το 2015 θα έχει 3 σερί εξορμήσεις με μηδέν παθητικό.
Νοκ άουτ ο πολύτιμος χαφ Χάμες (22/6) και ο εφεδρικός χαφ Γκμπαμέν (1 συμ.). Επανέρχεται ο σημαντικός χαφ Ντουκουρέ (25/2).