Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΚΠΡ - ΝΟΡΙΤΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Ανώτερη ομάδα ποιοτικά η Νόριτς ακόμα και με αλλαγές στη σύνθεσή της. Η ΚΠΡ όπως ανέφερε ο προπονητής της έχει προτεραιότητα το πρωτάθλημα, οπότε δεν πρόκειται να… σκοτωθεί για τη νίκη απόψε. Ήδη το «διπλό» από το αρχικό 2.25 έχει πέσει στο 2.00.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΠΡ - ΝΟΡΙΤΣ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Πρώτος γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας, με τη συμμετοχή των 72 ομάδων από τις κατηγορίες Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο εξασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.
* Μονός αγώνας και σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τα 90 λεπτά, ο νικητής θα αναδειχθεί απευθείας μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.
* Η ΚΠΡ από την Τσάμπιονσιπ υποδέχεται τη Νόριτς από την ίδια κατηγορία.
* Αήττητη για έξι σερί ματς κόντρα στην ΚΠΡ είναι η Νόριτς (3-3-0).
Μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τη συντριβή με 4-0 στην έδρα της Γουότφορντ, η ΚΠΡ όρθωσε ανάστημα και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, μέσα στο Κάρντιφ. Η αλλαγή στην τακτική από τον Έινσγουορθ απέδωσε στο 100%, αφού οι Λονδρέζοι άφησαν στην άκρη το άμεσο παιχνίδι και προσπάθησαν περισσότερο να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.
Ο Άρμστρονγκ στο 34’ εκμεταλλεύτηκε μία ολιγωρία στην άμυνα της Κάρντιφ και έκανε το 1-0. Τυχερή ήταν στο ξεκίνημα του β’ μέρους η ΚΠΡ, καθώς ο Ράμσεϊ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στιγμές αργότερα, ο Άρμστρονγκ έφυγε στην αντεπίθεση και σέρβιρε στον Πάαλ το 2-0. Από εκεί και έπειτα οι Λονδρέζοι ήταν σε μόνιμη φάση άμυνας και το 2-1 ήταν αναπόφευκτο (78’). Ωστόσο στη συνέχεια οι «χουπς» άντεξαν στην πίεση και έφυγαν με τη νίκη, παρότι η Κάρντιφ είχε κι άλλο δοκάρι στο φινάλε.
Προφανώς μετά από αυτή την εμφάνιση το κλίμα άλλαξε άρδην στις τάξεις της ομάδας και το αποτέλεσμα γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς. Βέβαια η χρονιά θα είναι μακρά και το ρόστερ σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση. Σχετικά με αποψινό παιχνίδι ο Έινσγουορθ παραδέχτηκε ότι προτεραιότητα αποτελεί το πρωτάθλημα και για αυτό θα προβεί σε αλλαγές, καθώς στο μυαλό του θα έχει το ερχόμενο ματς με την Ίπσουιτς.
«Το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα, χωρίς καμία αμφιβολία. Μου αρέσει να αγωνίζομαι στα κύπελλα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Πόσο μάλλον μετά από τη νίκη του Σαββάτου, θα ήταν ωραίο να δίναμε συνέχεια στο Λιγκ Καπ. Ωστόσο θα είναι δύσκολο για αρκετούς παίκτες να αγωνιστούν στο ίδιο επίπεδο με το Κάρντιφ και θα πρέπει να τους ξεκουράσω για το ματς με την Ίπσουιτς».
Σε ευχάριστη θέση ο Έινσγουορθ καθώς δεν έχει να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα. Κοντά στην επιστροφή είναι ο χαφ Κόλμπακ (αν όχι σήμερα την επόμενη εβδομάδα), όπως και ο στόπερ Κλαρκ-Σάλτερ που επίσης χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη.
Δίχως αμφιβολία η αναμέτρηση της Νόριτς στην έδρα της Σαουθάμπτον είναι το μέχρι τώρα καλύτερο ματς της σεζόν! Ένα κανονικό… θρίλερ, στο οποίο σημειώθηκαν συνολικά οκτώ γκολ, χωρίς να υπάρξει νικητής (4-4). Τα «καναρίνια» βέβαια είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία μεγάλη νίκη, αλλά ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις.
Ο Σάρτζεντ στο 7’ έδωσε προβάδισμα στη Νόριτς, αλλά πολύ σύντομα οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή (17’, 21’). Σχεδόν άμεσα όμως ο Γκάμπριελ Σάρα έφερε το ματς σε ισορροπία (23’) και ο Ρόου στο 45+3’ έβαλε εκ νέου τα «καναρίνια» σε θέση οδηγού. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε πως ο Βάγκνερ ήθελε να κρατήσει το προβάδισμα και για αυτό εφάρμοσε μία πιο αμυντική προσέγγιση, που όμως κόστισε καθώς στο 57’ έγινε το 3-3. Και εκεί που η Σότον έδειχνε έτοιμη για μία ακόμα ανατροπή ο Φασνάαχτ σκόραρε στο 84’ για το 3-4, με τους γηπεδούχους εν τέλει να ισοφαρίζουν στο 90+7’ με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γιαννούλης.
Έντονα τα παράπονα του Βάγκνερ από τη διαιτησία, τόσο για το πέναλτι στις καθυστερήσεις όσο και για ένα γκολ που πέτυχε ο Μπαρνς αλλά δεν μέτρησε. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις αποφάσεις πέναλτι, γιατί ο διαιτητής είναι στον αγωνιστικό χώρο για να αποφασίσει αν είναι πέναλτι ή όχι. Πρέπει να σεβαστούμε και να το αποδεχτούμε τις αποφάσεις του. Αλλά αυτές οι δύο φάσεις πραγματικά μας ‘’πόνεσαν’’ και είναι κρίμα που μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι η συζήτηση αφορά τον διαιτητή και όχι δύο ομάδες που έπαιξαν υπέροχο ποδόσφαιρο».
Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο κίπερ Κρουλ, καθώς έχει συμφωνήσει με τη Λούτον. Παράλληλα ανακοινώθηκε η απόκτηση του νεαρού πλάγιου μπακ Μοντόια από την Μπενφίκα. Την στήριξη 1.500 οπαδών της θα έχει απόψε η Νόριτς στο Λονδίνο.
Απών και σήμερα ο εξτρέμ Ράτσιτσα που λογικά θα αποχωρήσει από την ομάδα. Προβλήματα τραυματισμού για τους Σάινθ (εξτρέμ) και Σόρενσεν (μπακ). Εδώ και καιρό εκτός δράσης ο στόπερ Χάνλεϊ.