Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΟΜ ΚΑΛΙΟΥ - ΣΚΕΝΤΙΓΙΑ 79
Facts Αγώνα
* Το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της Νόμε Κάλιου, αλλά σε αυτή της Λεβάντια Ταλίν, στην ίδια πόλη πάντως με αυτή της γηπεδούχου.
* Πρώτη αναμέτρηση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά.
* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Σεράγεβο – Σέλτικ. Ο ηττημένος συνεχίζει την προσπάθειά του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Κατέκτησε πέρυσι αήττητη το πρωτάθλημα (25-11-0) στην Εσθονία, έστω και αν χρειάστηκε να παλέψει για αυτό μέχρι την τελευταία αγωνιστική, καθώς την καταδίωκαν η Λεβάντια και η Φλόρα. Αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος τίτλος της και πρώτος μετά το 2012.
Στην προηγούμενη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε την Ελσίνκι (0-0 εκτός, 2-1 εντός) πριν αποκλειστεί στη συνέχεια με συνολικό σκορ 10-2 από τη Βικτόρια Πλζεν.
Στο φετινό πρωτάθλημα έχει χάσει ήδη αρκετό έδαφος: έπειτα από 19 αγωνιστικές βρίσκεται στο -10 από την κορυφή. Προέρχεται από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, με πιο πρόσφατη την εκτός έδρας (1-1) με την Τρανς Νάρβα την Παρασκευή.
Παρελθόν από το τιμόνι της αποτελεί ο Ρώσος Σεργκέι Φράντσεφ. Από φέτος στην τεχνική ηγεσία της βρίσκεται ο Ουκρανός Ρόμαν Κοζουκόφσκι.
Πρωταθλήτρια πέρυσι για τρίτη φορά στην ιστορία της στη Βόρεια Μακεδονία και δεύτερη διαδοχική. Αυτό μάλιστα συνέβη εύκολα, καθώς η διαφορά της από τη Βαρντάρ ήταν 15 βαθμοί. Είχε την καλύτερη επίθεση, σημειώνοντας περισσότερα από δύο γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι της.
Τα τελευταία τρία χρόνια κάνει αξιοσημείωτες πορείες στην Ευρώπη έχοντας φτάσει ισάριθμες φορές στα πλέι οφ του Γιουρόπα. Την πρώτη χρονιά απέκλεισε Κρακόβια, Νέφτσι Μπακού, Μπόλεσλαβ και έμεινε εκτός από τη Γάνδη.
Τη σεζόν 2017-18 ξεπέρασε το εμπόδιο των Ντάτσια Τσισινάου, Ελσίνκι, Τρακάι πριν αποκλειστεί από τη Μίλαν. Πέρυσι απέκλεισε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ Νιου Σαιντς και Σέριφ Τιρασπόλ. Στη συνέχεια έμεινε εκτός από τη Σάλτσμπουργκ. Συνέχισε στο Γιουρόπα όπου αποκλείστηκε από τη Ρόζενμποργκ.
Τιμωρημένος είναι ο μεσοεπιθετικός Χουάν Φελίπε. Κουβαλάει ποινή από το περσινό καλοκαίρι από τους αγώνες του με την Καϊράτ, ενδιάμεσα έπαιξε 6 μήνες στη Βαρντάρ. Δεν είναι σε θέση να βοηθήσει ούτε ο έτερος Βραζιλιάνος της ομάδας Στένιο Τζούνιορ (εξτρέμ). Αμφίβολος είναι ο Μουράτι (βασικός δεξιός μπακ).