Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΖΙΡΑ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΑΘΛΕΤΙΚ ΚΛΑΜΠ ΕΣΚΑΛΝΤΕΣ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Πρώτο ματς του 1ου προκριματικού γύρου στο Κόνφερενς Λιγκ της σεζόν 2022-23. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα. Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, άρα σε περίπτωση που οι αντίπαλοι έχουν πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων μετά τον επαναληπτικό, θα ακολουθήσει παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι.
Τέταρτη στο περυσινό πρωτάθλημα Μάλτας, στο -11 από την πρωταθλήτρια Χιμπέρνιανς. Ετσι εξασφάλισε την πέμπτη διεθνή συμμετοχή στην ιστορία της και τέταρτη την τελευταία πενταετία (μόνο τη σεζόν 2020-21 δεν συμμετείχε).
Στις τρεις προηγούμενες, οι «βυσσινί» ξεπέρασαν το πρώτο καλοκαιρινό τους εμπόδιο. Με δύο νίκες κόντρα στη Σαντ Τζουλία (επίσης από την Ανδόρα) τη σεζόν 2018-19 στο Γιουρόπα Λιγκ, προτού αποκλειστούν από τη Ραντνίτσκι (η οποία και περιμένει το νικητή του συγκεκριμένου ζευγαριού), τη Χάιντουκ τη σεζόν 2019-20 επίσης στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά αποκλείστηκαν από τη λετονική Βέντσπιλς και – για δεύτερη φορά – τη Σαντ Τζουλία πέρυσι στο Κόνφερενς Λιγκ, πριν αποκλειστούν από την κροατική Ριέκα.
Για δύο χρόνια στον πάγκο ο κόουτς Ντάρεν Αμπντιλα, ανανέωσε στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας το συμβόλαιο του για άλλα δύο χρόνια. Μια η μέχρι στιγμής αξιοσημείωτη προσθήκη, ο Βραζιλιανο-μαλτέζος (υπάρχουν συνολικά 8 Βραζιλιάνοι στο ρόστερ των γηπεδούχων) κεντρικός αμυντικός, Ντίας, μια και η ουσιαστική αποχώρηση, αυτή του Βόσνιου αριστερού μπακ Πάβιτς.
«Είναι καλό για εμάς που αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την Ανδόρα, αφού έχουμε εμπειρία από αναμετρήσεις στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να προσέχουμε γιατί δεν γνωρίζουμε πολλά για τον συγκεκριμένο αντίπαλο», το χαρακτηριστικό σχόλιο του κόουτς των γηπεδούχων εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.
Προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Όχι βάσει κατάταξης – τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα Ανδόρας, άλλες δύο φορές είχε καταλήξει 3η, έχοντας επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία το 2019 – αλλά γιατί κατέκτησε το παρθενικό της τρόπαιο, το Κύπελλο Ανδόρας (επικράτησε στον τελικό της Εξτρεμένια με 4-1). Και έτσι, εξασφάλισε και την παρθενική διεθνή συμμετοχή της.
Με νέο προπονητή στον πάγκο. Ανέλαβε ο Αργεντινός Φέντε Μπασόνε, ο οποίος απολύθηκε πέρυσι από τη συντοπίτισσα Ιντερ, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ενώ όδευε προς την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο και κατέκτησε.
«Σίγουρα το να παίζουμε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς δεν είναι το καλύτερο, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, παρότι είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε σχετικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε», τόνισε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης ο τεχνικός των φιλοξενούμενων.
Η ομάδα του άλλαξε σημαντικά, αφού έξι αποχώρησαν (ως ελεύθεροι φυσικά), ενώ 8 είναι οι νιόφερτοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τη Σάντα Κολόμα με τον επί διετίας πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Ανδόρας, τον Γάλλο Λόπεζ να είναι μακράν η πιο «ηχηρή» προσθήκη σε ένα ρόστερ με αρκετούς Ισπανούς, χωρίς προφανώς κάποιος να ξεχωρίζει.