ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ 3ΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
21:00:00
26.06

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙ 3ΗΣ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

VODAFONE PARK (41.188)
663
23° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ

Facts Αγώνα

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ    0-1

* 23-14-8 υπέρ της Μπεσίκτας η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 15-2-5 μετράνε οι «μαύροι αετοί» στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Σε επίπεδο Super Ligi o συνολικός υπέρ τους απολογισμός είναι 21-12-4, 14-2-2 στο «σπίτι» τους, ωστόσο έχουν κερδίσει τα 7 από τα 15 τελευταία παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας.
Αήττητοι πάντως στα 7 τελευταία των δύο ομάδων, προέρχονται από 4 σερί εντός έδρας νίκες, 5 έχουν να πανηγυρίσουν από τον Φεβρουάριο του 1993.

* Από τον πάγκο της Κόνιασπορ πέρασε πέρυσι, για 10 μόλις αγωνιστικές στομ μέσο της σεζόν ο νυν τεχνικός της Μπεσίκτας, Σεργκέν Γιαλτσίν. 
 

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Ρεπορτάζ

Να πεις ότι φαίνονταν η καταιγίδα; Ούτε καν! Προηγείται νωρίς (10’) στο Ντενιζλί και έκτοτε ο ρυθμός πέφτει σε επίπεδα ύπνου μέχρι να βγει το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου, η Ντενιζλίσπορ ισοφαρίζει (53’), προκαλώντας ουσιαστικά τη μοίρα της, αφού έκτοτε, οι «μαύροι αετοί» κάνοντας το επιβλητικότερο φετινό τους ξέσπασμα και πετυχαίνοντας 4 γκολ σε διάστημα 19 λεπτών (60’, 67’, 75’, 78’) έφτασαν στο εντυπωσιακό 5-1. 

Ετσι ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη φετινή τους νίκη, απαντώντας στην επιστροφή με το αριστερό μετά τη διακοπή (1-2 από την Αντάλιασπορ). Εδραιώθηκε έτσι στην 5η θέση, ούσα στο +4 από την 7η Φενέρ και συνεπώς κρατάει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, που όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, το εξασφαλίζει μια θέση στην εξάδα. 

Πλέον όμως, αρκούσε η «πεντάρα» της περασμένης εβδομάδας για να επιστρέψουν οι μεγαλύτεροι στόχοι. Αυτήν την στιγμή η Μπεσίκτας βρίσκεται στο -6 από την 3η Σίβασπορ, η οποία αν παραμείνει η τιμωρία της Τραμπζονσπόρ από την ΟΥΕΦΑ και η «θύελλα» φυσικά τερματίσει στην πρώτη δυάδα, θα είναι αυτή που θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Στόχος λοιπόν των αποψινών γηπεδούχων είναι να κυνηγήσουν τη Σίβασπορ και την 3η θέση, με την ελπίδα, έστω και με… τρίσποντο, να κουνήσουν «σεντόνι» του χρόνου. Ακρως φιλόδοξο αν μη τι άλλο, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από τη φετινή εικόνα τους, ωστόσο είναι αλήθεια πως πέραν του διδύμου της κορυφής, όλοι οι υπόλοιποι, πάνω κάτω, στο ίδιο καζάνι βράζουν. Οπότε, γιατί όχι; 

Αυτό που πάντως κυριάρχησε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης ήταν η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου πως ύστερα από τον καθιερωμένο έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν την Τετάρτη ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο, βρέθηκαν 2 θετικοί στον κορωνοϊό, αμφότεροι ποδοσφαιριστές, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά τους. 

Είναι η δεύτερη φορά μετά την επιστροφή στις προπονήσεις που στο αγωνιστικό τμήμα της Μπεσίκτας βρίσκονται θετικά κρούσματα (η προηγούμενη φορά στις αρχές Μαϊου και αφορούσε στελέχη του προπονητικού επιτελείου), η διαδικασία προβλέπει καραντίνα και αυτοαπομόνωση για τους θετικούς, ελέγχους ανά διήμερο πλέον για την υπόλοιπη ομάδα και επιστροφή των θετικών όταν και εφόσον ξεπεραστούν 14 μέρες ή βρεθούν αρνητικοί σε 3 διαδοχικά τεστ. 

Αγωνιστικά Νέα

Αποθεραπεύτηκαν οι Μπόατενγκ (επ/κος, 7/2), Τοκόζ (χαφ, 6/1), με τον δεύτερο να επιστρέφει σε αποστολή ύστερα από τις 6/10, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή χωρίς όμως να είναι δεδομένη η παρουσία του έστω και στον πάγκο ο Βίντα (στόπερ, 26/4), κανονικά και ο Λενς (επ/κος, 18/1), παρότι αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι δεν θα προλάβει, αντίθετα εκτός έμεινε λόγω τραυματισμού ο Γιάιτς (χαφ, 24/5), αλλά και ο Ναγίρ (επ/κος, 17/4), ενώ νοκ-άουτ εξακολουθεί ο Ντόουγκλας (δ. μπακ-χαφ, 5/0).

ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ
Ρεπορτάζ

Ωραίο ματς, ανοιχτό ματς – παραδόξως για την εικόνα και το στιλ της εδώ και περίπου 2 χρόνια – στη φιλοξενία της Σίβασπορ, την βρίσκει να μένει πίσω στο σκορ στο 30’, ωστόσο πριν βγει το ημίχρονο με 2 γκολ το γυρίζει 937’, 44’). Στο δεύτερο μέρος ελέγχει το ρυθμό, δεν απειλείται ουσιαστικά, είναι άτυχη όμως, αφού στις καθυστερήσεις ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ισοφαρίζεται (2-2). 

Και αυτοί οι 2 βαθμοί που έχασε στα χασομέρια της κόστισαν την έξοδο από τη ζώνη. Θετικά τα σημάδια πάντως που εξακολουθεί να δείχνει με τον κόουτς Κορκμάζ, παρότι δεν το έχει εξαργυρώσει (ιδιαίτερα) βαθμολογικά. Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα πέτυχε 2 γκολ στην έδρα της μετά τον Σεπτέμβριο (έτσι κι αλλιώς έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα). 

Κάκιστη η πρόσφατη παράδοση που συντηρεί κόντρα στην Μπεσίκτας, περιθώρια όμως να θεωρεί εκ των προτέρων χαμένα παιχνίδια με τη μάχη της παραμονής στο φόρτε της, δεν έχει. Θετικό για τους φιλοξενούμενους ότι στο 2020 εμφανίζονται αποτελεσματικοί στις εξόδους τους, έχοντας ηττηθεί μόνο 1 φορά σε 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχουν δώσει στην χρονιά. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα τέθηκε ο Γκιλιέρμε (αρ. μπακ, 9/0), παραμένει ο Ουρτάδο (χαφ, 11/0). 

Casino