-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* 3-1-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Μουσκρόν (2 Under – 3 Over, συνολικά τέρματα 9-5).
* Α’ Γύρος: Αντβέρπ – Μουσκρόν 1-1
Μπορούσε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Σαρλερουά, αλλά περιορίστηκε εν τέλει στην ισοπαλία (1-1) και το ενδεχόμενο πλέον της απευθείας παραμονής στην κατηγορία δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με την αντίπαλό της, εντελώς ισορροπημένο και με φινάλε γκραν-γκινιόλ το δεύτερο μέρος, με τη Μουσκρόν να σκοράρει στο 85’ και να δέχεται την ισοφάριση στο 88’.
Για να παραμείνει απευθείας στην κατηγορία θα πρέπει να κάνει το 2/2 κόντρα σε Αντβέρπ και Κλαμπ Μπριζ (εκτός) και η Σερκλ Μπριζ να αφήσει βαθμούς στην έδρα της Οστάνδης. Αν αποφύγει πάντως την ήττα στο αποψινό ματς ξεμπερδεύει οριστικά με τον απευθείας υποβιβασμό (θα πάει στο +4 από την ουραγό Μπέβερεν) και θα διεκδικήσει την παραμονής της σε αγώνες μπαράζ με τη Σερένγκ (ομάδα β’ κατηγορίας).
Για δεύτερο σερί μήνα υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Θετικά τα νέα που έρχονται στο κομμάτι της αδειοδότησης ενόψει της νέας σεζόν, καθώς ο μεγαλομέτοχος Λόπες εμφανίστηκε και προσέφερε εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα της ομάδας.
Τιμωρημένος ο χαφ Λεπουά (10 συμ.), νοκ άουτ ο μέσος Ονάνα (28/2) και ο ακραίος μπακ Κουιρίνεν (9 συμ.), αμφίβολος ο χαφ Μπάκιτς (22/2).
«Ωσεί παρούσα» στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ υπέστη την πιο βαριά εντός έδρας ήττα των τελευταίων ετών (1-4). Από καθαρή τύχη κράτησε το μηδέν πίσω στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος κυριολεκτικά κατέρρευσε δεχόμενη τέσσερα γκολ στο διάστημα 52’-84’ (στο 89’ το τελικό 1-4).
Θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δεν πάρει μέρος στα πλέι οφ τίτλου (1-4), ωστόσο, μετά και τα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής δεν αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, καθώς υποχώρησε στην 4η θέση στο +2 από την 5η Οστάνδη. Πρακτικά χρειάζεται δύο βαθμούς στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια για να τερματίσει σίγουρα εντός τετράδας (την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Γκενκ).
«Δεν δίνω σημασία στην κριτική που μου γίνεται από τους αναλυτές ή άλλους όσο αφορά την τακτική μας προσέγγιση. Δεν γνωρίζουν πως δουλεύουμε, τι ζητάω από τους παίκτες και ποιο είναι το πλάνο», σχολίασε ο προπονητής Βερκότερεν ο οποίος δύσκολα θα βρίσκεται και του χρόνου στο τιμόνι της.
Νοκ άουτ ο πολύτιμος χαφ Χαρούν (20/1), εκτός αποστολής έμειναν επίσης ο εξτρέμ Αμπομά (13/1) και ο κεντρικός αμυντικός Ζελέν (11/ συμ.).