Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΠΡ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ
Facts Αγώνα
* Η μοναδική προϋπηρεσία του νέου προπονητή της Ρέντινγκ, Μαρκ Μπόουεν, αφορά ένα παιχνίδι ως υπηρεσιακός τεχνικός της ΚΠΡ το 2012.
* Οι φιλοξενούμενοι αγνοούν τη νίκη στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος που διεξήχθησαν Τρίτη (0-3-10), αλλά και στα 12 πιο πρόσφατα ταξίδια στο Λονδίνο (0-6-6).
* Συνολική παράδοση (από το 1907-08): 31-23-39. Οι τελευταίες 8 συναντήσεις τους έληξαν με Under, ανεξαρτήτως έδρας. Η ΚΠΡ έχασε μόνο μία εξ αυτών (4-3-1), αλλά κέρδισε μόλις 1/7 πιο πρόσφατα ματς στο γήπεδό της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης (1-4-2).
Κατέκτησε 2η διαδοχική νίκη παίρνοντας το διπλό απέναντι στη Χαλ (3-2). Αν και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ (Μπόουεν 29’), ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα (44’) και στην επανάληψη ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Εζε να κάνει πλάκα στους αντίπαλους αμυντικούς, κερδίζοντας και ευστοχώντας σε δύο πέναλτι (78’, 88’). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στην εκπνοή (Μαγκίνις 96’).
«Βρεθήκαμε πίσω χωρίς να κινδυνεύσουμε, όμως παραμείναμε ψύχραιμοι και μετά την ανάπαυλα παίξαμε ακόμα καλύτερα. Χάσαμε και αρκετές ευκαιρίες, οπότε θεωρώ απολύτως δίκαιο το αποτέλεσμα» ανέφερε περιχαρής ο Μαρκ Γουαρμπάρτον, που κάνει εξαιρετική δουλειά.
Μέσα σε λίγους μήνες και έχοντας πραγματοποιήσει πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, η ΚΠΡ παράγει όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο, αν και κάποιες μεταπτώσεις δεν λείπουν. Κερδίζοντας τα 6/8 τελευταία ματς (6-0-2) μπήκε 5άδα και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. Τα 18/21 γκολ της ήρθαν από 3 παίκτες (Εζε, Χάγκιλ, Γουέλς).
Επανήλθε ο μέσος Αμος (6/0). Διαθέσιμοι, επίσης, ο στόπερ Χολ (7/1) και ο φορ Σμιθ (4/0). Περιμένει το ντεμπούτο του στον σύλλογο ο αριστερός μπακ Γουάλας. Μακροχρόνιες οι απουσίες της.
Νικηφόρο, έστω και με δραματικό τρόπο, το ντεμπούτο του Μαρκ Μπόουεν απέναντι στη φορμαρισμένη Πρέστον (1-0 στο 98’), το οποίο έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί (0-2-5 σε όλες τις διοργανώσεις). Σε ένα μέτριο ματς με λίγες «καθαρές» ευκαιρίες, παρουσιάστηκε πιο επιθετική από την αντίπαλό της και δικαιώθηκε στην εκπνοή με το… ριμπάουντ του Μιάζγκα.
«Οι πολλές διακοπές δεν βοήθησαν στην ύπαρξη ρυθμού. Στα πρώτα 45 λεπτά φανήκαμε βιαστικοί, όμως μετά την ανάπαυλα γίναμε πιο ήρεμοι και απειλητικοί. Ημασταν η καλύτερη ομάδα» το σχόλιο του πρώην τεχνικού διευθυντή του συλλόγου, ο οποίος είναι πρωτάρης σε αυτόν τον νέο ρόλο, με εξαίρεση ένα ματς ως υπηρεσιακός στην ΚΠΡ (2012).
Ο Μπόουεν παρέλαβε από τον Ζοσέ Γκόμες ένα αρκετά ποιοτικό υλικό, το οποίο όμως φέτος υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού απογοήτευσε. Μένει να δούμε εάν η αλλαγή στον πάγκο βοηθήσει και μακροπρόθεσμα.
Αγωνίστηκε κανονικά, παρά τις στομαχικές διαταραχές των προηγούμενων ημερών, ο στόπερ Μόρισον (10/1). Πάντα εκτός δράσης ο αριστερός μπακ Μπλάκετ (2/0).