Σκέτη απογοήτευση! Την περασμένη αγωνιστική αντιμετώπισε εκτός έδρας την αήττητη Γκεζτέπε και παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας (70%) και αρκετές καλές στιγμές, ήταν ανούσια, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο γήπεδο με στόχο να επιτεθούν και με την Γκεζτέπε να ανοίγει το σκορ στην πρώτη στιγμή της στο ματς (4’).
Με την Μπεσίκτας να είναι εμφανώς σοκαρισμένη, η ομάδα της Σμύρνης κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά. Ίδια η εικόνα και στο υπόλοιπο ματς, με τους «μαύρους αετούς» να είναι φλύαροι και με τους γηπεδούχους να μην συγχωρούν. Το τελικό 3-0 γράφτηκε στο 85’ μετά από ένα πολύ όμορφο ψαλιδάκι του επιθετικού Σαμπρά.
Συνοψίζοντας, και τυχερή ήταν που δεν είδε τον δείκτη του σκορ να ξεφεύγει περισσότερο. Το πιο τραγικό είναι βέβαια ότι οι περισσότερες καλές στιγμές της Γκεζτέπε δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κάκιστης ανασταλτικής λειτουργία της. Παράλληλα, η ομάδα του Γιαλτσίν τελείωσε το ματς έχοντας 13 τελικές, αλλά μόλις 0.63 xG, δείγμα της… τσαπατσουλιάς των παικτών του.
Ναι μεν δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στον Τούρκο τεχνικό, όμως η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να βρει με ποιον τρόπο θα… ενεργοποιήσει τους παίκτες του πριν χαθεί η χρονιά. Ο απολογισμός έως τώρα είναι 2-0-2 και μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό στα προκριματικά, όλα δείχνουν ότι η Μπεσίκτας θα βγει από πολύ νωρίς εκτός όλων των στόχων της.