ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
19:45
24.02

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ

Με την εμπειρία της Αϊντχόφεν
Μπλούμφιλντ (29.400), Τελ-Αβίβ
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ

Facts Αγώνα

* Επαναληπτικός της προκριματικής φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τον ίδιο αριθμό γκολ μετά τα δύο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

* Α’ ΜΑΤΣ: Αϊντχόφεν – Μακάμπι Τ.Α. 1-0: Ο αρχηγικός εξτρέμ Γκάκπο έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στους Ολλανδούς, με το γρήγορο τέρμα από ατομική του προσπάθεια στο 11’. Μόλις 1 τελική είχε η Μακάμπι (από εκτέλεση φάουλ), αποτελεί τη χειρότερη επίδοση μέχρι στιγμής στη νεοσύστατη διοργάνωση.

* Αήττητη η Μακάμπι στην έδρα της απέναντι σε ολλανδικές ομάδες, κόντρα σε Ρόντα (2-1 το 2001 για το ΟΥΕΦΑ), Αγιαξ (2-1 το 2004, η μοναδική νίκη σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ) και Αλκμααρ (0-0 το 2016 για το Γιουρόπα Λιγκ). H Αϊντχόφεν κέρδισε και στις 2 επισκέψεις της στο Ισραήλ, 1-0 την Μπνέι Γιεχούντα (2009) και την Χάποελ Τελ Αβίβ (2011).

* 7-4-2 ο απολογισμός της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Κόνφερενς Λιγκ (5-0-1 εντός έδρας). Εξι σερί ματς δίχως νίκη σε νοκ άουτ αναμετρήσεις (0-1-5), ενώ στα 5 πιο πρόσφατα δεν σκόραρε.

* 3-1-2 το φετινό εκτός έδρας ρεκόρ της Αϊντχόφεν στην Ευρώπη. Στις 25 από τις 29 φορές που κέρδισε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα της προκρίθηκε στην επόμενη φάση (17 σερί προκρίσεις). Τελευταία φορά που αποκλείστηκε ενώ είχε κερδίσει το πρώτο ματς ήταν τη σεζόν 1979-80 κόντρα στη Σεντ Ετιέν (νίκη 2-0 εντός, ήττα 6-0 στη ρεβάνς).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Ρεπορτάζ

Αντιμετώπισε δυσκολίες για ένα ημίχρονο την Κυριακή στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Χάποελ Χάιφα για το πρωτάθλημα Ισραήλ, είδε και γκολ των αντιπάλων να ακυρώνεται. Σοβάρεψε και «καθάρισε» στην επανάληψη κερδίζοντας με 2-0, αρχικά με το πέναλτι του Περίτσα στο 54’ και στη συνέχεια με τον στόπερ Μπαλτάκσα στο 71’. Πλησίασε στο -5 από τη Μακάμπι Χάιφα και μπήκε ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόκρισης, ωστόσο θα πρέπει να βελτιωθεί επιθετικά. Είχε μόλις 1 τελική, και αυτή από μια εκτέλεση φάουλ του Μπιτόν που πέρασε έξω, η χειρότερη επίδοση μέχρι στιγμής στο Κόνφερενς Λιγκ. Αξιοσημείωτο πως ποτέ στην ιστορία της δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις, από τους ομίλους και μετά δηλαδή.

«Το 1-0 του πρώτου αγώνα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς και νομίζω πως έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία μπροστά στο κοινό μας να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε τυχεροί που θα έχουμε 30.000 φιλάθλους στο πλευρό μας. Φυσικά και πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Πρέπει να παρουσιαστούμε ήρεμοι, δεν υπάρχει καμία πίεση από τους παίκτες μου», δήλωσε ενόψει του αγώνα ο Μλάντεν Κρστάγιτς.

Αγωνιστικά Νέα

Πέρα από την σταθερή απουσία του υπολογίσιμου στόπερ Πίβεν, ο Μλάντεν Κρστάγιτς δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. Την Παρασκευή βρέθηκαν θετικοί ο στόπερ Σάμποριτ και ο μέσος Σαμίρ, ωστόσο τα τελευταία τεστ βγήκαν αρνητικά και θα είναι κανονικά στην αποστολή. Το ερώτημα είναι με τι σύστημα θα παρατάξει την ομάδα του ο Μλάντεν Κρστάγιτς. Με το σύνηθες 4-3-3 του πρωταθλήματος ή με το 4-4-2 που έπαιξε και στο πρώτο ματς της Ολλανδίας. Τελευταία στιγμή θα πάρει την απόφαση, πιθανότερο το δεύτερο σενάριο.

ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
Ρεπορτάζ

Ξεπερνώντας την περασμένη Κυριακή το εμπόδιο της παραπαίουσας Χέρενφεν (3-1 εντός) διατηρήθηκε στο -5 από τον πρωτοπόρο Αγιαξ και στο +1 από την 3η Φέγενορντ. Αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο (1-1), αλλά σκοράροντας δις στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (46’, 50) έφτασε εν τέλει σε μία άνετη επικράτηση. Ακολουθεί την Κυριακή το παιχνίδι στο Ρότερνταμ κόντρα στη Σπάρτα.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα αλλά και η συνολική εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο (μία τελική εντός εστίας είχε η Μακάμπι σε όλο το ματς), της δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξεί ενόψει της σημερινής ρεβάνς.

«Η ρεβάνς με τη Μακάμπι είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε μία καλή ομάδα που θα έχει τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών της, αλλά μπορούμε να την αποκλείσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Οι απουσίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κοιτάζουμε τους παίκτες που έχουμε διαθέσιμους», επισήμανε ο προπονητής Σμιντ, ο οποίος προανήγγειλε ότι ο Ισραηλινός φορ Ζαχάβι (157 συμμετοχές και 122 γκολ με τη φανέλα της Μακάμπι) θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Αγωνιστικά Νέα

Νεότερες απουσίες ο πολύτιμος εξτρέμ Χάκπο (τραυματίας) και ο βασικός μέσος Φαν Χίνκελ (covid-19). Σταθερά εκτός ο καλός στόπερ Ραμάλο και οι αναπληρωματικοί Ρομέρο (φορ), Τόμας (μέσος), ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι βασικοί Ομπίσπο (στόπερ) και Μουένε (ακραίος μπακ). Ηταν τιμωρημένοι στον πρώτο αγώνα και επιστρέφουν οι πολύτιμοι Μποσκαλί (στόπερ), Σανγκαρέ (μέσος) και ο αναπληρωματικός φορ Βινίσιους. Πέντε ποδοσφαιριστές από την ομάδα νέων απαρτίζουν την 22μελή αποστολή.

Casino