Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΧΙΛΗ
Facts Αγώνα
* Αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ του Κατάρ που διεξάγεται στην Μπαρανκίγια.
* ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι δέκα ομάδες παίζουν με σύστημα όλες εναντίον όλων σε 18 αγωνιστικές. Οι πρώτες τέσσερις προκρίνονται στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, ενώ η 5η θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με εκπρόσωπο άλλης ηπείρου.
Το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι η συνολική διαφορά τερμάτων.
* ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 41 φορές και η Χιλή έχει το προβάδισμα με 15 νίκες έναντι 10 των Κολομβιανών (16 ισοπαλίες). Τον περασμένο Οκτώβριο είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 2-2 σε χιλιανό έδαφος. Οι τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους έληξαν ισόπαλες, κάτι που ισχύει και για τις έξι εκ των επτά πιο πρόσφατων.
Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη θετικότατη παράδοση των τελευταίων χρόνων στην Παραγουάη (όπου μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες), όμως τουλάχιστον κατάφερε να μην ηττηθεί, ισοφαρίζοντας στο 53’ με πέναλτι του μεσοεπιθετικού Κουαδράδο το γκολ που είχε δεχτεί στο 40’. Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Ο βαθμός σίγουρα δεν την «χαλάει», αφού την κράτησε στο +2 από τους Παραγουανούς.
Ο τεχνικός Ρουέδα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον κεντρικό αμυντικό Σάντσες που επέστρεψε στην Αγγλία για να μπορέσει να ξεκινήσει – και άρα να ολοκληρώσει – νωρίτερα την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία θα υποβληθεί. Στη θέση του θα ξεκινήσει ο Κουέστα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμηθεί για το αριστερό άκρο της άμυνας ο Μορένο αντί του Τεσίγιο. Εκτός αποστολής ο συμπληρωματικός μέσος Ανδράδε, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν.
Επίσης αναμένεται να αλλάξει και ο σχηματισμός από 4-4-2 σε 4-2-3-1, με τον Κιντέρο να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπόρχα. Ο τελευταίος θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του, αφού πέρσι αγωνιζόταν στην τοπική Τζούνιορ ως δανεικός από την Παλμέιρας. Η νικήτρια του περσινού Κόπα Λιμπερταδόρες τον έχει δώσει φέτος ξανά δανεικό, αυτή τη φορά στην Γκρέμιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις έληξαν ισόπαλα, με μοναδική εξαίρεση το 3-2 επί του Περού στον μικρό τελικό του φετινού Κόπα Αμέρικα. Επίσης προέρχεται από τέσσερα συνεχόμενα G/G σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς επίσης και από 6/7.
Δοκιμάστηκε στο μεγάλο υψόμετρο του Κίτο την προηγούμενη αγωνιστική, απέναντι στο Εκουαδόρ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πατούσε καλά, ωστόσο μετά την ανάπαυλα και ειδικότερα από το 63ο λεπτό που βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω, ανέβασε στροφές και μάλιστα είχε φάσεις για να ανοίξει το σκορ.
Καθόλου ικανοποιητικός ο απολογισμός της μέχρι στιγμής σε αυτή την προκριματική φάση (1-4-3), τουλάχιστον όμως βγάζει δείγματα βελτίωσης το τελευταίο διάστημα. Πάντως συνεχίζει να μην παίρνει αποτελέσματα, αφού έρχεται από πέντε συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη (0-2-3), ενώ δεν έχει σκοράρει στους τέσσερις πιο πρόσφατους.
Πολύτιμες οι επιστροφές του στόπερ Μαριπάν και του χαφ Πούλγκαρ που εξέτισαν την τιμωρία τους. Από την άλλη, συμπλήρωσαν κάρτες και δεν είναι διαθέσιμοι ο πολυσύνθετος αμυντικός Βέγκας και ο βασικός επιθετικός Βάργκας. Παρελθόν αποτελεί από την αποστολή ο επιθετικός Ρόμπι Ρόμπινσον (Ιντερ Μαϊάμι).
Για την κορυφή της επίθεσης, έγιναν έντονες συζητήσεις ώστε να αγωνιστεί ο χαφ Αρτούρο Βιδάλ, ωστόσο δείχνει δύσκολο αυτό το ενδεχόμενο. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Βάργκας, είναι ένας εκ των Λουίς Χιμένες και Ιβάν Μοράλες.