Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ
Facts Αγώνα
Στο 2ο UEFA Nations League οι χώρες είναι χωρισμένες σε 4 κατηγορίες δυναμικότητας. Οι τρεις πρώτες έχουν από 4 ομίλους. Η τελευταία έχει 2 ομίλους. Ο πρώτος σε καθέναν από τους 4 ομίλους του Β’, του Γ’ και του Δ’ γκρουπ θα προβιβαστεί στην αμέσως ανώτερη κατηγορία για το επόμενο UEFA Nations League. Ο τελευταίος σε καθέναν από τους 4 ομίλους της Α’ και της Β’ κατηγορίας θα υποβιβαστεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας μίας ή περισσότερων ομάδων στον όμιλο του UEFA Nations League:
1. Μεταξύ τους ματς (α. βαθμοί, β. διαφορά τερμάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση)
2. Διαφορά τερμάτων
3. Καλύτερη επίθεση
* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες 4 φορές στο παρελθόν, 2 σε προκριματικά Μουντιάλ και δύο σε φιλικά. Η Κροατία μετράει 3 νίκες, η Σουηδία 1, με συνολικό συντελεστή τερμάτων 5-4. Και τα δύο φιλικά ήταν G/G και Over, ενώ τα δύο επίσημα ματς έληξαν με νίκη των Κροατών με 1-0.
Βρίσκεται σε φάση προσαρμογής, καθώς μετά την αποχώρηση του Ιβάν Ράκιτιτς από την εθνική και την προσπάθεια μερικής ανανέωσης από πλευράς του ομοσπονδιακού τεχνικού Ζλάτκο Ντάλιτς, τα αποτελέσματα στα πρώτα ματς, έδειξαν πως χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά.
Δύο ήττες αμφότερες εκτός, αμφότερες με 4άρες (Πορτογαλία 4-1, Γαλλία 4-2), ενώ την Τετάρτη στο φιλικό στην Ελβετία παρουσιάστηκε βελτιωμένη και κέρδισε 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 31’. Ισοφάρισε με τον Γιόζιπ Μπρέκαλο στο 42’, πήρε τη νίκη με τον Μάριο Πάσαλιτς στο 66’.
«Πρέπει να δείξουμε ποιότητα, δύναμη και ενέργεια. Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό ματς εντός έδρας και η Σουηδία είναι μια συμπαγής και έμπειρη ομάδα. Διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ικανότατους επιθετικούς όπως ο Μπεργκ και ο Φόρσμπεργκ και αν δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί, θα έχουμε πρόβλημα. Για μας είναι πολύ σημαντικό, αφού θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό αν θα μείνουμε στην Α’ κατηγορία, που είναι και ο στόχος μας», δήλωσε ο Ντάλιτς.
Δεν έπαιξε στην Ελβετία ο φορμαρισμένος επιθετικός της Χόφενχαϊμ, Αντρέι Κράμαριτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Πήρε μέρος στην προπόνηση της Παρασκευής και θα περάσει τεστ ετοιμότητας σήμερα το μεσημέρι για να διαπιστωθεί αν είναι έτοιμος. Αν είναι 100% έτοιμος θα αγωνιστεί, διαφορετικά θα προφυλαχθεί για το επόμενο ματς με τη Γαλλία. Εκτός έμειναν εξάλλου ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σίμε Βρσάλικο, που υποβλήθηκε σε επέμβαση ο γκολκίπερ Λόβρε Κάλινιτς (Αστον Βίλα) και ο αμυντικός Μάριν Πόγκραντιτς (Βόλφσμπουργκ). Τραυματίες είναι επίσης ο αμυντικός Ματέι Μίτροβιτς (Μπριζ) και ο επιθετικός Αντε Ρέμπιτς (Μίλαν). Επιστρέφει έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς. Στην αποστολή ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Αντόνιο Τσόλακ, που περιμένει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής.
Δύο εντός έδρας ήττες σε ισάριθμα ματς στο Nations League, μετά το 0-1 από τη Γαλλία, έχασε 0-2 από την Πορτογαλία με δύο γκολ του Ρονάλντο. Παρέμεινε έτσι τελευταία στη βαθμολογία του ομίλου και παρότι είναι γενικώς αποδεκτό πως ο Ομιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος, υπήρχε προσδοκία για κάτι περισσότερο στα δύο πρώτα εντός έδρας ματς.
Το βράδυ της Πέμπτης επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ρωσίας πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Πήρε προβάδισμα στο 21’ με τον Αλεξάντερ Ισάκ, διπλασίασε στο 73’ με τον Ματίας Γιόχανσον, για να δεχθεί τη μείωση στις καθυστερήσεις (90+2’).
Ο Γιάνε Αντερσον έκανε αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ και πήρε μαζί του παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στην εθνική. Ετσι, κλήθηκαν ο αμυντικός Ματίας Γιόχανσον (Γκεντσλερμπιρλιγκί), ο μέσος Καρλ Στάρφελτ (Ρούμπιν Καζάν) και ο επιθετικός Τζόρνταν Λάρσον (Σπαρτάκ Μόσχας), γιος του Χένρικ. Αλλος ένας παίκτης καινούριος σε σχέση με τα τελευταία ματς είναι ο επιθετικός της Κράσνονταρ, Βίκτορ Κλάεσον, ο οποίος επιστρέφει μετά από 1 χρόνο περίπου απουσίας λόγω τραυματισμού στο ματς με την Ισπανία. Κόπηκε ο τραυματίας αμυντικός Φίλιπ Χελάντερ (Ρέιντζερς) και ο Σεμπάστιαν Αντερσον (Κολωνία), επίσης λόγω τραυματισμού. Και οι 24 ποδοσφαιριστές που ήταν στη Ρωσία, ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ, όπου ενσωματώθηκαν και οι δύο «κομμένοι» από το φιλικό, ο αμυντικός της Βέρντερ, Λούντβιχ Ογκουστίνσον και ο επιθετικός της Γιουβέντους, Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, λόγω των περιορισμών COVID-19 που υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες που αγωνίζονται και στη Ρωσία.