Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
Facts Αγώνα
* Καλές οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο προπονητές. Όταν ο Σλοτ ανέλαβε τη Φέγενορντ προσέλαβε τον Φαν ντερ Ρέι ως αναλυτή βίντεο.
* Η Γκρόνινγκεν έχει ηττηθεί μόνο σε 4 από τα 17 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στη Φέγενορντ (6-7-4).
* Η Φέγενορντ έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ στα 18 τελευταία παιχνίδια της απέναντι στην Γκρόνινγκεν.
* Οι 12 βαθμοί σε 15 αγώνες αποτελούν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της Γκρόνινγκεν στην ιστορία της στην Eredivisie.
* 1-5-3 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Γκρόνινγκεν.
Έπιασε πάτο το βράδυ της Πέμπτης γνωρίζοντας ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ερασιτεχνική Σπάκενμπουρχ (2-3 εντός). Ενδεικτικός της άθλιας εμφάνισης που πραγματοποίησε είναι το γεγονός ότι μέχρι το 76’ έχανε 0-3!
Εντονες αποδοκιμασίες ακολούθησαν μετά τη λήξη του αγώνα με τους οπαδούς να περιμένουν έξω από το γήπεδο και να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εναντίον της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή Φλέντερους.
Είχε προηγηθεί για το πρωτάθλημα η ήττα 1-0 εκτός έδρας από την Εξέλσιορ στο ντεμπούτο του μέχρι πρότινος βοηθού Φαν ντερ Ρέι, ο οποίος περισσότερο από σπόντα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της, καθώς η διοίκηση δεν κατάφερε να βρει κάποιον κανονικό προπονητή στο διάστημα της διακοπής.
«Αν κόντρα στη Φέγενορντ παρουσιαστούμε όπως στον αγώνα Κυπέλλου θα χάσουμε 8-0», τόνισε με ειλικρίνεια ο στόπερ Τε Βίερικ.
Εξέτισε ο στόπερ Τε Βίερικ (13 συμ.), παραμένουν εκτός οι μέσοι Ντουάρτε (13/1), Ιρανταστ (4 συμ.), οι στόπερ Σβέρκο (5 συμ.), Μουσάμπα (2 συμ.) και ο εξτρέμ Άμπραχαμ (8 συμ.). Έτοιμος ο δεξιός μπακ Φαν Χέλντερεν (5 συμ.).
Την Πέμπτη, προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου, επικρατώντας 3-1 στο «Ντε Κάουπ» της Τσβόλε. Βρέθηκε με το καλημέρα πίσω στο σκορ (3’), αλλά αποκατέστησε άμεσα την τάξη (1-1 στο 29’, 2-1 στο 34’) και σημειώνοντας και τρίτο τέρμα στο 56’ κλείδωσε τη νίκη.
Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, τα βρήκε σκούρα στην έδρα της Ουτρέχτης και περιορίστηκε στην ισοπαλία (1-1). Και σε αυτό το παιχνίδι δέχθηκε νωρίς γκολ (3’) και μέχρι το 60’-65’ δυσκολευόταν να γίνει απειλητική. Πίεσε στο τελευταίο ημίωρο και στο 90’ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στα 10 λεπτά των καθυστερήσεων είχε 2-3 ευκαιρίες για να κάνει την ανατροπή (της ακυρώθηκε και γκολ ως οφσάιντ).
Το θετικό γι’ αυτήν είναι ότι απώλειες είχαν και οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου (Αγιαξ, Αϊντχόφεν), συνεπώς διατηρήθηκε στην κορυφή. «Η έδρα της Γκρόνινγκεν παραδοσιακά μας δυσκολεύει και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει φέτος. Είναι λάθος να συγκρίνουμε ματς. Η Γκρόνινγκεν έπαιξε επιθετικά στο ματς Κυπέλλου, ενώ με εμάς θα παίξει με αντεπιθέσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να μπαίνουμε χαλαρά στα παιχνίδια», τόνισε ο προπονητής Σλοτ.
Παραμένουν εκτός ο στόπερ Τράουνερ (14 συμ.) και ο μέσος Τίμπερ (14/2).