Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΚΟΛΩΝΙΑ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Εφόσον η Κολωνία εφαρμόσει το νέο στιλ παιχνιδιού της, το υψηλό σκορ με εκατέρωθεν συνεισφορά γίνεται πιθανό. Θα ήμουν πιο ζεστός αν έπαιζε ο Γκλάτσελ στο Αμβούργο βεβαίως. Με αυτόν θα έκρινα ως ΟΚ τις προσφερόμενες αποδόσεις στις στοιχηματικές. Τώρα λέω πως το Over 2.5 από την Betsson είναι οριακά αποδεκτό.
Ειδικά στοιχήματα
Σκόρερ οποιαδήποτε στιγμή: Ντάουνς
2ο ημίχρονο G/G
Κάτι περισσότερο από 100.000 αιτήσεις για εισιτήριο είχε εν όψει της αποψινής πρεμιέρας. Και τι έγινε που υποβιβάστηκε; Οι υποστηρικτές της θα είναι στο πλευρό της. Ίσως απλά και απορία. Ούτε οι ίδιοι μπορούν να γνωρίζουν σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα τους.
Υποβιβασμός, νέος προπονητής (Γκέραρντ Στρούμπερ), νέο στιλ παιχνιδιού. Θα βρεθεί πετυχημένη μαγιά προκειμένου να είναι διεκδικήτρια της ανόδου η ομάδα της Ρηνανίας; Θα καταφέρει να αντιγράψει το ποδόσφαιρο των ομάδων της Ρεντ Μπουλ; Αυτό επιχειρεί ο νέος τεχνικός της.
Οι «τράγοι» αρχίζουν τη σεζόν με ενδεκάδα δύο καθαρών επιθετικών. Παρότι δεν έχουν τον φορ όνομα η παραγωγικότητά τους στα φιλικά ήταν καλή. Θα λειτουργήσει όμως στη δεύτερη κατηγορία το στιλ «να βάλω περισσότερα από όσα φάω»; Θα είναι ικανή να παίξει και συντηρητικά, προσεκτικά, όταν θα προηγείται στο σκορ; Για τα παραπάνω ερωτήματα θα αρχίσω και εγώ να παίρνω απαντήσεις από απόψε.
Παραθέτω και τη σύνοψη των μεταγραφών και των φιλικών της ώστε να υπάρχουν και αυτά (πέρα από όσα σημειώθηκαν στο Αφιέρωμα Β’ Γερμανίας 2024-25), και πάμε για τη δράση.
ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ
Ήρθαν: Γιούλιαν Πάουλι (κεντρικός αμυντικός, προωθήθηκε από την U19), Φαϊσάλ Χαρσαουϊ (αμυντικός χαφ, προωθήθηκε από την U19), Μάικο Βέσενμπαχ (χαφ, προωθήθηκε από τη δεύτερη ομάδα), Γιάκα Κούμπερ-Πότοτσνικ (επιθετικός, προωθήθηκε από την U19).
Γύρισαν: Γιόνας Ούρμπιχ (τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού στην Γκρόιτερ Φιρτ), Νικόλα Σόλντο (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στην Κάιζερσλαουτερν), Ματίας Όλεσεν (χαφ, τέλος δανεισμού στην Υβερντόν), Μάρβιν Όμπουτς (δεξιός χαφ, τέλος δανεισμού στη Ροτ Βάις Έσσεν), Τιμ Λέμπερλε (επιθετικός, τέλος δανεισμού στην Γκρόιτερ Φιρτ), Μαξιμίλιαν Σμιντ (επιθετικός, δανεικός πέρσι στη Ρόντα).
Παρέμειναν: Ράσμους Κάρστενσεν (δεξιός μπακ, δανεικός πέρσι από την Γκενκ, τον αγόρασε), Λούκα Βάλντσμιντ (επιθετικός, δανεικός πέρσι από τη Βόλφσμπουργκ, τον υπέγραψε ελεύθερο).
Έφυγαν: Τζεφ Σαμπό (κεντρικός αμυντικός, Στουτγκάρδη), Μπένο Σμιτς (δεξιός μπακ, Γκρασχόπερς), Σαϊντ Ελ Μαλά (επιθετικός χαφ, δανεικός στη Βικτόρια Κολωνίας U19), Σιλοχέμ Ονουόχα (επιθετικός χαφ, δανεικός στη Φερλ), Γιούστιν Ντίελ (αριστερός χαφ, Στουτγκάρδη), Φαρίντ Αλιντού (αριστερός χαφ, τέλος δανεισμού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μαλέκ Ελ Μαλά (επιθετικός, δανεικός στη Βικτόρια Κολωνίας U19), Μανσούρ Ουρό-Ταγκμπα (επιθετικός, δανεικός στη Γιάν Ρέγκενσμπουργκ), Ντέιβι Ζέλκε (επιθετικός, Αμβούργο).
ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
Έναρξη προετοιμασίας: 21 Ιουνίου.
29.06: Ράινγκολντ Πολ – Κολωνία 0-18
05.07: Σπόρτφροϊντε Ζίγκεν – Κολωνία 0-6
13.07: Κολωνία – Κίκερς Όφενμπαχ 3-1
19.07: Κολωνία – Σιντ Τρούιντεν 3-0
20.07: Βικτόρια Κολωνίας – Κολωνία 3-3
24.07: Κολωνία – Σουόνσι 2-1
27.07: Κολωνία – Ουντινέζε 3-2
Ο αριστερός μπακ Φίνκγκρεφε και ο επιθετικός χαφ Κάιντς ήταν γνωστό εδώ και εβδομάδες ότι χάνουν την πρεμιέρα. Αμφότεροι λογίζονται ως βασικοί. Νοκ άουτ επίσης ο χαφ Κρίστενσεν, ο στόπερ Κίλιαν και ο χαφ Όμπουτς. Ερωτηματικό στους στόπερ. Θα προτιμηθεί ο πεπειραμένος Χάιντς ο «πιτσιρικάς» Πάουλι; Στα φιλικά έπαιξε περισσότερο ο δεύτερος.
Πάμε λοιπόν ξανά. Έβδομη απόπειρα επιστροφής στην πρώτη κατηγορία. Με ιδιαίτερη πρεμιέρα στις αναλύσεις αγώνων μάλιστα για τον Στέφεν Μπάουμγκαρτ. Το πρώην «σπίτι του» θα επισκεφτεί, την Κολωνία, ο τεχνικός του Αμβούργου. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 ήταν προπονητής της αποψινής αντιπάλου.
Στον «δεινόσαυρο» δεν νιώθει τόσο άνετα όσο στην προηγούμενη εργοδότριά του. Γνωρίζει καλά πως αρχής γενομένης απόψε το Αμβούργο πρέπει να εμφανίζει στοιχεία Μπάουμγκαρτ. Δικά του. Να εμφανιστεί η δουλειά του, να παρουσιαστεί η ομάδα του πειστική.
Καλά, όχι ότι αν το καταφέρει απόψε πάει να πει ότι θα έχει λύσει τις αδυναμίες των προηγούμενων ετών. Εννοείται όχι. Θα με πείσει σχετικά μόνο με διάρκεια απόδοσης και αγωνιστικής εικόνας. Αλλά αναμφίβολα μία καλή αρχή θα είναι ενθαρρυντική.
Παραθέτω και τη σύνοψη των μεταγραφών και των φιλικών της ώστε να υπάρχουν και αυτά (πέρα από όσα σημειώθηκαν στην παρουσίαση του πρωταθλήματος), και πάμε για τη δράση.
ΤΟ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ
Ήρθαν: Χάνεζ Χέρμαν (τερματοφύλακας, προωθήθηκε από την U19), Ντάνιελ Ελφάντλι (κεντρικός αμυντικός/αμυντικός χαφ, Μαγδεβούργο), Άνταμ Κάραμπετς (επιθετικός χαφ, δανεικός από τη Σπάρτα Πράγας), Μπιλάλ Γιαλτσινκαγιά (επιθετικός χαφ, προωθήθηκε από την U19), Ντέιβι Ζέλκε (επιθετικός, Κολωνία).
Παρέμειναν: Λούκας Πορέμπα (αμυντικός χαφ, δανεικός πέρσι από τη Λανς, τον αγόρασε).
Γύρισαν: Μάρκο Γιοχάνσον (τερματοφύλακας, τέλος δανεισμού στη Χάνζα Ρόστοκ), Γιόνας Ντάβιντ (κεντρικός αμυντικός τέλος δανεισμού στη Χάνζα Ρόστοκ), Βαλόν Ζούμπερι (κεντρικός αμυντικός, τέλος δανεισμού στη Σάφχαουζεν), Νταουντά Μπελεμέ (επιθετικός, τέλος δανεισμού στη Λίμπεκ).
Έφυγαν: Λέο Όπερμαν (τερματοφύλακας, δανεικός πέρσι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, πωλήθηκε σε αυτή), Στέφαν Αμπρόζιους (κεντρικός αμυντικός, Ζανκτ Γκάλεν), Ιγκνάς Βαν ντερ Μπρεμτ (δεξιός μπακ, τέλος δανεισμού από τη Σάλτσμπουργκ), Ελάιτζα Κραν (αμυντικός χαφ, Ζάαρμπρικεν), Λάζλο Μπένες (χαφ, Ουνιόν Βερολίνου), Μασάγια Οκουγκάβα (αριστερός χαφ, τέλος δανεισμού από την Άουγκσμπουργκ), Τομ Ζάνε (επιθετικός, δανεικός στο Αννόβερο ΙΙ).
ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
Έναρξη προετοιμασίας: 1 Ιουλίου.
06.07: Νέετσε – Αμβούργο 0-12
12.07: Αμβούργο – Ντρόχτερζεν Άσελ 5-1
13.07: Λίμπεκ – Αμβούργο 2-5
20.07: Αμβούργο – Ναντ 4-2
21.07: Αμβούργο – Κάρντιφ 0-3
25.07: Αμβούργο – Άρης Λεμεσού 0-0
Ο βασικός επιθετικός Γκλάτσελ είναι εκτός μάχης. Ο άλλος επιθετικός κορυφής, ο νεοφερμένος Ζέλκε, μπορεί να βοηθήσει ως αλλαγή. Δεν είναι έτοιμος για βασικός κατά τα ρεπορτάζ. Μηδέν γκολ ενεργητικό μέτρησε το Αμβούργο στα τελευταία του δύο φιλικά παιχνίδια που τους στερήθηκε. Μη διαθέσιμοι επίσης ο βασικός τερματοφύλκας Ράαμπ, ο κεντρικός αμυντικός Βούσκοβιτς και ο αμυντικός Ζούμπερι.