Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΙΑΞ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Facts Αγώνα
* Οι δύο ομάδες με εξαίρεση το 2-2 στο Μπέργκαμο τον περασμένο Οκτώβρη δεν έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ γενικότερα η Αταλάντα δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη ολλανδική ομάδα. 13-17-16 (4-9-5 εντός) η παράδοση του Αγιαξ κόντρα σε ιταλικούς συλλόγους.
* Ο Αγιαξ, εντός κι εκτός έδρας, παραμένει αήττητος στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του κόντρα σε ιταλικές ομάδες (2-6-0). Τελευταία ήττα το 1-2 στο Αμστερνταμ από τη Γιουβέντους το 2010.
* Η Αταλάντα έχασε μόνο 6 από τα 28 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της (13 νίκες, 9 ισοπαλίες). Εχει κερδίσει και τους 4 πιο πρόσφατους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της με συνολικό απολογισμό τερμάτων 13-3. Επίσης μετρά 7 νίκες στις 11 τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της (1 ισοπαλία, 3 ήττες). Παράλληλα προέρχεται από 5 σερί under σε όλες τις διοργανώσεις.
Σκιά του καλού εαυτού του στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Τβέντε, ηττήθηκε 1-2 αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Αργός και προβλέψιμος στο παιχνίδι του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους γρήγορους επιθετικούς της Τβέντε που εξέθεσαν σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνά του.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την αχρείαστη ήττα που υπέστη την περασμένη αγωνιστική στο Ανφιλντ από τη Λίβερπουλ (1-0, φέρει ευθύνη στο γκολ ο τερματοφύλακας Ονάνα), θέλει μόνο νίκη απόψε κόντρα στην Αταλάντα για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (ισοπαλία, ήττα) θα τερματίσει τρίτος και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.
«Θεωρώ ότι η ήττα από την Τβέντε ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Είμαστε σε καλή κατάσταση όπως φάνηκε και στο ματς με τη Λίβερπουλ. Κάποιες φορές το να παίζεις μόνο για ένα αποτέλεσμα είναι αβαντάζ. Η Αταλάντα αλλά και εμείς παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στο πρώτο ματς στο Μπέργκαμο. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι ως τελικό αλλά δεν έχουμε άγχος. Στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη και μετά το χειμώνα και αυτό το έχουμε ήδη πετύχει. Είμαστε πεπεισμένοι όμως ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής Τεν Χαχ.
Αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους ο δεξιός μπακ Μαζράουι και ο αριστερός μπακ Ταλιαφίκο, έχει τύχες επιστροφής και ο εξτρέμ Νέρες, ενώ πιο δύσκολη δείχνει η περίπτωση του φορ Τραορέ. Ο στόπερ Μπλιντ έχασε την τελευταία προπόνηση λόγω ίωσης και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα είναι τελικά διαθέσιμος για το σημερινό ματς. Σταθερά απουσιάζει ο ταλαντούχος χαφ Κουντούς. Με το κλασικό 4-3-3 ο Αίαντας. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί πιθανότατα ο Τάντιτς και θα παίρνει βοήθειες από τους Αντονι και Προμές.
Η καταρρακτώδης βροχή οδήγησε στην αναβολή του αγώνα της στο Ούντινε. Πιθανότατα αυτός θα οριστεί για τις 19 Ιανουαρίου. Αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη, καθώς θα είναι ξεκούραστη στον «τελικό» με τον Αγιαξ, εκεί όπου πλέον θα παίξει για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με ήττα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτειά της στο Γιουρόπα Λιγκ.
Στη Σέριε Α έχει νικήσει μόνο σε ένα από τα έξι τελευταία ματς της, γεγονός που ασφαλώς προβληματίζει τον Γκασπερίνι. Η ομάδα έχει χάσει τη συνηθισμένη επιθετική ορμή και αποτελεσματικότητά της και αυτό φυσιολογικά της στοιχίζει σε βαθμούς.
Στο πιο πρόσφατο χρονικά παιχνίδι της έμεινε στο 1-1 στο Μπέργκαμο με τη Μίντιλαντ, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από το επεισόδιο που είχαν λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο προπονητής Γκασπερίνι και ο πολύτιμος επιθετικός Πάπου Γκόμες. Ο πρώτος είπε στον δεύτερο να παίξει στο δεξιό άκρο της επίθεσης, ο δεύτερος του απάντησε επιδεικτικά «όχι» και έτσι ο έμπειρος προπονητής στο 46’ τον έκανε αλλαγή. Συνέπεια αυτού ήταν να μείνει ο δεύτερος εκτός αποστολής από το Ούντινε. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ιλιτσιτς που προσπαθεί να βρει ακόμα τον καλό εαυτό του, με εξαίρεση την εμφάνιση που έκανε στο 0-2 στο «Ανφιλντ» επί της Λίβερπουλ.
«Δεν πιστεύω ότι το ματς μπορεί να λήξει 0-0. Ο Αγιαξ είναι μια ομάδα που σε όλη την ιστορία του διακρίνεται για το επιθετικό ποδόσφαιρό του. Το απέδειξε και στο πρώτο ματς στο Μπέργκαμο. Συνεπώς για να προκριθούμε στον επόμενο γύρο πρέπει να πετύχουμε τουλάχιστον ένα γκολ» ανέφερε ο προπονητής της Αταλάντα.
Με κορωνοϊό ο χαφ Μιραντσούκ. Τραυματίες ο στόπερ Καλντάρα και ο μέσος Πάσαλιτς. Εκτός λίστας ο στόπερ Σούταλο. Επιστρέφουν ο γκολκίπερ Γκολίνι, ο μπακ-χαφ Μοχίκα, ο πολύτιμος μπακ-χαφ Γκόσενς και φυσικά οι επιθετικοί Γκόμες και Ιλιτσιτς. Με 3-4-1-2 οι «μπεργκαμάσκι» με τους Ιλιτσιτς και Γκόμες επιθετικό δίδυμο και τον Πεσίνα σε ρόλο τρεκουαρτίστα.