Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ
Facts Αγώνα
* Η Γιουνγκ Μπόις έχει μόλις μία ήττα τα τελευταία 18 χρόνια στην 1η αγωνιστική, το 2008-09 από τη Βασιλεία με 2-1. Οκτώ νίκες και 9 ισοπαλίες στα υπόλοιπα.
* Οκτώ over 3,5 στα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στη Λουκέρνη. Πέντε νίκες η Γιουνγκ Μπόις, τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες για τη Λουκέρνη σε αυτά.
«Γλύκανε» την περσινή χρονιά η κατάκτηση του Κυπέλλου, όπου επικράτησε 3-1 της Σεν Γκάλεν, εξαργυρώνοντας παράλληλλα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 5η. Συνεχίζει στον πάγκο ο 45χρονος Φάμπιο Σελεστίνι. Εχει συμπληρώσει 1,5 χρόνο στην ομάδα με τη δουλειά του να ανταμοίβεται μετά την κατάκτηση του τροπαίου.
Εκτός αποστολής οι Εντεγκέ (μέσος, πέρσι 8/0) και Αλαμπί (μέσος, πέρσι 7/0).
Στην κορυφή για τέταρτη διαδοχική χρονιά, ακόμη ένας τίτλος στην τροπαιοθήκη της. Στο +31(!) από τη δεύτερη Βασιλεία, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με μαθηματικό τρόπο 8 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ο προπονητής Γκεράρντο Σεονέ αποχαιρέτησε, στη θέση του ο 49χρονος Ντέιβιντ Βάγκνερ.
Στα μεταγραφικά αποκτήθηκε ο φορ Σιεμπάτσου από τη Ρεν, ο οποίος ήταν πέρσι στην ομάδα σημειώνοντας 12 γκολ σε 32 ματς. Την Τετάρτη αντιμετώπισε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας εκτός έδρας (0-0) στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τετάρτη (28/07) η ρεβάνς στη Βέρνη.
Τραυματίας ο αρχηγός στόπερ Λουστενμπέργκερ (πέρσι 21/0). Εξω και ο βασικός φορ και πρώτος σκόρερ την περσινή χρονιά, Ενσαμέ (πέρσι 30/19).