Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Δεν κάνουν το αναμενόμενο ξεκίνημα οι πρωταθλητές, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τη Χόρσενς, ναι μεν επικράτησαν 3-1 στο Όλμποργκ, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα γνώρισαν νέα ήττα, εκτός έδρας αυτή τη φορά από τη Βίμποργκ με 4-2.
Πήρε προβάδισμα στο 7’ με τον Βίκτορ Κλάεσον, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Δέχθηκε την ισοφάριση στο 27’ με πέναλτι σε δύο φάσεις, αφού απέκρουσε αρχικά ο Καρλ-Γιόχαν Γιόνσον, δέχθηκε δεύτερο στο 33’ και τρίτο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (56’), μείωσε με τον Πεπ Μπίελ στο 62’, πίεσε και έκανε πολλές φάσεις, δέχθηκε όμως τη χαριστική βολή στο 90+3’.
Την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ, θα αντιμετωπίσει η Κοπεγχάγη στη φάση των play off του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο ματς στις 16 Αυγούστου στη Δανία.
Ενισχυμένη πάει στο «New Firm», το ντέρμπι της πρωτεύουσας, καθώς απέκτησε υπό μορφή δανεισμού από τον Άγιαξ τον επιθετικό Μοχάμεντ Ντάραμι, ο οποίος θα μείνει ως το τέλος της φετινής σεζόν.
Σταθερά εκτός ο βασικός γκολκίπερ Καμίλ Γκραμπάρα (2 συμ.), ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Όλμποργκ και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο πρόσωπο οπότε υπολογίζεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες.
Δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους ο μέσος Ακινκούμι Αμού και ο επιθετικός Μαμουντού Καραμόκο, αμφότεροι χωρίς συμμετοχή φέτος.
Είναι πλέον πασιφανές πως η ομάδα του Νιλς Φρεντέρικσεν παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και διαφορετικό στην Ευρώπη. Πιο οργανωμένη και περισσότερο σοβαρή στις διεθνείς της υποχρεώσεις, καταφέρνει και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.
Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης επιβλήθηκε 1-0 εντός έδρας της Βασιλείας στο πρώτο ματς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Πήρε τον έλεγχο του κέντρου από την αρχή, προσπάθησε και πέτυχε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της και χτύπησε με αντεπιθέσεις, σε μία εκ των οποίων στο 74’ έφτασε στο γκολ με τον Μάρκο Ντίβκοβιτς. Πάει έτσι στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης στην Ελβετία έχοντας ένα καλό προβάδισμα.
Στο πρωτάθλημα Δανίας πάντως, δεν τα πάει και τόσο καλά. Έτσι, μετά τη νίκη της πρεμιέρας 1-0 επί της Όρχους εντός έδρας, ακολούθησε η ήττα εντός με 1-3 από τη Νόρντζελαντ και την Κυριακή η ήττα 2-0 εκτός από τη Σίλκεμποργκ. Το ματς αυτό, στο οποίο παρατάχθηκε κατά κύριο λόγο με βασική ενδεκάδα, στράβωσε από την αρχή, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 7’, προσπάθησε να απαντήσει και έγινε περισσότερο επιθετική, είχε κάποιες φάσεις, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Σε μια αντεπίθεση μάλιστα των γηπεδούχων στο 83’ δέχθηκε δεύτερο και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα.
Προσπαθεί να ενισχυθεί όσο προλαβαίνει η Μπρόντμπι, ωστόσο τόσο η περίπτωση του επιθετικού Κάρστεν Γιένσεν όσο και εκείνη του επιθετικού Σεμπάστιαν Άντερσον δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία.
Αμφίβολος δίνεται ο βασικός αμυντικός Σίγκουρντ Ρόστεντ (3 συμ.), ο οποίος δεν έπαιξε στο ματς της Πέμπτης λόγω ασθένειας. Εκτός για αρκετούς μήνες θα μείνει ο βασικότατος αμυντικός Αντρέας Μάκσο. Γνωστοί απόντες ο αμυντικός Κέβιν Μενσά και ο επιθετικός Καρλ Μπιορκ.