Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΤΣΕΛΣΙ
Facts Αγώνα
* Καμία από τις 13 τελευταίες συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα δεν έληξε ισόπαλη (5 νίκες η Τσέλσι, 8 η Σίτι).
* Για 2η φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν κι ενώ βρίσκονται στο «1-2» της βαθμολογίας. Την προηγούμενη (Ιανουάριος του 2015) είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 1-1.
* Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει υποστεί 8 ήττες από την Τσέλσι, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην προπονητική του καριέρα.
* Ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, έχει πετύχει 4 γκολ κόντρα στην (πρώην ομάδα του) Τσέλσι σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Μόνο εναντίον της Αρσεναλ έχει περισσότερα.
Παρά τις απουσίες του προπονητή Γκουαρδιόλα και αρκετών ποδοσφαιριστών, έκανε περίπατο στην έδρα της Σουίντον (ομάδα League One) την περασμένη Παρασκευή (7/1) κι έφτασε στην άνετη νίκη-πρόκριση (1-4) στο Κύπελλο. Ξεκίνησε φουριόζα και απέκτησε «αέρα» δύο τερμάτων στο πρώτο ημίωρο (14’, 28’), ενώ στη συνέχεια έκανε… διαχείριση.
Στο πρωτάθλημα έρχεται από 11 σερί νίκες και ξέφυγε από τους διώκτες της. Στην πιο πρόσφατη υποχρέωσή της (1/1) δεν έπεισε, αλλά πέτυχε ψυχωμένη ανατροπή (57’ πέναλτι, 93’) και διπλό (1-2) στην έδρα της Αρσεναλ, όπου είχε αριθμητικό αβαντάζ για περίπου 30 λεπτά.
Για 5η φορά στην ιστορία της πετυχαίνει 11 διαδοχικά τρίποντα στην Πρέμιερ Λιγκ: στις 3 από τις 4 προηγούμενες σταμάτησε το σερί στο 12ο ματς με εντός έδρας απώλεια βαθμών!
Λογικά επιστρέφουν ο τεχνικός Γκουαρδιόλα και ο εξτρέμ Στέρλινγκ (, που καθάρισαν από κορωνοϊό. Ο Καταλανός προπονητής γνωστοποίησε ότι βρέθηκαν κι άλλοι θετικοί στον Covid-19. Ερωτηματικά οι Ζιντσένκο (μπακ, 7 συμ.), Στόουνς (στόπερ, 6/1) και Φόντεν (εξτρέμ, 13/5). Διεθνής ο εξτρέμ Μαχρέζ (16/6). Σταθερά εκτός ομάδας ο μπακ Μεντί (1 συμ.).
Θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, αφού πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ την Τετάρτη. Με συνοπτικές διαδικασίες ξεπάστρεψε την Τότεναμ, την οποία νίκησε για 2η φορά, 1-0 εκτός έδρας. Μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε νωρίς (18’) με κεφαλιά του Ρίντιγκερ, ενώ στη συνέχεια το υπερασπίστηκε άριστα, με τους γηπεδούχους να έχουν ακυρωθέν γκολ στο δεύτερο μέρος.
Ετσι, έφτασε τα 11 διαδοχικά ματς δίχως ήττα (6-5-0) σε όλες τις διοργανώσεις και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που φτάνει σε 6 σερί τελικούς Λιγκ Καπ ή Κυπέλλου! Στο πρωτάθλημα έδειξε χαρακτήρα, αλλά έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με τη Λίβερπουλ (2/1), σε μια αναμέτρηση που επανήλθε από το εις βάρος της 0-2.
Στις 15 τελευταίες αγωνιστικές της λίγκας έχει υποστεί μόνο μία ήττα (8-6-1), όμως υποχώρησε στο -10 από την κορυφή.
Σε διεθνείς υποχρεώσεις ο γκολκίπερ Μεντί (20 συμ.), καθάρισαν από Covid-19 ο στόπερ Τ. Σίλβα (17/2) και ο χαφ Καντέ (12/2). Νέο κρούσμα ο στόπερ Κρίστενσεν (13 συμ.). Ανέτοιμοι οι μπακ Τζέιμς (16/4), Τσίλγουελ (6/3) και ο στόπερ Τσαλόμπα (14/2). Ανέκαμψε ο χαφ Λόφτους-Τσικ (12 συμ.). Την Τρίτη φιλοξενείται από την Μπράιτον σε εξ αναβολής αναμέτρηση.