Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΛΑΝΟΥΣ - ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ
Facts Αγώνα
* ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 26 σύλλογοι παίζουν όλοι εναντίον όλων σε ένα γύρο 25 αγωνιστικών. Η Ρίβερ έχει ήδη αναδειχθεί πρωταθλήτρια, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2022. Το ίδιο ισχύει και για την κάτοχο του Κόπα ντε λα Λίγκα, Κολόν, αλλά και για την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο (Μπόκα – Ταγιέρες ο τελικός). Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για το Λιμπερταδόρες (δύο στους ομίλους και μία στα προκριματικά) θα προκύψουν από τη συνολική βαθμολογία που σχηματίζεται από τις 13 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του τελευταίου Κόπα ντε λα Λίγκα και τις 25 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος. Οι πέντε αμέσως επόμενες της κατάταξης θα παίξουν στο Κόπα Σουνταμερικάνα, μαζί με την Μπάνφιλντ που εξασφάλισε το εισιτήριο ως φιναλίστ του Κόπα Μαραντόνα 2020.
* Παράδοση τελευταίας 20ετίας με γηπεδούχο τη Λανούς: 7-6-2
* Συνολική παράδοση τελευταίας 20ετίας: 12-10-7
* Συνολική παράδοση: 35-29-36
* Αήττητη η Λανούς στις οκτώ πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους (5-3-0).
Αν και προηγήθηκε στο 36’ με γκολ του 41χρονου επιθετικού Σαντ (που όμως ήταν σε θέση οφσάιντ), ηττήθηκε 3-1 εκτός έδρας από τη Ράσινγκ και συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-2). Μάλιστα πρόλαβε να δεχτεί τα δύο γκολ πριν την ανάπαυλα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ενώ είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες νωρίτερα για να φτάσει στην ισοφάριση.
Πολύ δύσκολα πλέον θα προλάβει ένα εισιτήριο για το επόμενο Λιμπερταδόρες, καθώς πρέπει να προσπεράσει στη συνολική βαθμολογία είτε την Εστουδιάντες από την οποία απέχει πέντε πόντους ή την Μπόκα που βρίσκεται στο +4 και έχει και την εναλλακτική του Κυπέλλου (παίζει την Τετάρτη τελικό με την Ταγιέρες). Οσον αφορά το Σουνταμερικάνα, το έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει, αλλά για τη μαθηματική επιβεβαίωση ίσως χρειαστεί έναν πόντο.
Εν τω μεταξύ ο τεχνικός Σουμπελδία ενημέρωσε τη διοίκηση ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει στον πάγκο της το 2022 και κατά συνέπεια θα πρέπει να αναζητήσει καινούριο προπονητή. Την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ντεφένσα.
Τιμωρημένος ο χαφ-εξτρέμ Λαουτάρο Ακόστα (31/3) λόγω μίας έντονης διαμάχης που είχε με το διαιτητή του αγώνα με τη Ράσινγκ. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο κεντρικός αμυντικός Μπραγκιέρι (12/1). Εξέτισαν ο κεντρικός αμυντικός Ταγιέρ (21/0) και ο μέσος Μπελμόντε (30/4) αλλά δεν ξεκινούν βασικοί.
Εφτασε πολύ κοντά στη νίκη επί της πρωταθλήτριας Ρίβερ, καθώς με δύο τέρματα του επιθετικού Ρούμπεν προηγείτο 2-0 μέχρι το 68’. Τότε δέχτηκε τη μείωση, για έρθει η ισοφάριση στο 75’ και να μείνει και με παίκτη λιγότερο στο 78’.
Εχασε έτσι την ευκαιρία να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για ένα εισιτήριο στο προσεχές Κόπα Σουνταμερικάνα. Πάντως κρατά ακόμα την τύχη της στα χέρια της, καθώς με δύο νίκες το εξασφαλίζει, ανεξαρτήτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων.
Την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Ουρακάν.
Τραυματίστηκε και θα απουσιάσει ο δεξιός μπακ Νταμιάν Μαρτίνες (36/4). Τιμωρημένος ο μέσος Οχέδα (32/1). Δεν είναι ακόμα έτοιμοι ο μέσος Ντεσάμπατο (5/0) και ο δεξιός μπακ Τορέντ (25/0). Μακροχρόνια τραυματίας ο τερματοφύλακας Χόρχε Μπράουν (39/0). Κάτω από τα δοκάρια ξανά ο 23χρονος Χουάν Πάμπλο Ρομέρο (8/0). Αμφίβολοι ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός Γκαστόν Αβιλα (34/3) και ο επιθετικός Γκάμπα (34/9). Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα ξεκινήσει βασικός ο 18χρονος δεξιός μπακ Τσισιόλι (3/0).