Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ - ΜΟΝΤΕΡΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Τα κατάφεραν τελικά τα δύο πλουσιότερα ρόστερ της κατηγορίας και έφτασαν μέχρι τον τελικό, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι τερμάτισαν εκτός της πρώτης τετράδας στην κανονική διάρκεια. Τα play-offs είναι διαφορετική υπόθεση και αυτό μας το υπενθύμισαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Θεωρητικά λόγω φανέλας και εμπειρίας, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, έχει το προβάδισμα η Αμέρικα. Περιμένω να προσεγγίσουν όμως συντηρητικά και οι δύο ομάδες την πρώτη αναμέτρηση. Μου αρέσει η ισοπαλία στο 3.55 από τη Novibet και θα την τιμήσω. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να δούμε αγώνα παρόμοιο της αναμέτρησης Αμέρικα – Κρους Ασουλ 0-0 για τα ημιτελικά.
Bet builder
Under 10,5 κόρνερ & Under 4,5 Κίτρινες Κάρτες
Ειδικά στοιχήματα
1ο ημίχρονο Under 0,5 γκολ
Ακριβές σκορ 0-0
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ - ΜΟΝΤΕΡΕΙ
Facts Αγώνα
- 1ος τελικός για το Απερτούρα στις αναλύσεις στοιχήματος. Εάν οι ομάδες δεν καταφέρουν να λύσουν τις διαφορές τους μετά τα δύο ενενηντάλεπτα, ακολουθεί παράταση και στη συνέχεια εάν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.
- 5η τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα η Μοντερέι, 8η η Αμέρικα.
- Τα ξημερώματα της Δευτέρας, 03.00 ώρα Ελλάδας στην έδρα της Μοντερέι ο 2ος αγώνας.
- 24-15-22 υπέρ της Μοντερέι η πρόσφατη παράδοση.
- Αμέρικα – Μοντερέι 2-1 για την αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας στο Κουπόνι ΟΠΑΠ.
- Πρωταθλήτρια δύο συνεχόμενες φορές, κάτοχος του Σούπερ Καπ και του «Campeon de Campeones Βορείου Αμερικής» η Αμέρικα.
- Συγκρούονται τα δύο ακριβότερα σε όρους χρηματιστηριακής αξίας ρόστερ στο πρωτάθλημα σύμφωνα με το Tranfermarkt. Πρώτη η Αμέρικα, 2η η Μοντερέι.
- 8/9 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια Under 3,5 γκολ.
Δείτε εδώ τα προγνωστικά Μεξικό
Με καρδιά πρωταθλητή, τεράστιο πάθος και πίστη η Αμέρικα απέκλεισε και την Κρους Αζούλ (4-3) εκτός έδρας και ετοιμάζεται για το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα επί εποχής Αντρέ Ζαρντίν. Το 0-0 του πρώτου αγώνα, δεν επέτρεπε στους πρωταθλητές να κυνηγήσουν δύο αποτελέσματα. Μόνο με νίκη θα έκλειναν εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Μπορεί να καρδιοχτύπησαν, όμως με ήρωες τους Ροντρίγκο Αγκίρε (σκόρερ του 4ου γκολ) και Λουίς Μαλαγκόν (τερματοφύλακας) πήραν μία επική νίκη και η εντυπωσιακή τους μεταμόρφωση στα play-offs συνεχίζεται.
Είχε την τύχη να προηγηθεί νωρίς (15′) στο livescore με το υπέροχο τελείωμα του Αλεχάντρο Ζεντέχας και στη συνέχεια να ακολουθήσει την επιτυχημένη τακτική των αγώνων με την Τολούκα. Παραχώρησε την κατοχή της μπάλας και περίμενε το λάθος του αντιπάλου. Ένα τέτοιο έγινε στο 49′, όταν με τον Κέβιν Μίερ πολύ μακριά από την εστία του, ο Κάρλος Ροτόντι πούλησε την μπάλα. Ο Ρίκαρντ Σάντσες δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό, σήκωσε το κεφάλι και κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-0 της Αμέρικα.
Η Κρους Αζούλ μείωσε, όμως με μία στατική φάση η Αμέρικα ξαναπήρε αέρα δύο τερμάτων, χάρη στην κεφαλιά του Ραμόν Χουάρες στο 72′. Στη συνέχεια το άγχος και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης την ανάγκασαν να χάσει πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Σε διάστημα 5 λεπτών δέχθηκε δύο γκολ και ισοφαρίστηκε και πάνω που όλοι έπιαναν τα κεφάλια τους απογοητευμένοι, η Αμέρικα φυλούσε το καλύτερο για το τέλος. Ο Έρικ Σάντσες, κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και ανατράπηκε εντός περιοχής. Ο Ροντρίγκο Αγκίρε ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις για να δώσει τον ιδανικό επίλογο σε μία αξιομνημόνευτη βραδιά για την κορυφαία ομάδα της χώρας.
Ξέσπασε ο Αντρέ Ζαρντίν αμέσως μετά τον θρίαμβο στο «Θιουδάδ», όμως θέλησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους ενόψει των τελικών: «Αφιερωμένες οι νίκες και οι προκρίσεις σε όλους εκείνους που δεν μας πίστεψαν στο ξεκίνημα. Ξέχασαν ότι είμαστε οι πρωταθλητές. Εγώ και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να χαρούμε γιατί πάντα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά και να πάρουμε το πρωτάθλημα». Όσον αφορά το ζήτημα της έδρας υπογράμμισε: «Είναι αδιανόητο η μεγαλύτερη ομάδα του Μεξικού να είναι ξεσπιτωμένη. Στο «Θιουδάδ» δεν νιώθω ζεστασιά, ίσως είναι καλύτερα στην Πουέμπλα».
Δεν έχει κάτι σοβαρό και υπολογίζεται κανονικά ο βασικός τερματοφύλακας Λουίς Άνχελ Μαλαγκόν (21 συμ.).
Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση για το τέλος φύλαγε η Μοντερέι. Η ομάδα του Μάρτιν Ντεμικέλις ήταν διαστημική απέναντι στη Μοντερέι και όχι μόνο ανέτρεψε το σε βάρος της αποτέλεσμα του 1ου αγώνα (2-1), αλλά διέλυσε τη Σαν Λουίς στο «BBVA» (5-1) και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Αμέρικα.
Μαγική εικόνα ότι μετά το πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα. Οι «ραγιάδος» ήταν καταιγιστικοί, είχαν 18 τελικές προσπάθειες, αρκετές από τις οποίες κλασικές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.
Με τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο, όμως η ομάδα του Μάρτιν Ντεμικέλις δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. Όσα τέρματα δεν πέτυχε στο Α’ μισό η Μοντερέι, τα πέτυχε στο Β΄ και με το παραπάνω. Στο 47′ ο Όλιβερ Τόρες με σουτ άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Χερμάν Μπερτεράμε από κοντά αύξησε το προβάδισμα στα δύο τέρματα. Η «Ατλέτι» μείωσε με εκτέλεση πέναλτι του Σέιλς-Λαμόνγκ, όμως η συνέχεια της αναμέτρησης μόνο «grand guignol» δεν ήταν. Δύο στατικές φάσεις, ισάριθμα γκολ (αυτογκόλ 82′, Όλιβερ Τόρες 85′) και το κερασάκι στην τούρτα από τον Μπράντον Βάσκες στις καθυστερήσεις. Τελικό σκορ 5-1.
Ίσως για πρώτη φορά στη σεζόν χαρούμενος χωρίς αστερίσκους και γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Μάρτιν Ντεμικέλις: «Είμαι πολύ τυχερός που ανέλαβα μία τέτοια ομάδα. Ο καθένας είναι έτοιμος να βοηθήσει. Με έχουν κάνει υπερήφανο. Αγωνιστικά δοκιμάζουμε έναν ιδιαίτερο σχηματισμό 3-1-3-3, ο οποίος μπορεί να φαίνεται αδόκιμος στα χαρτιά, αλλά μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ».
Αμφίβολος ο Βίκτορ Γκουσμάν (αμυντικός, 18 συμ.). Παραμένει εκτός ο τερματοφύλακας Εστεμπάν Αντράντα (16 συμ.).