-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΛΟΥΡ - ΜΑΡΙΜΠΟΡ
Facts Αγώνα
* Πρώτη αναμέτρηση για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Αραράτ – ΑΪΚ.
* Συνθετικός χλοοτάπητας.
Δεν είχε το αναμενόμενο ξεκίνημα στη σεζόν η περσινή πρωταθλήτρια της Ισλανδίας, όμως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και κερδίζει πίσω τον σεβασμό της. Με 4 νίκες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, βρέθηκε στην 5η θέση με 16 βαθμούς. Ηττήθηκε μόνο από την πρωτοπόρο ΚΡ Ρέικιαβικ (3-2) σε αυτή τη σειρά αγώνων. Ετσι η διαφορά της από την κορυφή είναι στους 13 πόντους. Δύσκολα θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, όμως έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο από την 5η θέση.
Πέρσι (11/07/18) αντιμετώπισε τη Ρόζενμποργκ στον 1ο γύρο των προκριματικών και λίγο έλειψε να προκριθεί. Νίκησε 1-0 στο εντός έδρας ματς, αλλά στάθηκε άτυχη στη ρεβάνς στη Νορβηγία, όπου κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι και το 94′. Σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ρόζενμποργκ και αποκλείστηκε με 3-1.
Δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Αντιθέτως, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το ηθικό της είναι ανεβασμένο. Ο Πάτρικ Πέντερσεν που αποκτήθηκε πρόσφατα, πρόσθεσε ποιότητα στην επιθετική γραμμή της και άνοιξε λογαριασμό στην πρώτη του συμμετοχή.
Μόνο ένα επίσημο παιχνίδι έχει στα πόδια της το φετινό καλοκαίρι, αυτό με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου εμφανίστηκε ανέτοιμη και ηττήθηκε 2-1. Εκτοτε έπαιξε τέσσερα φιλικά. Στα δύο πρώτα (19/6 και 24/6) ηττήθηκε από τις Αχμάτ Γκρόζνι και Κρακόβια με 3-2 και 2-1, αντίστοιχα. Στα δύο πιο πρόσφατα νίκησε 10-0 την αδύναμη Ντράβινα Κοστρόι και 4-1 την κροατική Γκόριτσα.
Ο προπονητής της, Ντάρκο Μίλανιτς, δήλωσε μετά το τελευταίο παιχνίδι πως η ομάδα του βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τα τέσσερα γκολ, δείχνουν πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Στην αναφορά του για τη Βαλούρ, τόνισε πως πρόκειται για ένα συγκροτημένο σύνολο που δεν σταματά να βελτιώνεται. Επίσης, αναφέρθηκε και στο γήπεδο επισημαίνοντας πως πρέπει οι παίκτες του να προσαρμοστούν γρήγορα στον συνθετικό χλοοτάπητα.
Επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς ο μεσοεπιθετικός Πόζεγκ Βάνκας, που μετράει 34 γκολ σε 194 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία της Σλοβενίας. Αμφίβολο αν θα παίξει στο πρώτο ματς, αφού έχει προλάβει να κάνει μόλις σε δύο προπονήσεις.
Ο 25χρονος αμυντικός Αλεξ Πίλερ, ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του, επομένως δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι, ενώ πιθανότατα ο αντικαταστάτης του θα είναι ο αμυντικός μέσος Μπλαζ Βρόβετς.