ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
18:00
16.08

ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Ποτέ στην Κερασούντα
ΚΟΤΑΝΑΚ ΚΟΜΠΛΕΞ (22.028)
942
22° C Συννεφιασμένος
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Facts Αγώνα

* 6-5-2 υπέρ της Γαλατασαράι η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, όλες πλην μιας σε επίπεδο Super Lig, αήττητη η Γκιρεσούνσπορ στις 6 επισκέψεις της Γαλατασαράι (1-5-0).

ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ
Ρεπορτάζ

Πριν καν το τέλος του περυσινού α’ γύρου πάτησε στην πρωτοπόρο δυάδα της 1ης κατηγορίας και παρότι κάπου τρέκλισε στη συνέχεια, έμεινε εκεί ως το τέλος, ούσα η δεύτερη ευνοημένη της τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή, επιστρέφοντας έτσι στη Super Lig ύστερα από το 1977.

Αναμενόμενα πολλές οι κινήσεις της, extreme make over για την ακρίβεια, αφού συνολικά αποκτήθηκαν 15 ποδοσφαιριστές, η αλήθεια όμως είναι πως τον ποιοτικό πήχη δεν τον ανεβάζουν. Γι’ αυτό και οι προσδοκίες είναι μετρημένες, αποκλειστικά εστιασμένες για την ακρίβεια στην εξασφάλιση της παραμονής.

Πέραν της ένθερμης υποστήριξης που δεδομένα θα παίξει ρόλο, μια λεπτομέρεια που διαφοροποιεί τους αποψινούς γηπεδούχους στην επιστροφή τους στα «σαλόνια» είναι η οικονομική κατάσταση του club. Σε αντίθεση με (αρκετές) άλλες ομάδες, δεν υπάρχει – και ούτε και φαίνεται – κίνδυνος, με το στάτους να μην είναι μεν πλούσιο, αλλά σίγουρα ασφαλές.

Στα ηνία παραμένει ο κόουτς Χακάν Κέλες, η πρώτη θητεία του οποίου ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Σίβασπορ (2018-19) πήγε άκλαυτη και τον κράτησε μακριά από τους πάγκους ως το καλοκαίρι του ’20. Τότε η Γκιρεσούνσπορ του έδωσε νέα ευκαιρία, την αξιοποίησε, ανέβηκε κατηγορία και έτσι παραμένει.

Αρνητικό το πρόσημο των γηπεδούχων στα καλοκαιρινά τους φιλικά, αφού δεν κέρδισαν κανένα, ξεκάθαρα αναδεικνύοντας θέματα συνοχής και ομοιογένειας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αλτάι 0-3 (28/7), Ουμρανίγεσπορ 0-2 (31/7), Σαμσούνσπορ 0-0 (7/8), Φενερμπαχτσέ 1-3 (9/8).

Αγωνιστικά Νέα

Κομπλέ οι νεοφώτιστοι στην πρεμιέρα.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
Ρεπορτάζ

Για 2 γκολ από την ισόβαθμή της στην κορυφή Μπεσίκτας έχασε το περυσινό πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας αισίως μια διετία χωρίς τίτλο. Στο μεσοδιάστημα άλλαξε πρόεδρο, με τον νέο, τον Μπουράκ Ελμάς να επικυρώνει την παραμονή του κόουτς Τερίμ και να υπόσχεται γερό μεταγραφικό μπαξίσι.

Το έκανε, αλλά χρειάστηκε ένα αγωνιστικό ξεγύμνωμα με τον αποκλεισμό από την PSV στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (1-5 στην Ολλανδία, 1-2 στην Πόλη) για να κινητοποιηθεί ουσιαστικά. Δόθηκαν λοιπόν περίπου 20 εκατ. ευρώ για αγορές ποδοσφαιριστών, με ξεκάθαρη στόχευση και την ηλικιακή ανανέωση, αφού από τους 8 νιόφερτους, μόλις 1 ξεπερνάει τα 30 και άλλοι 2 είναι στα 28.

Αποκτήθηκαν λοιπόν έναντι 7 εκατ. ευρώ ο Δανός στόπερ Νέλσον (από Κοπεγχάγη), έναντι 6,5 εκατ. ευρώ ο Ρουμάνος χαφ Τσικαλντάου (από Κραϊόβα), έναντι 4 εκατ. ο αμυντικός χαφ Κουτλού (από Αλάνιασπορ), έναντι 1 εκατ. ο Γάλλος δεξιός μπακ Μπόεϊ (από Ρεν), ελεύθεροι αποκτήθηκαν ο Ολλανδός διεθνής αριστερός μπακ Βαν Αανχολτ, ο στόπερ Οζτούρκ (από Γκέζτεπε) και ο χαφ Καρά (από Κασίμπασα), με το παζλ να συμπληρώνεται με τον 21χορονο επιθετικό Γιλμάζ.

Σε επίπεδο αποχωρήσεων το βασικό μέλημα ήταν να απαγκιστρωθεί ο σύλλογος από λογιών λογιών «βαρίδια». Ηλικιακά και οικονομικά. Ολοι οι δανεικοί δεν παρέμειναν, κάποιοι υπερήλικες αποχώρησαν, κανείς δεν θα λείψει από αποδυτήρια και εξέδρα, παραμένει όμως αρκετό «ξεφόρτωμα» που πρέπει να γίνει ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Μετά την PSV, ακολούθησε η Σεντ Τζόνστον στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Το 1-1 του α’ ματς της Πόλης αύξησε κατακόρυφα την πίεση και την γκρίνια, η «τσιμ-μπομ» όμως βρήκε λύσεις και επικρατώντας με 4-2 στην Σκωτία στη ρεβάνς της περασμένης Πέμπτης προκρίθηκε στα πλέι οφ (όπου και περιμένει η Κοπεγχάγη, πρώτο ματς στη Δανία, την ερχόμενη Πέμπτη), εξασφαλίζοντας έτσι συμμετοχή σε ομίλους διεθνών διοργανώσεων.

Και το κυριότερο, δίνοντας ανάσα σε ομάδα, διοίκηση και Τερίμ, οι οποίοι συνεχώς προσπαθούν να μειώσουν τις προσδοκίες, κάνοντας λόγο για τριετές πλάνο ανοικοδόμησης, χωρίς όμως φυσικά να πείθουν κανέναν, αφού δεν υπάρχει η ανοχή για άλλη μια σεζόν χωρίς τίτλο για τα «λιοντάρια».

Το ξεκίνημα τους απαιτητικό και για λόγους φυσικής καταπόνησης (την Πέμπτη η ρεβάνς με τη Σεντ Τζόνστον, δύο ταξίδια από και προς Σκωτία και άλλο ένα σήμερα στην Κερασούντα), αλλά και βάσει παράδοσης, αφού ποτέ δεν έχουν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι στην έδρα της Γκιρεσούνσπορ.

Αγωνιστικά Νέα

Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «λιονταριών» ο τελευταίος χρονικά νεοαποκτηθέντας, ο στόπερ Νέλσον, έτοιμος για το ντεμπούτο του και η δεύτερη δαπανηρή καλοκαιρινή προσθήκη, ο χαφ Τσικαλντάου.

Casino