Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΑΝΣ - ΜΟΝΑΚΟ
Facts Αγώνα
* Στον α’ γύρο: Μονακό – Λανς 0-2 – Στο Κύπελλο (30/1/2022): Λανς – Μονακό 2-4.
* Χωρίς περιορισμό θεατών.
* Διαιτητής ο Μπενουά Μπαστιάν (μ.ο. 4.50 κιτ./ 0,17 κοκ. ανά ματς).
* 27-29-45 η συνολική παράδοση στο πρωτάθλημα, N/G τα 5 πιο πρόσφατα.
* 20-19-11 σε αυτή την έδρα. Over τα 6 από τα 7 τελευταία ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Η Λανς έχει περισσότερες ήττες από τη Μονακό (45/101), απ’ ότι από κάθε άλλη ομάδα, παρά το γεγονός ότι είναι αήττητη στο πρωτάθλημα από την επιστροφή της το 2020/21 (2-1-0).
* H Λανς μετρά 20β. (5-5-8) αφού έχει δεθχεί το πρώτο γκολ στα παιχνίδια της φέτος.
* Ο αρχηγός της Μονακό, Ουισάμ Μπεν Γεντέρ, έχει σημειώσει 7 γκολ σε 6 παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.
Με την τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, διατηρεί τις όποιες ελπίδες για να δώσει το «παρών» στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Το 3-1 της προηγούμενης εβδομάδας στην έδρα της Τρουά ήρθε με σημαντική ανατροπή και σχετικά εύκολα, παρά το γεγονός ότι έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ (14’).
Κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια (42’ Ντάνσο, 45’ Καλιμουαντό), διαχειρίστηκε άριστα την αναμέτρηση στην επανάληψη. Εδραίωσε τη νίκη με γκολ (71’) του φετινού mvp Ζονατάν Κλάους, ο οποίος κλήθηκε εκ νέου από τον Ντιντιέ Ντεσάν στην Εθνική Γαλλίας για τα τέσσερα παιχνίδια του Nations League.
Παρά την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της νίκης, δεν μπορεί να το γιορτάσει. Κι αυτό διότι, με το -2 από Στρασβούργο (5η θέση) και Νις (6η θέση), είναι ολοφάνερο ότι δεν βασίζεται μόνο στα δικό της αποτέλεσμα. Χρειάζεται μόνο νίκη και ταυτόχρονα απώλειες των υπολοίπων.
Τις 100 συμμετοχές θα κλείσει ο αρχηγός Σέκο Φοφανά (32 Μπαστιά, 67 Λανς). Εχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια μαζί με τους Μπουριζό (εξτρέμ, Ρεν), Φόντε (στόπερ, Λιλ).
Τέλος της σεζόν για τους βασικούς Λεκά (γκολκίιπερ, 28 συμ.), Κακουτά (χαφ, 31/3) που είναι τραυματίες.
Ακάθεκτη συνεχίζει την ανοδική της πορεία με φόντο το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη αγωνιστική έφτασε στο 9 στα 9 επικρατώντας 4-2 εντός έδρας της Μπρεστ και πέρασε στη δεύτερη θέση ισοβαθμώντας με τη Μαρσέιγ.
Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν καλά από την αρχή. Μπορεί να έδειξε ότι δεν αγχώθηκε αλλά το αρχικό 0-2 (23’) θορύβησε τους θεατές του «Λουί Ντε» του Πριγκιπάτου. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο αρχηγός Μπεν Γεντέρ που ήταν σε φοβερά κέφια.
Εκανε χατ-τρικ σε μόλις δέκα λεπτά (44’-πεν., 51’, 54’) βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και άνοιξε το δρόμο για το τελικό σκορ. Το «καρέ» συμπλήρωσε ο Φόλαντ (70’) με σουτ μέσα από την περιοχή. Στα δικά της χέρια το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας με την ασφάλεια του +3 από τη Ρεν.
Λύση της συνεργασίας με τον Φάμπρεγας (χαφ, 5/0) που ήταν απογοητευτικός και ουσιαστικά απών με τα «ερυθρόλευκα» του Πριγκιπάτου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν προτίθεται να κρεμάσει τα παπούτσια του ψάχνοντας για το νέο σταθμό της καριέρας του. Μοναδικός απών ο τραυματίας Ντιατά (εξτρέμ, 13/2).