Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ «ΛΕΝΕ» ΓΚΟΛ
Facts Αγώνα
Συνολική παράδοση (από 2010-2011): 4-1-3
Στις επτά από τις οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία επιβεβαιώθηκε το εκατέρωθεν σκοράρισμα.
Α’ Γύρος: Φόλενταμ-Μάαστριχτ 0-1
Περίπου εννιακόσιοι θεατές θα παρακολουθήσουν τη σημερινή αναμέτρηση.
Ακόμα μία νίκη για τους παίκτες του Ντάριε Κάλετζιτς στα πλαίσια της 35ης αγωνιστικής της δεύτερης τη τάξει κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Η Μάαστριχτ ταξίδεψε στο Ντόρντρεχτ για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που διαθέτει ένα από τα χειρότερα ρόστερ του πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι» μπήκαν από πολύ νωρίς δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά απέτυχαν να σκοράρουν καθώς είτε ο αντίπαλος τερματοφύλακας είτε τα δοκάρια (δύο φορές) τους σταματούσαν. Τελικά, χρειάστηκε ένα διαγώνιο σουτ του Μπλίμελ (δεξί εξτρέμ 16/2) στο 95ο λεπτό για να «χαρίσει» στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.
Παρότι προερχόταν από τρία συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη (ήττα από Γ. Αϊντχόφεν και Ρόντα και ισοπαλία με Ος), η Μάαστριχτ απέδειξε πως διαθέτει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, ενώ θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως αν και αδιάφορη δεν παράτησε το παιχνίδι και πέτυχε το «χρυσό γκολ» στην τελευταία φάση. Οσον αφορά τον Κάλετζιτς παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό εξαιτίας της επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και κατά πάσα πιθανότητα θα κοουτσάρει σήμερα ο Βέρντε.
Μαρτίνα (κεντρικός αμυντικός, 13/0), Τσάβτσιτς (κεντρικός αμυντικός, 2/0), Φαν Μπόμελ (αμυντικός μέσος, 13/1), Μπέσινγκ (επιτελικός μέσος, 0 συμμετοχές), Σταβίτσκι (δεξί εξτρέμ, 13/0) και Ζαμούρι (αριστερό εξτρέμ, 15/1) βρίσκονται εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού.
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους παίκτες του Βιμ Γιονκ, οι οποίοι στα πλαίσια της 35ης «στροφής» της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου υποδέχθηκαν την Τέλσταρ στο τοπικό «ντέρμπι των ψαράδων». Η Φόλενταμ μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο με τους δύο ακραίους οπισθοφύλακες Κάσιους (δεξί μπακ, 18/1) και Μίρκιν (αριστερό μπακ, 28/6) να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν πολλά προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Ετσι προήλθε μάλιστα το πρώτο γκολ με τον Μίρκιν να ξεκινάει τη φάση,
Στην επανάληψη η Φόλενταμ έριξε «στροφές» με την Τέλσταρ να εκμεταλλεύεται την αποβολή του Τουάιτ (κεντρικός μέσος, 13/0) αλλά να μην μπορεί να «βρει» το γκολ της ισοφάρισης. Ετσι, το σύνολο του Γιονκ εξασφάλισε τη νίκη με το τέρμα του Ζεερφούικ (επιθετικός, 1/1) στις καθυστερήσεις. Με το γκολ αυτό ο 16χρονος στράικερ έγινε ο νεότερος σκόρερ στο ολλανδικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 37 χρόνια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Χενκ Βος από το 1984.
Σημαντικές απουσίες για τη Φόλενταμ η οποία θα παραταχθεί χωρίς του Λάουβερς (τερματοφύλακας, 0 συμμετοχές), Ρογκεβέεν (τερματοφύλακας, 18 συμμετοχές), Πλατ (αμυντικός μέσος, 34/0), Αντονούτσι (επιτελικός μέσος, 30/4) αλλά και τον τιμωρημένο Τουάιτ.