Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΕΝΚ - ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ
Facts Αγώνα
* Η Γκενκ μετράει 17 νίκες στα 21 τελευταία παιχνίδια της κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ, ανεξαρτήτως έδρας (17-2-2, 6 σερί νίκες). Στα 10 από τα 11 τελευταία σημείωσε μίνιμουμ δύο γκολ.
* 1-4-11 το εκτός έδρας ρεκόρ της Ζούλτε στα 16 τελευταία.
* Το 68% των τερμάτων της Ζούλτε σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο (17/25).
* 10-0-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Γκενκ.
* Α’ Γύρος: Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γκενκ 1-4.
Δέχθηκε ηχηρό χαστούκι μεσοβδόμαδα χάνοντας με το βαρύ 0-3 στο Κύπελλο από την Αντβέρπ (πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα). Επηρεάστηκε από το γρήγορο 0-1 (3’) και μολονότι είχε την εδαφική υπεροχή δεν κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Σαν να μην έφτανε αυτό δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 43’, ενώ το 0-3 στις αρχές του δευτέρου μέρους μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του ματς.
Στο πρωτάθλημα κερδίζοντας 3-1 εντός έδρας της Κλαμπ Μπριζ, διατήρησε το +7 από τη δεύτερη Ουνιόν, ενώ εκτόξευσε τη διαφορά της από την πρωταθλήτρια Μπριζ στο +15! Δεν κέρδισε, πάντως, τόσο άνετα όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς τόσο στο 1-1 όσο και μετά το 2-1 η αντίπαλός της είχε κλασικές φάσεις για να σκοράρει.
«Προφανώς και όταν χάνεις 0-3 έχεις πράγματα να βελτιώσεις. Δεν πιστεύω πάντως ότι ήμασταν τόσο κακοί όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η Αντβέρπ απλά μετέτρεψε σε γκολ τις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησε στο ματς», ανέφερε ο προπονητής Βράνκεν, ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν θα βρίσκεται απόψε στον πάγκο της Γκενκ.
Τιμωρημένοι ο ταχύς εξτρέμ Πέιντσιλ (16/6, 10 ασίστ) και ο πολύτιμος δεξιός μπακ Μουνιός (19/5, 7 ασίστ), τραυματίες ο μέσος Γκαλάρσα (8 συμ.), ο στόπερ Σαντίκ (1 συμ.) και ο μεσοεπιθετικός Ογεν (1 συμ.).
Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν με τη σέντρα (1’) επικράτησε μεσοβδόμαδα 2-0 εντός έδρας της Σιντ Τρούιντεν και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Καθοριστικός σε δεύτερο σερί ματς ο νεοφερμένος μέσος Φόρμερ (δανεικός από Μπριζ), ο οποίος διαμόρφωσε με χτύπημα πέναλτι το τελικό σκορ στο 63’. Κάνει όνειρα για τελικό, καθώς η κλήρωση την έφερε απέναντι στη Μαλίν.
Είχε προηγηθεί για το πρωτάθλημα η νίκη εντός έδρας και πάλι με 2-0 σκορ επί της Μαλίν χάρη στην οποία μείωσε τη διαφορά της από την προνομιούχο 15η θέση στους δύο βαθμούς. Με εξαίρεση ένα διάστημα στις αρχές του δευτέρου μέρους είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (5’, 73’) έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
«Προφανώς και έχουμε δύσκολο έργο κόντρα στην Γκενκ, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα. Μακάρι η Γκενκ να μας υποτιμήσει», σημείωσε ο Φόρμερ.
Νοκ άουτ ο πολύτιμος στόπερ Ταμπεντού (17/1), παραμένει εκτός ο επίσης στόπερ Βίλεν (11 συμ.). Δύσκολα εκ νέου ο έμπειρος επιθετικός Βόσεν (17/5), ο αριστερός μπακ Ντραμπάεβ (16/1) και ο φορ Μπραμ (10/2), επιστρέφει σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου ο νεοφερμένος μέσος Μπρουλς (1 συμ.).