Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ - ΓΟΥΛΒΣ
Facts Αγώνα
* Το ματς (και αυτό, μετά της πρεμιέρας) θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της συμπεριφοράς των της Σλόβαν στο αυγουστιάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στις εξέδρες επιτρέπονται μόνο παιδιά κάτω των 14 ετών, με τη διοίκηση των γηπεδούχων να έχει κάνει σχετική κινητοποίηση και να περιμένει πάνω από 15.000 στις εξέδρες, με τις τελευταίες αναφορές των σλοβακικών media να κάνουν λόγο ακόμη και για κατάμεστο από πιτσιρίκια γήπεδο.
* Για πρώτη φορά η Γουλβς αντιμετωπίζει σλοβακική ομάδα. Δέκα φορές έχει κοντραριστεί με αγγλική ομάδα η Σλόβαν, έχει ηττηθεί και στις πέντε επισκέψεις της στη Γηραιά Αλβιόνα, μετράει 2-2-1 στις εντός έδρας αναμετρήσεις της (μόνη της ήττα, στην τελευταία φορά που φιλοξένησε αγγλική ομάδα, σεζόν 1997-98, Κύπελλο Κυπελλούχων, Τσέλσι, 0-2).
* Στο δεύτερο ημίχρονο έχει σημειώσει η Σλόβαν τα 7/9 των φετινών εντός έδρας γκολ της στη διοργάνωση (προκριματικά και όμιλο), τα τέσσερα εξ αυτών στο τελευταίο δεκάλεπτο.
* Η Γουλβς νίκησε και στα 4 φετινά εκτός έδρας της στο Γιουρόπα Λιγκ! Ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει ρεκόρ 5-2-1 στα εκτός έδρας. Τα 7 τελευταία παιχνίδι της σε όλες τις διοργανώσεις ήταν under.
Από εκεί που έσπαγε αρνητικά ρεκόρ (9 σερί ήττες σε ομίλους), ξεκίνησε με νίκη στην πρεμιέρα. Από εκεί που κάθε φορά που έπαιζε μακριά από την Μπρατισλάβα, έχανε (έξι σερί ήττες, 1-18 γκολ στα εκτός έδρας ματς της σε φάση ομίλων), «τσίμπησε» βαθμό (με δύο γκολ στις καθυστερήσεις των ημιχρόνων) στην Μπράγκα (2-2) και έτσι, χωρίς κανείς να το περιμένει, βρίσκεται στην κορυφή.
Αναπάντεχα για πολλούς, δίνει όμως ταιριαστή συνέχεια στην εξαιρετική πορεία της και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αυτή συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο, οπότε και «σβηστά» κέρδισε την Ποχρόνιε (2-1) και έτσι εξακολουθεί να προπορεύεται, ούσα στο +2 από τη Ζίλινα, αήττητη στα 9 τελευταία της σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας υποστεί σε ήδη 24 (!) ματς σε όλες τις διοργανώσεις μόλις δύο ήττες (αμφότερες εκτός έδρας, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χωρίς όμως κόστος αφού προκρίθηκε στους ομίλους και λίγες μέρες αργότερα, στο πρωτάθλημα από την Ντουνάιτσκα).
Προσθέστε σε όλ’ αυτά και το γεγονός ότι μετράει 10-3-1 στην έδρα της σε διεθνείς αναμετρήσεις από το απολογισμός της από το 2014 και η αισιοδοξία όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά ίσως και να… επιβάλλεται. Ακόμη και το γεγονός ότι απόψε και στο δεύτερο εντός έδρας ματς των ομίλων (είχε προηγηθεί αντίστοιχη τιμωρία και σε αυτό της πρεμιέρας με την Μπεσίκτας), οι πρωταθλητές Σλοβακίας είναι τιμωρημένοι, δεν τους πτοεί, αφού το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο από χιλιάδες παιδιά κάτω των 14 ετών (όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός).
«Οπως δεν τρέφαμε αυταπάτες στα προηγούμενα παιχνίδια μας, έτσι δεν τρέφουμε ούτε και τώρα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο από το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του πλανήτη. Εχει τεράστια ποιότητα, μεγάλη εμπειρία και ανθεκτικότητα. Είναι αλήθεια πως η δική μας αυτοπεποίθηση μεγαλώνει μετά από κάθε μας ματς, αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια στη γη και να συνειδητοποιήσουμε πως για να προκριθούμε, θα πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι», τόνισε ο κόουτς Κοζάκ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.
Πέραν του πιτσιρικά φορ Στρέλετς, ο οποίος τραυματίστηκε σε ματς της ελπίδων της Σλοβακίας, όλοι οι υπόλοιποι των γηπεδούχων είναι διαθέσιμοι, αφού αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει και ο κάπτεν Μποζίκοβ (βασικός στόπερ), ενώ στο 100% είναι πλέον και οι Ρατάο (εξτρέμ), Τσάβριτς (μεσοεπιθετικός).
Μάλλον κακό της έκανε η διακοπή, όπως αποδείχθηκε και το Σάββατο. Συγκεκριμένα, κόλλησε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον εντός έδρας, σε μια αναμέτρηση χωρίς πολλές συγκινήσεις. Βρέθηκε πίσω στο 53’, σε μια φάση που ξεκίνησε από τραγικό λάθος της αμυντικής γραμμής της, ενώ ισοφάρισε με πέναλτι στο 61’. Αξιοπρόσεκτο πως είχε δύο ακυρωθέντα γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ σε γενικές γραμμές προβλημάτισε με την απόδοσή της και διεκόπη το νικηφόρο σερί της των 3 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.
Βέβαια, συμπλήρωσε 4 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα (2-2-0) και δείχνει να σταθεροποιείται. Πριν από 3 εβδομάδες, στην έδρα της Μπεσίκτας πραγματοποίησε κυνική εμφάνιση και με τέρμα στο 93’ απέδρασε με το διπλό (0-1). Ετσι, ρέφαρε την ήττα της πρεμιέρας και ανέκτησε ψυχολογία.
«Είμαι απογοητευμένος επειδή δεν ήμασταν όσο σκληροί χρειαζόταν. Η Σαουθάμπτον μας πίεσε πολύ καλά κι εμείς κάναμε λάθη. Κάποιες φορές ο αντίπαλος δεν σου επιτρέπει να κάνεις αυτά που θέλεις. Τότε πρέπει να βρεις άλλες λύσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο», επισήμανε μετά το 1-1 με τη Σαουθάμπτον ο τεχνικός Νούνο Σάντο.
Προέκυψαν δύο προβλήματα, αφού τραυματίστηκαν ο αξιόπιστος στόπερ Μπένετ και ο ενδεκαδάτος χαφ Νέβες, που θα προφυλαχθούν. Δεν είναι 100% έτοιμοι ακόμα ο χρήσιμος στόπερ/χαφ Σαΐς και ο νεαρός μεσοεπιθετικός Νέτο. Αναμένεται μερικό λίφτινγκ στην ενδεκάδα της.