ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ
19:30
07.01

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ

Φοβερή η παράδοση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία
Αθανάσιος Διάκος (6.000)
298
Cosmote Sport 1
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ

Facts Αγώνα

A’ ΓΥΡΟΣ: ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ 1-0

* 15-1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 6-1-0 ο απολογισμός του «δικέφαλου» στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στη Λαμία. Εκεί, πρόπερσι, στο πλαίσιο της ρεβάνς των «8» του Κυπέλλου οι Φθιωτοί έχουν αποσπάσει τη μόνη ισοπαλία της ιστορίας τους σε παιχνίδι κόντρα στον «δικέφαλο» (συνολικά έχουν πετύχει 3 γκολ σε τρία μόλις διαφορετικά παιχνίδια στο σύνολο των αναμετρήσεων των δύο ομάδων).

* Σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ 11 νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στη Λαμία (6 στην Τούμπα, 5 στη Λαμία), με συνολικό σκορ 25-1.

ΛΑΜΙΑ
Ρεπορτάζ

Τραγικό το α’ ημίχρονό της στην Τρίπολη. Για την ακρίβεια, τραγικότερο το διάστημα μεταξύ 18’ – 31’, οπότε και δέχτηκε 3 γκολ (μπορούσε να είχε δεχτεί περισσότερα και νωρίτερα) από τον Αστέρα. Αντέδρασε έκτοτε, είχε 1-2 ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα, στο β’ βελτιώθηκε, αλλά με τους Αρκάδες να κοντρολάρουν το παιχνίδι, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα ουσιαστικό (0-3).

Τέταρτη σερί εκτός έδρας ήττα (0-13 τα γκολ σε αυτό το διάστημα), πέντε διαδοχικές έξοδοι χωρίς να σκοράρει, 10 αγωνιστικές χωρίς νίκη, σταθερά η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (7 γκολ), απειροελάχιστη βελτίωση και μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του (προφανώς χωρίς νίκη ακόμη σε πρωτάθλημα και Κύπελο) κόουτς Παντελίδη.

Και πάλι καλά δηλαδή που ακόμη κι έτσι οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε απόσταση βολής από την έξοδο από τη ζώνη, πόσο μάλλον συνυπολογίζοντας πως στα 13 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους, από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, έχουν πανηγυρίσει μόλις 1 νίκη, με τους οιωνούς εν όψει της φιλοξενίας του ΠΑΟΚ να γίνονται ακόμη χειρότεροι λόγω της κάκιστης παράδοσης που έχουν κόντρα στον «δικέφαλο».

Αγωνιστικά Νέα

Επιστρέφουν οι Σαράνοβ (τερμ., 14/0), Μποάκι (φορ, 8/1). τιμωρημένος είναι ο Μανούσος (επ., 13/0), ανέτοιμος ακόμη ο Ασκόβσκι (εξτρέμ, 11/0), εκ νέου εκτός αποστολής έμεινε ο Σλίβκα (χαφ, 15/0), δεν συμπεριλήφθηκαν οι Καραμάνος (επ., 3/0), Μπάμπης (χαφ, 5/0), αλλά και εκ νέου ο Τσούκαλος (χαφ, 2/0).

ΠΑΟΚ
Ρεπορτάζ

Νωθρό το ξεκίνημά του στο ντέρμπι με τον Άρη. Το χαμένο πέναλτι (21’) δεν βοήθησε να βρει ρυθμό, μία καλή στιγμή των συμπολιτών του στο ημίωρο όμως (πιθανώς η μόνη αξιόλογή τους στο παιχνίδι), αφύπνισε τον «δικέφαλο», ο οποίος ανέβασε στροφές στο τελευταίο τέταρτο του α’ ημιχρόνου, είχε ευκαιρίες (κορυφαία όλων ένα δοκάρι στο 33’) και δίκαια στις καθυστερήσεις έφτασε στο γκολ.

Εξέλιξη που του επέτρεψε να κάνει διαχείριση στο β’ ημίχρονο, το οποίο κύλησε χωρίς ουσιαστικά την παραμικρή, εκατέρωθεν, ευκαιρία και έτσι τους «ασπρόμαυρους» να τερματίζουν ένα αρνητικό σερί 5 παιχνιδιών (χωρίς μάλιστα να έχουν σκοράρει) κόντρα στους «κίτρινους» (1-0).

Έτσι, η παρένθεση της ισοπαλίας με τον Ατρόμητο έκλεισε αμέσως (μόνη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ στις 7 τελευταίες αγωνιστικές), με την τρίτη σερί εντός έδρας νίκη (όλες χωρίς να δεχτεί γκολ), που τον διατήρησε στο -10 από την κορυφή.

Το κυριότερο πως μετά την γκέλα της ΑΕΚ στα Ιωάννινα, η διαφορά από τη 2η θέση μειώθηκε σε απόσταση βολής και με τη συγκυρία του κυριακάτικου ντέρμπι των πρωτοπόρων στην OPAP Arena είναι προφανής η ευκαιρία των φιλοξενούμενων να ευνοηθούν – ανεξαρτήτως έκβασης – βαθμολογικά αν διευρύνουν την εντυπωσιακή παράδοση που συντηρούν κόντρα στη Λαμία.

Αγωνιστικά Νέα

Απώλεια της τελευταίας στιγμής ο Βιεϊρίνια (αρ. μπακ, 8/0), εκτός δράσης εξακολουθούν οι Καντουρί (χαφ, 12/0), Κούρτιτς (χαφ, 10/3), Τσαούσης (μπακ, 9/0), επιστρέφει ύστερα από καιρό στην αποστολή της πρώτης ομάδας ο Κουαλιάτα (μεσοεπιθετικός, 3/0), δεδομένο το rotation – 3 με 4 αλλαγές στο αρχικό σχήμα – από τον κόουτς Λουτσέσκου.

Casino