Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Πέντε σερί νίκες μετρά ο Ηρακλής και εύλογα η πρώτη σκέψη κάποιου είναι να πάει με τη νίκη του σε τιμές λίγο κάτω του διπλασιασμού. Λόγω των διοικητικών αλλαγών, όμως, που ίσως επηρεάσουν τους παίκτες, εμείς προτείνουμε το 1Χ+Under. Έχει επιβεβαιωθεί σε πέντε από τους οκτώ φετινούς αγώνες των «κυανόλευκων» στο Καυτανζόγλειο, ενώ τρία σερί Under έχει ο Μακεδονικός.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 2-0
* Τρεις φορές έχουν συναντηθεί Μακεδονικός και Ηρακλής. Δύο νίκες ως γηπεδούχοι έχουν οι «πράσινοι» με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, μία ως γηπεδούχος ο «Γηραιός» (1-0).
* Στα τελευταία τρία παιχνίδια του Ηρακλή έχει επιβεβαιωθεί το 2-3 γκολ.
* Τρία σερί Under έχει ο Μακεδονικός.
Ένα είναι το βασικό πρόβλημα του Ηρακλή φέτος, η αστάθεια που έχει. Είναι μία ομάδα με πολύ υψηλό ταβάνι, όπως δείχνουν και οι δύο νίκες επί του πρωτοπόρου Πανσερραϊκού. Ταυτόχρονα, όμως, οι «κυανόλευκοι» έχουν τρομερό πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες και μία δυσκολία στο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους. Πετούν βαθμούς σε ματς που είναι αισθητά καλύτεροι γιατί δεν τελειώνουν τις φάσεις τους. Το έκαναν και την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό Β’. Ένα δικό τους ματς, κατάφεραν στο φινάλε να μην το πάρουν μένοντας στον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα. Απείλησε για πρώτη φορά στο 11′ με τον Άλεξιτς και στο 20′ ο Γιουμπιτάνα είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην επαναφορά ο Ξενόπουλος είπε «όχι» στον Χρούσιελ. Τόμας με φάουλ στο 29′ και Βιτλής στο 33′ είχαν τις επόμενες φάσεις, ενώ το «τριφύλλι» για πρώτη φορά έβγαλε ευκαιρία στο 45′ με τον Ταβάρες. Τόμας στο 50′ και Άλεξιτς στο 62′ είχαν τις επόμενες καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους, ενώ έξι λεπτά μετά έγινε το 0-1 με τον Γιουμπιτάνα. Στη συνέχεια χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Άλεξιτς για το 0-2. Δεν έγινε αυτό και έγινε το 1-1 στο 87′ με τον Προδρομίτη.
Τα πάντα περιστρέφονται τις τελευταίες μέρες γύρω από την επικείμενη εμπλοκή του Αλέξη Κούγια με τον Ηρακλή και τη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τον Μακεδονικό (12:00). Σε τέτοιο βαθμό που δεν ανακοινώθηκε ούτε αποστολή. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για απόντες.
Οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη είχε ο Μακεδονικός πριν πανηγυρίσει τρίποντο στο φινάλε του αγώνα με τον Αλμωπό Αριδαίας. Από τη μία αυτή η νίκη ήταν υπερπολύτιμη και έδωσε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση. Από την άλλη φαίνεται πως οι «πράσινοι» ζορίζονται πλέον πάρα πολύ. Ενώ στις αρχές με την αμυντική τους συνέπεια και την κυνικότητά τους μπροστά έπαιρναν ίσως καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που άξιζαν, πλέον έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη. Αμυντικά έχουν προβλήματα, επιθετικά εξακολουθούν να μη βρίσκουν εύκολα το γκολ και κάπως έτσι δεν έχουν ξεμπλέξει ακόμη με τη σωτηρία, έστω και εάν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από άλλους.
Στο τελευταίο ματς με τον Αλμωπό Αριδαίας ο Μακεδονικός νίκησε με 1-0 έχοντας στο φινάλε την τύχη με το μέρος του. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο και η μοναδική πραγματικά καλή στιγμή ήταν μία φάση στο 43′ με τον Μιλισάβλιεβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση. Ο Ζαφειράκης στο 56′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, ενώ δύο λεπτά μετά άγγιξε το γκολ για τους γηπεδούχους και ο Παναγιωτούδης. Στο 69′ ο Ντόκιτς είπε «όχι» και στον Σιατραβάνη, ενώ προς το φινάλε η πίεση των «πράσινων» ήταν ασφυκτική. Στο 88′ σουτ των Σαραντίδη και Τσιλιγγίρη σταμάτησαν στη γραμμή, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Σαραντίδης κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε στο 90’+4 ο Τσουκάνης, ο Ντόκιτς απέκρουσε και στην επαναφορά ο πρώτος έγραψε το 1-0.
Πάγια τακτική του Μακεδονικού είναι να μη γνωστοποιεί τις αποστολές του. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε αυτοί που πρέπει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Ζαζόπουλος, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο αν θα έχει απουσίες.