Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Η τελευταία φορά που η Γερμανία θα δικαιολογούσε ποντάρισμα υπέρ της σε απόδοση 1.60 πρέπει να είναι κάπου κοντά στο 2019. Μια χαρά το G/G της Interwetten έτσι όπως αμύνονται οι «Αετοί», οι τολμηροί τούς κοντράρουν με το Χ2 ή με ασιατικό υπέρ της Ιαπωνίας.
Bet builder
X2 + Over 1.5
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ
Facts Αγώνα
* Το πρόσφατο εντός έδρας ρεκόρ της Eθνικής Γερμανίας στις υποχρεώσεις της, επίσημες και φιλικές, είναι 10-2-4.
Ας δούμε τον απολογισμό της μετά το (ξανά) αποτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Νίκη με 2-0 απέναντι στο Περού, ήττα με 2-3 απέναντι στο Βέλγιο στα δύο (εντός έδρας) φιλικά παιχνίδια του Μαρτίου του 2023. Ισοπαλία με 3-3 εντός με την Ουκρανία, ήττα (0-1) στην Πολωνία, ήττα από την Κολομβία (0-2) στα φιλικά παιχνίδια του Ιουνίου.
Αυτό που παρουσίασε ήταν απλά αρνητικό. Ειδικά αμυντικά. Μοναδικός κερδισμένος των δοκιμών που έκανε τον Μάρτιο ο Χάνζι Φλικ ήταν ο αμυντικός χαφ Εμρέ Τσαν. Κακήν κακώς τον πέρασε ως αλλαγή στο 32’ της αναμέτρησης με το Βέλγιο και με την παρουσία του ξύπνησε, αν μη τι άλλο, τους συμπαίκτες του που έπαιζαν σαν παράλυτοι ως τότε.
Τι θύμιζε η εικόνα της Γερμανίας στα πρώτα τριάντα λεπτά εκείνης της συνάντησης; Την ομάδα που έχασε με 0-6 στην Ισπανία τον Νοέμβριο του 2020. Θλίψη. Έτσι και ήταν πιο εύστοχο το Βέλγιο στις τελικές ενέργειες, θα είχε γράψει πολλά το κοντέρ.
Συνολικό αποτέλεσμα μαζί με τον Ιούνιο; Ο άνεμος αισιοδοξίας και ανανέωσης που ήθελε να φέρει ο Χάνζι Φλικ μετά το αποτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο χάθηκε με το καλημέρα της προσπάθειας.
Οι ατέλειες παραμένουν υπερβολικά μεγάλες. Η απόδοση μερικών βασικών ποδοσφαιριστών παρέμεινε αρνητική. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 που ο Φλικ ανέλαβε το πόστο του προπονητή επιχειρεί να βρει σταθερότητα. Αποτυγχάνει.
Γιατί; Για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς (τον Μάρτιο) ήταν η εμμονή του στο δίδυμο Κίμιχ-Γκορέτσκα στα αμυντικά χαφ. Λες και πήγαν καλά στην Μπάγερν… Το κυρίως επιθετικό σκεπτικό που έχουν προκαλεί τεράστιο αμυντικό πρόβλημα.
Καλά, όσον αφορά κάποια πειραματικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών (Μ. Γκίντερ, Κέρερ) και τους μπακ (Βολφ, Ράουμ) που έπαιξαν απέναντι στο Βέλγιο, η αρμονία και η συνεργασία τους περιγράφεται πολύ επιτυχώς με την έκφραση γελάει ο κόσμος.
Αλλά και τον Ιούνιο που έγινε η στροφή στη διάταξη τριών κεντρικών αμυντικών τι είδαμε με την προσθήκη του Σλότερμπεκ (απλά τραγική απόδοση) και την επάνοδο του Ρίντιγκερ; Τα ίδια χάλια. Τρέκλιζε ο Κέρερ στην Πολωνία. Σύγχυση σε κάθε επίπεδο. Αγωνιστικό και προπονητικό.
Δείτε και τον Φλικ όμως. Άρχισε τα φιλικά του Μαρτίου με στόχο να δουλέψει το 4-2-2-2. Ε, με το που άρχισε η… αμυντική τραγωδία απέναντι στο Βέλγιο γύρισε άμεσα στο 4-3-3 μετά από μόλις τριάντα λεπτά παιχνιδιού. Τον Ιούνιο του ήρθε η έμπνευση του 3-3-2-2 και του 3-4-2-1 και η πίστη πως αυτό θα διόρθωνε την κατάσταση. Αμ δε.
Τον Αύγουστο έλεγε πως τον Μάρτιο δοκίμαζε ποδοσφαιριστές και τον Ιούνιο διατάξεις. Πρόσθετε ότι η περίοδος δοκιμών και πειραμάτων τελείωσε. Άντε να δούμε λέω εγώ.
Στα τελευταία 16 παιχνίδια της η γερμανική ομάδα έχει κερδίσει τα τέσσερα (μεταξύ αυτών την Κόστα Ρίκα, το Ομάν και το Περού), έχει δεχτεί 24 γκολ και κράτησε μόνο μία φορά ανέπαφη την εστία της.
Τα φιλικά παιχνίδια που έχει μπροστά της κρίνουν πολλά. Και το μέλλον του Φλικ στην τεχνική ηγεσία της…
Ο 32χρονος Πάσκαλ Γκρος της Μπράιτον κλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Εθνική Γερμανίας. Ο κεντρικός αμυντικός της Λέβερκουζεν, Τζόναθαν Τα, και ο αριστερός μπακ της Ουνιόν Βερολίνου, Ρόμπιν Γκόζενζ, γύρισαν στην αποστολή.
Ο χαφ της Μπάγερν, Ντάνιελ Γκορέτσκα, το τρίο της Λειψίας, Λούκας Κλόστερμαν (δεξιός μπακ), Ντάβιντ Ράουμ (αριστερός μπακ) και Τίμο Βέρνερ (επιθετικός) και ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Τίλο Κέρερ έμειναν εκτός επιλογής με τεχνική επιλογή. Εξαιτίας τραυματισμού δεν επιλέχθηκε ο αριστερός μπακ της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Γκίντερ.
Σε σχέση με την τελευταία κλήση, έχουμε επίσης τον Όλιβερ Μπάουμαν αντί του Μπερντ Λένο στους τερματοφύλακες. Τον Νίκλας Ζίλε να επιστρέφει στις επιλογές αμυντικών και τους Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Μάριους Βολφ (Ντόρτμουντ) να μένουν εκτός. Στα χαφ και μεσοεπιθετικά επιστρέφουν στις επιλογές ο Φέλιξ Νμεσά και ο Σερζ Γκνάμπρι.
Ο επιθετικός Νίκλας Φίλκρουγκ «κόπηκε», παρότι είχε κληθεί, εξαιτίας τραυματισμού. Στην θέση του κλήθηκε ο Τόμας Μίλερ που επιστρέφει μετά από εννέα μήνες στην Εθνική Γερμανίας. Κλήθηκε αλλά δεν μετέχει στην αποστολή εξαιτίας τραυματισμού ο βασικός επιθετικός χαφ Τζαμάλ Μουσιάλα.
Η πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): τερ Στέγκεν – Χένριχς, Τιό, Ρίντιγκερ, Γκόζενζ – Κίμιχ, Τσαν – Γκνάμπρι, Γκιντογκάν, Σανέ – Χάφερτς.
Η αποστολή της Γερμανίας
Τερματοφύλακες: Όλιβερ Μπάουμαν (Χόφενχαϊμ), Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
Αμυντικοί: Ρόμπιν Γκόζενζ (Ουνιόν Βερολίνου), Μπένγιαμιν Χένριχς (Λειψία), Νίκο Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Αντόνιο Ρίντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκλας Ζίλε (Ντόρτμουντ), Τζόναθαν Τα (Λέβερκουζεν), Μαλίκ Τιό (Μίλαν)
Μέσοι: Γιούλιαν Μπραντ (Ντόρτμουντ), Εμρέ Τσαν (Ντόρτμουντ), Φέλιξ Νμεσά (Ντόρτμουντ), Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν), Ιλκάι Γκιντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Κάι Χάφερτς (Άρσεναλ), Γιόνας Χόφμαν (Λέβερκουζεν), Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν), Λιρόι Σανέ (Μπάγερν), Πάσκαλ Γκρος (Μπράιτον), Φλόριαν Βιρτς (Λέβερκουζεν), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Επιθετικοί: Κέβιν Σάντε (Μπρέντφορντ)
Συνεχίζει την πορεία των φιλικών αγώνων μέχρι να ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ τον Νοέμβριο. Η τελευταία φορά που παρατάχθηκε σε διοργάνωση ήταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπου γνώρισε τον αποκλεισμό στη φάση των «16» από την Κροατία στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια), μετά από μία εντυπωσιακή εικόνα που παρουσίασε στους ομίλους, επικρατώντας τόσο της Ισπανίας (2-1) όσο και της Γερμανίας (2-1).
Έκτοτε, η Ιαπωνία διατηρείται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, επιδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία την επιθετική της δεινότητα, καθώς έχει βρει δίχτυα σε όλα τα φιλικά της παιχνίδια. Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Ουρουγουάη (1-1) και Κολομβία (1-2), καθάρισε με χαρακτηριστική άνεση Ελ Σαλβαδόρ (6-0) και Περού (4-1), πετυχαίνοντας 10 τέρματα σε αυτά τα 2 ματς.
Μετά την αναμέτρηση απέναντι στη Γερμανία, ακολουθεί και μία ακόμη κόντρα στην Τουρκία, προτού επιστρέψει και πάλι για να δοκιμάσει καινούργια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο τον Οκτώβριο απέναντι σε Καναδά και Τυνησία.
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου έχει καλέσει 26 ποδοσφαιριστές ενόψει των φιλικών αγώνων κόντρα σε Γερμανία και Τουρκία. Η μοναδική ουσιαστική απουσία είναι αυτή του εξτρέμ Μιναμίνο, ενώ για πρώτη φορά θα φορέσει τα χρώματα της Εθνικής του ομάδας ο αμυντικός της Σερέζο Οσάκα, Μαϊκούμα.
Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Νακαμούρα – Σουγκαβάρα, Ιτακούρα, Τανιγκούτσι, Ίτο- Κούμπο, Έντο, Ντοάν, Μιτόμα – Καμάντα, Ουέντα
Η αποστολή της Ιαπωνίας
Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Σμιντ (Σεντ Τρούιντεν), Κοσούκε Νακαμούρα (Πορτιμονένσε), Κεϊσούκε Οσάκο (Χιροσίμα)
Αμυντικοί: Τακεχίρο Τομιγιάσου (Άρσεναλ), Κο Ιτακούρα (Γκλάντμπαχ), Σόγκο Τανιγκούτσι (Αλ Ραγιάν), Χιρόκι Ίτο (Στουτγάρδη), Γιουκινάρι Σουγκαβάρα (Άλκμααρ), Ντάικι Χασόκα (Σεντ Τρούιντεν), Ριόγια Μορισίτα (Ναγκόγια), Κόκι Ματσίντα (Ουνιόν), Σέιγια Μαϊκούμα (Σερέζο Οσάκα)
Μέσοι: Γουατάρου Έντο (Λίβερπουλ), Ρίτσου Ντοάν (Φράιμπουργκ), Ντάιτσι Καμάντα (Λάτσιο), Τακεφούσα Κούμπο (Σοσιεδάδ), Χιντεμάσα Μορίτα (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Άο Τανάκα (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Καόρου Μιτόμα (Μπράιτον), Ατσούκι Ίτο (Ουράβα)
Επιθετικοί: Γιούνγια Ίτο (Ρεμς), Τακούμα Ασάνο (Μπόχουμ), Κιόγκο Φουρουχάσι (Σέλτικ), Αγιάσε Ουέντα (Φέγενορντ), Ντάιζεν Μαέντα (Σέλτικ), Κέιτο Νακαμούρα (Ρεμς)