Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας. Ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Αν οι ομάδες δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Εκεί έχει ήδη προκριθεί η Λάτσιο.
Α’ ΜΑΤΣ: Φιορεντίνα – Αταλάντα 3-3.
Φέτος στο πρωτάθλημα: Φιορεντίνα – Αταλάντα 2-0 (30/09), Αταλάντα – Φιορεντίνα 3-1 (03/03).
* Περισσότεροι από 20.000 οπαδοί στις εξέδρες του «Ατλέτι Ατζούρι Ντ’ Ιτάλια». Οι 2.200 από αυτούς θα είναι οπαδοί της Φιορεντίνα.
Πήρε τεράστιο διπλό τη Μ. Δευτέρα στη Νάπολι και έπιασε στην 4η θέση τη Μίλαν. Καθοριστική η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο στο 54’ του Ιλιτσιτς (πήρε τη θέση του Φρόιλερ), ο οποίος την οδήγησε στην ανατροπή (1-2). Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28’, κινδύνευσε σε πολλές περιπτώσεις και με δεύτερο τέρμα, όμως αρχικά ισοφάρισε με τον Σαπάτα στο 69’ και έφτασε στο τρίποντο με τον Πάσαλιτς στο 80’.
Τη Δευτέρα υποδέχεται την Ουντινέζε, ενώ μέχρι το φινάλε έχι να φιλοξενήσει Τζένοα και Σασσουόλο και να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Λάτσιο και Γιουβέντους.
Στον δρόμο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απέκλεισε τη Γιουβέντους. Στοχεύει στον πρώτο τελικό της στον θεσμό μετά το 1996 και στο πρώτο τρόπαιο μετά το 1963.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σημερινό παιχνίδι σαν να είναι ματς πρωταθλήματος και όχι να έχουμε στο μυαλό μας το 3-3 στον πρώτο αγώνα στη Φλωρεντία. Ξέρουμε ότι η Φιορεντίνα παίζει σήμερα όλη τη χρονιά, όμως για εμάς η αναμέτρηση είναι ακόμα πιο σημαντική. Προς το παρόν σκεφτόμαστε μόνο το Κύπελλο και από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα παιχνίδια που μας απομένουν στο πρωτάθλημα. Εχουμε ένα όνειρο, την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όνειρο είναι και η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου και η κατάκτηση του τροπαίου» δήλωσε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.
Τιμωρημένοι είναι ο στόπερ Τολόι (21/1) και ο χαφ Χάτεμπουρ (30/5). Τραυματίας ο στόπερ Βαρνιέ. Με το κλασικό 3-4-1-2 οι γηπεδούχοι με τους Ιλιτσιτς και Σαπάτα επιθετικό δίδυμο και τον Γκόμες σε ρόλο τρεκουαρτίστα.
Στάθηκε πολύ καλά στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους. Προηγήθηκε νωρίς και συγκεκριμένα στο 6’ με τον Μιλένκοβιτς, έχασε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ και τελικά το πλήρωσε δεχόμενη στη συνέχεια δύο τέρματα. Αρχικά ισοφαρίστηκε στο 37’ και το τελικό 2-1 σε βάρος της διαμορφώθηκε στο 53’ με το αυτογκόλ του Πετζέλα.
Συμπλήρωσε 10 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη.
Πιο πρόσφατη κατάκτηση του τροπαίου το 2001, τελευταία παρουσία της σε τελικό το 2014 (ήττα 3-1 από τη Νάπολι).
«Η Αταλάντα έχει προβάδισμα από το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως πιστεύω στην πρόκριση. Η ομάδα μου έχει τα χαρακτηριστικά και τις πιθανότητες για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η αντίπαλός μας πολλές φορές αφήνει κενούς χώρους και αυτούς πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε. Δίνω συγχαρητήρια στην Αταλάντα για τη φετινή πορεία της. Είναι ίσως ο χειρότερος αντίπαλος που θα μπορούσαμε να έχουμε, όμως το γεγονός αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο» τόνισε ο Βιντσέντζο Μοντέλα.
Τραυματίες ο γκολκίπερ Τερατσιάνο (2/0) και ο εξτρέμ Πιάτσα (19/1). Με 3-5-2 οι Τοσκανοί με τους Μουριέλ και Κιέζα επιθετικό δίδυμο.