Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΛΕΣΤΕΡ
Facts Αγώνα
* 42-15-7 η παράδοση στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε και στα 27 τελευταία ματς πρωταθλήματος κόντρα στη Λέστερ.
* Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, σκόραρε και στα 6 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος!
Επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αφού πήρε δικαιότατη ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Μπαρτσελόνα την Πέμπτη στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε το παιχνίδι της και πίεσε ψηλά, ενώ είχε 2-3 κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Αντ’ αυτού, βρέθηκε πίσω στο 50’, σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα.
Παρ’ όλα αυτά, δεν πτοήθηκε κι έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας: με 2 τέρματα σε 7 λεπτά (52’, 59’ αυτογκόλ) ανέτρεψε την κατάσταση. Στο 76’ δέχθηκε την ισοφάριση και στα τελευταία λεπτά υπέφερε από την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων, αλλά άντεξε. Στο πρωτάθλημα τα… χρειάστηκε, όμως απέδρασε με το διπλό (0-2) από το Λιντς, όπου «χτύπησε» δις στο τελευταίο 10λεπτο (80’, 85’).
Παραμένει έτσι στο κόλπο για τον τίτλο, την ώρα που εντείνεται η αγωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα 18 πιο πρόσφατα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (14-3-1). Στο γήπεδό της παραμένει αήττητη από τις 7/8 (8-2-0): στα 8 ματς εξ αυτών πέτυχε τουλάχιστον 2 γκολ!
Παρατάχθηκε με δυνατή ενδεκάδα στη Βαρκελώνη, την Πέμπτη η ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ». Επιστρέφουν σε σχέση με το ευρωπαϊκό ματς ο στόπερ Μαρτίνες (21/1) και ο χαφ Ζάμπιτσερ (3 συμ.). Τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του χαφ Κασεμίρο (17/2). Πλησιάζει στο 100% ο χαφ ΜακΤόμινι (15 συμ.), χάνουν ένα ακόμα ο εξτρέμ Άντονι (12/3) και ο φορ Μαρσιάλ (9/3), ο χαφ Έρικσεν (19/1) και ο χαφ Φαν ντε Μπέεκ (7 συμ.).
Απολαυστική! Έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και «πάτησε» την Τότεναμ (4-1 εντός). Γεύτηκε την ψυχρολουσία στο 14’, σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα, ωστόσο βρήκε… μπόσικη την αντίπαλη άμυνα και το ανέτρεψε άμεσα (23’, 25’). Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε τις αδράνειες των φιλοξενούμενων για να «χτυπήσει» δύο ακόμα φορές (45’+4’, 81’).
Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη της με «τεσσάρα», με κοινό παρονομαστή ότι και στις δύο δέχθηκε πρώτη γκολ! Μόλις 4 φορές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ υπήρξε ομάδα που νίκησε σε 3 σερί ματς κι ενώ δέχθηκε πρώτη γκολ. Αξιοπρόσεκτο ότι στις 2 αυτές νίκες πέτυχε περισσότερα τέρματα από όσα είχε συνολικά στις 8 προηγούμενες αγωνιστικές.
Αν νικήσει στο «Ολντ Τράφορντ», τότε για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2021 θα μετράει 3 διαδοχικά τρίποντα στο πρωτάθλημα! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γαλατασαράι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του επιθετικού Ντάκα (17/3).
Αποθεραπεύτηκαν ο χαφ Τίλεμανς (21/3) και ο χαφ Σουμαρέ (14 συμ.). Ανέτοιμος ο στόπερ Έβανς (9 συμ.), σταθερά στα «πιτς» ο μπακ Τζάστιν (14 συμ.) και ο χρήσιμος μπακ Μπέρτραντ.