Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΙΛ - ΝΙΣ
Facts Αγώνα
* Διαιτητής o Ζερόμ Μπρισάρ.
* Ισορροπημένη η συνολική παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες (35-33-37), ισχυρή εντός έδρας η Λιλ (27-15-10).
* Η Λιλ επικράτησε εντός έδρας της Νις στα 2 προηγούμενα ματς (2-0 πέρσι, 4-0 το 2019) μετά από αρνητικό σερί 11 παιχνιδιών στη Βόρεια Γαλλία (0-8-3).
* Δύο νίκες στα 7 πιο πρόσφατα εντός για τη Λιλ, μία εκ των οποίων επί της Νις.
* Παιχνίδι Νο200 σε πάγκο γαλλικής ομάδας για τον Ζοσελέν Γκουβερνέκ (139 στην Γκινγκάμπ, 59 στην Μπορντό, 1 στη Λιλ).
* Σε περίπτωση ήττας της Νις, ο κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ θα έχει μιμηθεί το ξεκίνημα των δύο προκατόχων του (Πατρίκ Βιεϊρά, Αντριαν Ουρσέα) στον πάγκο της Νις (0-1-1).
Το μυαλό των παικτών μάλλον είχε μείνει στο Τελ-Αβίβ και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Μεγάλο αποτέλεσμα όντως, αλλά δύσκολο ως προς την προσγείωση στα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος.
Πολύ πιο δύσκολο αποδείχθηκε και το εμπόδιο της «γειτόνισσας» Μετς μιας και χρειάστηκε να σημειώσουν ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 γκολ για να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Καλό το ξεκίνημα στο παιχνίδι με κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία των κινήσεων. Ακόμη καλύτερο το γρήγορο προβάδισμα με γκολ του στόπερ Μπότμαν (23’) που πήρε κεφαλιά από κόρνερ.
Αν κάποιοι νόμιζαν ότι είχε γίνει το πρώτο βήμα για τη νίκη, έκαναν πολύ μεγάλο λάθος. Καταστροφική η συνέχεια με 3 γκολ παθητικό μέχρι το 52΄. Πολύ κακή λειτουργία της άμυνας και ειδικά των πλάγιων μπακ μιας και τα γκολ προήλθαν από πλαγιοκοπήσεις και σκόρερ τους δύο αντίπαλους πλάγιους μπακ.
Βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό οι αλλαγές του κόουτς Γκουβερνέκ στο β’ ημίχρονο, είδε αρχικά τον Ικονέ να μειώνει (81’) μετά από ασίστ του Λιχάτζ και τον πρώτο σκόρερ πέρσι Τούρκο φορ Γιλμάζ να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του αγώνα (90+7’). «Φωνάζει» επίσης για ακυρωθέν γκολ στο 3-1, σε φάση που ο σκόρερ του 3-3 ήταν οφσάιντ για χιλιοστά.
«Μπορεί να θέλουμε πολλά γκολ, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η άμυνα. Αυτό το γνωρίζουμε από πέρσι. Σήμερα δεν ήμασταν Λιλ. Θα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας», υπογράμμισε ο αρχηγός Ζοσέ Φόντε.
Δύο σοβαρές απουσίες για τον Ζοσελέν Γκουβερνέκ, που δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τζαλό (στόπερ, εκτίει τη 2η αγωνιστική τιμωρίας) και τον τραυματία Τζέκα (χαφ)
Αν κάποιοι οπαδοί περίμεναν την έναρξη της φετινής σεζόν και την επιστροφή τους στα γήπεδα, αυτοί σίγουρα ήταν της Νις. Ηταν τόση η λαχτάρα μετά από μήνες και την πανδημία, υποδέχτηκαν πολύ ζεστά την ομάδα τους, ωστόσο έμειναν με τη χαρά.
Με σύστημα 4-4-2 μετά από πολύ καιρό (πέρσι έπαιζε περισσότερο 4-3-3 ή 3-4-3 με Βιεϊρά και Ουρσέα), προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει το ρυθμό της. Χαρακτηριστικό το παιχνίδι κατοχής και υπομονής α λα Γκαλτιέ – όπως ακριβώς στη Λιλ την περασμένη σεζόν – προσπάθησε όλο το 90λεπτο να «ξεκλειδώσει» την 5μελή άμυνα της Ρεμς, αλλά μάταια.
Με «λίφτινγκ» και 5 αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο κόουτς Γκαλτιέ είδε την αμυντική του λειτουργία να παίρνει πολύ καλό βαθμό, αλλά τις «πτέρυγες» να μην λειτουργούν όπως θα ήθελε για να δημιουργήσουν διαδρόμους και φάσεις στην αντίπαλη εστία.
«Χάσαμε δύο βαθμούς από πολύ νωρίς στη φετινή κούρσα, αξίζαμε κάτι περισσότερο βάσει εικόνας και ευκαιριών. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, όμως είδα αρκετά θετικά στοιχεία και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο κόουτς Γκαλτιέ που απέφυγε να απαντήσει οτιδήποτε αναφορικά με την επιστροφή του στην έδρα που δοξάστηκε.
Χωρίς διαφοροποιήσεις το ιατρικό δελτίο σε σχέση με την πρεμιέρα. Απόντες οι τραυματίες Στενγκς (εξτρέμ), Κλοντ-Μορίς (επιθ. χαφ) και Σνέιντερλιν (αμυν. χαφ). Επιστρέφει πιθανότατα στο βασικό σχήμα ο Ντόλμπεργκ (φορ) που ήταν ανέτοιμος την περασμένη εβδομάδα.