-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ - ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, συν την κάτοχο του Κυπέλλου Βραζιλίας προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Οι ομάδες στις θέσεις 5-6 θα συμμετάσχουν στη 2η προκριματική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Οι ομάδες στις θέσεις 7-12 προκρίνονται στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα 2020. Οι 4 (θέσεις 17-20) τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα εξής: 1) Πόντοι, 2) Νίκες, 3) Συντελεστής τερμάτων, 4) Γκολ υπέρ, 5) Τα μεταξύ τους αποτελέσματα, 6) Λιγότερες κόκκινες κάρτες, 7) Λιγότερες κίτρινες κάρτες, 8) Κλήρωση.
* Η Κρουζέιρο απέκλεισε (1-1, 2-2, 3-1 πεν.) τη Φλουμινένσε στους «16» του Κυπέλλου.
Α’ Γύρος: ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ – ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ 4-1
Περισσότερη τυχερή, παρά ικανή, πήρε την ισοπαλία από την Ιντερνασιονάλ. Μόλις στο 10ο λεπτό βρέθηκε να χάνει από τους φιλοξενούμενους και «υποχρεώθηκε» να αλλάξει προς το πιο επιθετικό το στυλ ποδοσφαίρου της. Ακόμα και έτσι, χρειάστηκε ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Φρεντ στο 63’ για το τελικό 1-1.
Είναι ξεκάθαρο, ότι με εξαίρεση τον Τιάγκο Νέβες δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής που να μπορεί να αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι με συνέπεια η Κρουζέιρο να δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Παράλληλα, η γκρίνια από τον κόσμο δεν βοηθάει τους παίκτες, που αποδοκιμάζονται στο πρώτο λάθος που κάνουν.
Ο μέσος Τιάγκο Νέβες (18/5) και ο κεντρικός αμυντικός Κακά (8 συμ.) συμπλήρωσαν κάρτες. Επίσης, ο δεξιός μπακ Λουΐς Ορεχουέλα (12 συμ.) κλήθηκε στην εθνική Κολομβίας.
Πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης (1-0) στο κλάσικο με αντίπαλο την Μποταφόγκο, έχοντας συνολικά καλύτερη απόδοση από τους γηπεδούχους. Ο τεχνικός Μαρκάο επέλεξε ένα επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου και παρόλο που η αμυντική λειτουργία ήταν ορισμένες φορές προβληματική, δικαιώθηκε για την επιλογή του.
Από τα ρεπορτάζ στη Βραζιλία γίνεται αναφορά στις εξαιρετικές σχέσεις του νέου προπονητή με τους παίκτες του. Οι τελευταίοι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» για τις εμφανίσεις τους το προηγούμενο διάστημα, αλλά δείχνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν προς το καλύτερο την αγωνιστική «εικόνα» του κλαμπ.
Στην Κ-23 της Βραζιλίας κλήθηκαν ο μέσος Κάιο Ενρίκε (23/1) και ο μέσος Αλαν (18 συμ.) και στην Κ-19 της Πορτογαλίας ο Μάρκος Πάουλο (13 συμ.). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς επειδή ανήκει στην Κρουζέιρο ο κεντρικός αμυντικός Ντιγκάο (11 συμ.).