Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ FC - ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΦΟΙΝΙΞ
Facts Αγώνα
* Αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Α-Λιγκ Αυστραλίας. Με παρουσία θεατών.
* Πρώτη ιστορικά επίσημη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είχαν δώσει φιλικό προετοιμασίας
* Η χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στις έδρες των δύο συλλόγων, ουσιαστικά δεν ισχύει, αφού η Ουέλινγκτον φέτος αγωνίζεται και έχει τη βάση της στο Σίδνεϊ και όχι στη Νέα Ζηλανδία.
Η αλήθεια είναι πως εντυπωσίασε στο πρώτο ιστορικά παιχνίδι της και ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, νικώντας δίκαια με 0-1 εκτός έδρας τη Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον πρώτο λόγο, άνοιξε το σκορ με τον Μίλιγκαν στο 72’, ενώ στηρίχθηκε και στις εξαιρετικές επεμβάσεις του κίπερ Φεντερίτσι.
Την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς εντός έδρας όμως, δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλο το μέρος του αγώνα, όμως δεν ήταν ουσιαστική στο παιχνίδι της και δεν απείλησε επικίνδυνα την αντίπαλη εστία. Εμεινε πίσω στο σκορ από το 35’, ενώ λίγο πριν τη λήξη δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2.
«Ευτυχώς μάθαμε από τα λάθη μας στην ήττα από τη Σέντραλ Κόουστ και κοιτάμε για μια πολύ καλύτερη εμφάνιση κόντρα στη Φοίνιξ. Οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στις τελευταίες προπονήσεις», τα λόγια του προπονητή Μίλισιτς.
Κλήθηκαν στην αποστολή ο ποιοτικός μπακ/χαφ Οαρ, αλλά και ο αμυντικός Μέρεντιθ. Ο πρώτος είναι έτοιμος αγωνιστικά πλέον, ενώ ο δεύτερος δεν είχε κληθεί στο προηγούμενο ματς.
Είχε δύσκολο ξεκίνημα για τη νέα σεζόν, καθώς αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Σίδνεϊ. Προσέγγισε πάντως στα ίσα την αναμέτρηση και έβγαλε καλό πρόσωπο, ωστόσο στάθηκε άτυχη και ηττήθηκε με 1-2. Απειλήθηκε κυρίως με μακρινά σουτ, τα οποία βέβαια βρήκαν δίχτυα,ενώ παρότι ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δεν ήταν αποτελεσματική.
Μπορεί να μην είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, όμως έπεισε αρκετά με την απόδοσή της κόντρα στη Σίδνεϊ. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα, πως αδικήθηκε από τη διαιτησία, αφού οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να δεχθούν κόκκινη κάρτα έπειτα από «δολοφονικό» τάκλιν του μέσου Μπράταν, ενώ υπήρξε και αμφισβητούμενο πέναλτι για χέρι υπέρ της Φοίνιξ, το οποίο δεν δόθηκε.
«Χρειάστηκαν μονάχα δύο καλά σουτ για να μας κερδίσουν, γενικότερα όμως είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την εμφάνιση των παικτών μου και τον τρόπο που προσέγγισαν την αναμέτρηση», οι δηλώσεις του προπονητή Ταλάι μετά τον αγώνα με τη Σίδνεϊ.
Εκτός δράσης συνεχίζει ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Πισκόπο λόγω τραυματισμού. Κλήθηκαν στην αποστολή ο αμυντικός Χάντσον-Ουιχόνγκι και ο νεαρός μέσος Σάτον.