-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΛΟΥΖ - ΑΣΤΑΝΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Ρεβάνς για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά.
* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Σάντα Κολόμα.
Α’ ΜΑΤΣ: Αστανά – Κλουζ 1-0: Στις λεπτομέρειες κρίθηκε το αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν 1-2 απίθανες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Πόστνικοβ στο 68’.
Ο τεχνικός Πετρέσκου αποφάσισε να κάνει εκτεταμένο ροτέσον στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (8 αλλαγές στην ενδεκάδα) και η ομάδα του για ακόμη μία φορά προβλημάτισε.
Προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο στο εντός έδρας ματς με την Ιάσι, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη και πήραν δίκαια το βαθμό. Πολύ κακή η ψυχολογία της, καθώς η σεζόν ξεκίνησε με αρνητικό σερί χωρίς νίκη τριών αγώνων. Ο Πετρέσκου έχει ζητήσει επειγόντως ενίσχυση, όμως η διοίκηση δεν τα έχει καταφέρει.
«Προσωπικά για μένα αυτό θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι από τη στιγμή που ανέλαβα. Είναι και η διοργάνωση που παίζει ρόλο, όπως και ο αντίπαλος, που είναι ο πιο δύσκολος που έχω αντιμετωπίσει. Με όλο το σεβασμό οι ομάδες της Ρουμανίας είναι σε κατώτερο επίπεδο από την Αστανά, που βρίσκεται σε φουλ ρυθμό στη μέση του πρωταθλήματος. Είναι ομάδα με εμπειρία και θα πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα» σχολίασε ο Πετρέσκου.
Συνεχίζει χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της Τουκουντέαν (επιθετικός, 27/18 πέρσι). Εκτός είναι και οι αναπληρωματικοί Φερντάντες (γκολκίπερ) και Ράντου (αρ. μπακ).
Δεν είχε υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, καθώς η Ομοσπονδία είχε φροντίσει να τη διευκολύνει στην Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και ταξιδεύει με ηρεμία. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι ο επιθετικός Μουμπέλε, που αποκτήθηκε από την Τουλούζ.
Εχει, πλέον, ενταχθεί για τα καλά στην ομάδα και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα (έπαιξε για 6’ στο πρώτο παιχνίδι). Ο τεχνικός Γκριγκορτσούκ διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον Ανιτσιτς (βασικός στόπερ) να φεύγει, αλλά λογικά δεν θα προλάβει λόγω τραυματισμού.
«Ξέρουμε πολύ καλά τις δυνατότητες των αντιπάλων μας και ότι θα παρουσιαστούν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Συνήθως την ώρα του αγώνα κοιμόμαστε στην Αστανά, όμως τώρα θα κάνουμε μία εξαίρεση και τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι σημαντικό να παίξουμε πειθαρχημένα», αρκέστηκε να πει ο τεχνικός Γκριγκόρτσουκ.
Λογικά δεν θα παίξει ο Ανιτσιτς (βασικός στόπερ).