Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΚΑΛΜΑΡ - ΜΑΛΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Σε κακό χάλι η Κάλμαρ, πάει από το ένα χαστούκι στο άλλο και δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Έχει καθηλωθεί στη ζώνη του άμεσου υποβιβασμού και υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την έκβαση της χρονιάς. Βέβαια, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για το τέλος (11 αγώνες), η συγκυρία όμως τη φέρνει αντιμέτωπη με την πρωτοπόρο Μάλμε, της οποίας ο τεχνικός υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης της και ο οποίος δύο φορές στο παρελθόν δε δίστασε να τη σπρώξει στον γκρεμό ως τεχνικός της Σίριους. Το μόνο παρήγορο τη δεδομένη χρονικά στιγμή, είναι ότι η Μάλμε έχει ευρωπαϊκό ματς την Τρίτη και το πιθανότερο είναι πως θα παραταχθεί με πολλές αλλαγές. Ακόμη και έτσι βέβαια, η δυναμική της είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη της Κάλμαρ. Το διπλό πάντως δεν έχει την παραμικρή αξία στην απόδοση που δίνεται. Με δεδομένες τις αλλαγές της Μάλμε η περίπτωση του G/G και Over που δίνεται στον διπλασιασμό στην Betsson και επαληθεύεται στα 4 από τα 5 τελευταία της Μάλμε εκτός και στα 2 τελευταία της Κάλμαρ εντός, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική…
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΛΜΑΡ - ΜΑΛΜΕ
Facts Αγώνα
- Τα 7/9 τελευταία της Κάλμαρ ήταν Over, όπως άλλωστε και τα 3/4 τελευταία εντός έδρας.
- Tα 6/8 τελευταία της Μάλμε στο πρωτάθλημα ήταν G/G, ενώ εκτός έχει 8/10 φετινά Over.
- Ο τεχνικός της Μάλμε Χένρικ Ρίντστρεμ έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα της Κάλμαρ, όπου έκανε όλη του την καριέρα, ενώ διετέλεσε και τεχνικός της πριν από δύο χρόνια. Βέβαια, ως τεχνικός της Σίριους, δε δίστασε δύο φορές να σπρώξει την Κάλμαρ στα μπαράζ παραμονής, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν στην αποχώρησή του.
Στην εκπνοή των καθυστερήσεων έχασε τον πόντο στο Βεστερός, καθώς δέχθηκε το μοιραίο δεύτερο γκολ και γνώρισε την ήττα με 2-1.
Μοιρασμένο το ματς στο α’ μέρος, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες φάσεις, με την Κάλμαρ να παίρνει προβάδισμα στο 45+5’ με τον Ντίνο Ισλάμοβιτς. Έχοντας το προβάδισμα, επέλεξε να παίξει συντηρητικά, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και το πλήρωσε δεχόμενη την ισοφάριση στο 62’. Ούτε στη συνέχεια έδειξε διάθεση να ανοιχτεί, κράτησε αμυντική στάση και ενώ έδειχνε ότι θα έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, η άμυνά της εκτέθηκε στο 90+7’ και έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι.
Τέταρτη συνεχόμενη ήττα, έμεινε στους 16 βαθμούς και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, 3 πόντους πίσω από τη γραμμή των μπαράζ και 5 από εκείνη της σωτηρίας.
Μεσοβδόμαδα, επικράτησε 4-0 εκτός έδρας της Ένγκελχολμ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Σουηδίας και πήρε την πρόκριση για τη φάση των Ομίλων που θα γίνει τον χειμώνα του 2025.
Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο βασικός επιθετικός Ντίνο Ισλάμοβιτς (19 συμ., 5 γκολ, 1 ασίστ). Δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού σε σχέση με το τελευταίο ματς.
Σκληρό καρύδι αποδείχθηκε η Σπάρτα Πράγας για τους πρωταθλητές Σουηδίας, που μετά την περιπετειώδη πρόκριση στην Τούμπα, γνώρισαν την ήττα 0-2 εντός έδρας στο α’ ματς και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόκριση.
Η εμφάνισή της βέβαια δεν ήταν κακή, είχε τις φάσεις της και θα μπορούσε να σκοράρει, ωστόσο λίγο η αστοχία των επιθετικών της λίγο οι έγκαιρες επεμβάσεις του γκολκίπερ των Τσέχων δεν της το επέτρεψαν. Στάθηκε άτυχη και έμεινε πίσω στο 30’ με αυτογκόλ του Γενς Στρίγκερ Λάρσεν, ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε και έκανε φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σε μια αντεπίθεση των Τσέχων στο 88’, η άμυνά της πιάστηκε στον ύπνο και έτσι ο Ματέι Ρινές πέτυχε το δεύτερο γκολ της Σπάρτα. Ο επαναληπτικός στην Τσεχία την ερχόμενη Τρίτη.
Στο πρωτάθλημα, παίζοντας με 9 αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας, δυσκολεύτηκε κόντρα στη φορμαρισμένη Νόρσεπινγκ, κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη επικρατώντας 2-1. Βρέθηκε πίσω στο 21’, βρήκε όμως άμεσα απάντηση, ισοφαρίζοντας με τον Άντερς Κρίστιανσεν στο 30’, είχε δοκάρι στο α’ μέρος, για να κάνει τέσσερις αλλαγές μετά το 60’ και να πετύχει το νικητήριο γκολ στο 78’ με τον Λάσε Μπεργκ Γιόνσεν.
Έφτασε έτσι στους 44 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, 9 πόντους πάνω από το δίδυμο της 2ης θέσης (Χάμαρμπι και Γιουργκόρντεν), έχοντας βέβαια 1 ματς περισσότερο από τη Γιουργκόρντεν.
Δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιο νέο πρόβλημα σε σχέση με το τελευταίο ματς, η αποστολή είναι πρακτικά ίδια. Μάλιστα, επιστρέφει σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος με τη Νόρσεπινγκ ο έμπειρος εναλλακτικός μέσος Σόρεν Ρίεκς (13 συμ., 2 γκολ, 1 ασίστ, 11 αλλαγή), που ήταν τιμωρημένος.
Βέβαια, όπως δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο Χένρικ Ρίντστρεμ, αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τα παιχνίδια με Χάλμσταντ και Νόρσεπινγκ. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν έχουν παίξει αρκετό χρόνο και θα πρέπει να παίξουν κι αυτοί».
Κατά τα άλλα, τραυματίας παραμένει ο εναλλακτικός αμυντικός Άντον Τίνερχολμ (3 συμ., όλες αλλαγή), θα χρειαστεί περίοδο αποθεραπείας και θα επιστρέψει εντός των επόμενων εβδομάδων. Δεν έπαιξε στα 15 τελευταία λόγω τραυματισμού ο εναλλακτικός επιθετικός Στέφανο Βέκια (2 συμ., 1 γκολ, αμφότερες αλλαγή) και μένει εκτός λόγω προβλήματος στη μέση. Υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση ο βασικός αμυντικός Νίκλας Μοϊσάντερ (2 συμ.) και μπαίνει σε περίοδο αποθεραπείας.
Επέστρεψε στο γήπεδο ο βασικός μέσος Όσκαρ Λεβίτσκι, ωστόσο κάνει ατομικό πρόγραμμα και δεν είναι έτοιμος για επίσημο ματς.