-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ Η ΚΟΚΙΜΠΟ
Facts Αγώνα
* Η Κοκίμπο Ουνίδο από τη Χιλή και η Ντεφένσα Ι Χουστίσια από την Αργεντινή έρχονται αντιμέτωπες για την ημιτελική φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα. Σε ουδέτερη έδρα στην Παραγουάη, δίχως την παρουσία θεατών.
* Ο πρώτος αγώνας θα είχε διεξαχθεί την περασμένη Πέμπτη στη Χιλή, όμως η Ντεφένσα εμφάνισε τρία θετικά κρούσματα στο ρόστερ της και λόγω αυτού, το ματς μετατέθηκε σε ουδέτερη έδρα, στην Παραγουάη.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
* Πρώτος αγώνας για την ημιτελική φάση του Κόπα Σουνταμερικανα. Θα ακολουθήσει ρεβάνς. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση επανάληψης του ίδιου αποτελέσματος δεν υπάρχει παράταση και θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.
* Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει συμμετοχή στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2021, ενώ χαρίζει και μία επιπλέον συμμετοχή στη χώρα της.
Οι «πειρατές», αν και βρίσκονται στην τελευταία πλέον θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν Χιλής, έπειτα από 13 ήττες, 5 ισοπαλίες και 7 νίκες, πέτυχαν μια ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα. Στην προημιτελική φάση, απέκλεισε την Ατλέτικο Τζούνιορ της Κολομβίας χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, αφού στην Κολομβία είχε νικήσει με 1-2, ενώ στη Χιλή για τη ρεβάνς, ηττήθηκε με 0-1.
Για καλή της τύχη, η λίγκα την «θυμήθηκε» μετά από καιρό και αναγνώρισε την τρομερή διασυλλογική πορεία που πραγματοποιεί. Για αυτό ανέβαλε τρία παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα από τις 27 Δεκεμβρίου και ύστερα για το πρωτάθλημα, έτσι ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τη δύσκολη μάχη που θα δώσει με την Ντεφένσα Ι Χουστίσια.
«Είμαστε καλά, με ανεβασμένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Προηγουμένως είχαμε σχεδόν μιάμιση μέρα κανονικής ξεκούρασης πριν από κάθε παιχνίδι, ενώ τώρα έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και αυτό μας έχει βοηθήσει αρκετά», τα λόγια του τεχνικού Χουάν Χοσέ Ριβέρα ενόψει του αποψινού ματς.
«Δεν μας κακοφάνηκε το ότι αναβλήθηκε το πρώτο παιχνίδι που θα δίναμε στη Χιλή. Αρχικά δεν έχουμε στο πλευρό τους οπαδούς μας, ενώ έτσι και αλλιώς δεν θα παίζαμε στην έδρα μας, αλλά στο Σαντιάγο. Η αναβολή του αγώνα μας έδωσε περισσότερες μέρες ακόμη για να προετοιμαστούμε και δεν μπορώ να πω ότι μας ενόχλησε ιδιαίτερα το ότι θα αγωνιστούμε στην Παραγουάη», τα λόγια του έμπειρου αμυντικού Μπεράρδο.
Στα θετικά πως ο Χιλιανός προπονητής Ριβέρα θα υπολογίζει όλους τους παίκτες του για το αποψινό παιχνίδι, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια σοβαρή απώλεια. Μακροχρόνια η απουσία του έμπειρου φορ Πινίγια (9/2).
Τα τρία θετικά κρούσματα που βρεθήκαν στην αποστολή στα τελευταία τεστ δεν επέτρεψαν να διεξαχθεί το παιχνίδι την περασμένη Πέμπτη. Ο λόγος είναι ότι με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που υπάρχει στη Χιλή θα έπρεπε όλη η αποστολή να μπει σε καραντίνα και άρα δεν θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Conmebol, όπου ορίζεται ότι οι θετικοί παίκτες μπαίνουν σε καραντίνα και οι αρνητικοί παίζουν κανονικά, ενώ για να χάσει μια ομάδα παιχνίδι στα χαρτιά θα πρέπει να μην μπορεί να συμπληρώσει… επτάδα.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Διοργανώτρια Αρχή όρισε να γίνει το ματς στην Παραγουάη όπου δεν είναι τόσο αυστηρά τα μετρά. Οι παίκτες που βρεθήκαν θετικοί είναι ο αριστερός μπακ Ραφαέλ Ντελγκαδο, ο Ουρουγουανος μέσος Καμάτσο (13/2) και ο εξτρέμ Πιτσίνι (16/0). Και οι τρεις ξέμειναν για τέσσερις ημέρες στη Χιλή αφού δεν επιτρεπόταν να φύγουν από τη χώρα μέχρι να βγουν αρνητικοί. Αυτό συνέβη χθες και απευθείας ταξίδεψαν για την Παραγουάη όπου ενσωματώθηκαν με την αποστολή. Από τη στιγμή που υπάρχει αρνητικό τεστ, έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν σήμερα, όμως ο τεχνικός Κρεσπο δεν σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει, καθώς έχουν μείνει εκτός προπονήσεων για αρκετές ημέρες.
Ολη αυτή η ιστορία και η μετάθεση του αγώνα για σήμερα την αναγκάζει πάντως να παίξει τρία παιχνίδια εντός τεσσάρων ημερών, αφού πριν από τη ρεβάνς του Σαββάτου θα φιλοξενήσει την Πέμπτη την Αλντοσίβι για την τελευταία αγωνιστική του γύρου παρηγοριάς του Κόπα Μαραντόνα.
Είχε προηγηθεί το εκτός έδρας 0-3 από τη Ροσάριο Σεντράλ και ουσιαστικά η πρωτιά στον όμιλο αποτελεί πλέον ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, αφού απαιτείται να επιβληθεί της Αλντοσίβι με έξι γκολ διάφορα ώστε να ισοβαθμήσει με τη Ροσάριο Σεντράλ και να υπερτερεί έναντι της στο συντελεστή τερμάτων.
Είναι προφανές φυσικά ότι οτιδήποτε αφορά το Κόπα Μαραντονα περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται σε ημιτελική φάση διεθνούς διοργάνωσης και μάλιστα θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που υστερεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε διεθνείς εμπειρίες και άρα της δίνεται μια τεραστία ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό.
Τιμωρημένος ο μέσος Ασεβέδο (14/0). Στο στάδιο αποθεραπείας ο Κολομβιανός μέσος Λοάισα (7/0), ο Κολομβιανός κεντρικός αμυντικός Μαουρίσιο Ντουάρτε (2/0) και ο κεντρικός αμυντικός Χουάν Γκαμπριέλ Ροντρίγκες (9/1).