Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ
Facts Αγώνα
Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 1-0
* 34-3-9 η συνολική παράδοση υπέρ της Φενερμπαχτσέ ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πριν 5 χρόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από 16 ήττες σε ισάριθμα ματς κέρδισε η Κόνιασπορ στην Κωνσταντινούπολη (19-1-2 συνολικά). 32-3-8 ο απολογισμός σε επίπεδο Super Lig, 18-1-2 στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτη νίκη της Κόνιασπορ εκεί στις 27/3/2017, η δεύτερη πρόπερσι, οι «πράσινοι» έχουν 4 στα 6 τελευταία των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας.
Πολύ προσεκτικό εκατέρωθεν παιχνίδι στην έδρα της Ντεμίρσπορ. Το ξεκίνησε με ακυρωθέν γκολ, στο ημίωρο γλύτωσε το γκολ από χαμένο πέναλτι των «μπλε». Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου είχε δοκάρι, στο 81’, ύστερα από δεύτερο εις βάρος της πέναλτι, δέχτηκε γκολ, κατάφερε πάντως ισοφαρίζοντας στο 88’ να σώσει τον βαθμό (1-1).
Τερμάτισαν ένα νικηφόρο σερί 3 αγωνιστικών και ένα εκτός έδρας νικηφόρο σερί 3 παιχνιδιών (όλα με νίκες 2-1). Προφανές το βαθμολογικό κόστος για τη Φενέρ, η οποία είδε τη διαφορά να αυξάνεται στους 6 βαθμούς από την πρωτοπόρο και ασταμάτητη (12 σερί νίκες στο πρωτάθλημα) Γαλατά και από το βράδυ της Κυριακής, να φτάνει στο -9 (μετά δηλαδή και την επικράτηση της «τσιμ-μπομ» στο ντέρμπι κόντρα στην Τραμπζονσπόρ).
Κάτι περισσότερο για την πίεση που υπάρχει στα «καναρίνια» – δέχονται γκολ στα 7 τελευταία τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο – δεν χρειάζεται. Αν θέλουν να παραμείνουν στο κυνήγι της μισητής συμπολίτισσάς τους, δεν έχουν (άλλα) περιθώρια απωλειών, ειδικά μάλιστα στο «σπίτι» τους.
Εξέτισε ο Κρέσπο (χαφ, 16/2), τιμωρημένος είναι ο Μπατσουαγί (φορ, 15/10), πριν τη σέντρα θα κριθεί η συμμετοχή του Αζίζ (στόπερ, 10/0), εκτός δράσης εξακολουθεί ο Πέδρο (επ., 10/1).
Μηδέν από μηδέν, μηδέν. Δεν κάνει τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα, δεν μπορεί να βγει από μια δίνη που την στροβιλίζει πολύ καιρό τώρα. Η Ιστανμπούλσπορ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κρατήσει τον έλεγχο, δεν πιέστηκε ουσιαστικά και αξιοποιώντας μάλιστα ένα αυτογκόλ στα μέσα του β’ ημιχρόνου, έφυγε έτσι, τόσο απλά, με το διπλό από το Ικόνιο (0-1).
Τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους «πράσινους» (το δεύτερο μεγαλύτερο σερί της ιστορίας τους, το αμέσως επόμενο, με 5 διαδοχικές ήττες ανάγεται στον Φεβρουάριο του 2008), οι 3 εξ αυτών με τον νιόφερτο κόουτς Στανόγεβιτς, επί των ημερών του οποίου δεν έχουν πανηγυρίσει ούτε γκολ στη Super Lig, μετρώντας και έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο (στα πέναλτι από την Γκαζιαντέπ).
Η κρίση παραμένει προφανώς, ούτε λόγος για να ακολουθήσει πια τον περυσινό δρόμο και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ίσα ίσα μάλιστα που με τη ζώνη να απέχει μόλις 5 βαθμούς, η προσοχή των φιλοξενούμενων θα πρέπει να είναι από… κάτω τους, αν δεν θέλουν να βυθιστούν σε μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες περιπέτειες.
Μία χρειάστηκε να ξεπεράσουν πάντως για να φτάσουν στην Πόλη έγκαιρα. Λόγω παγετού, το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή δεν μπορούσε για ώρες να απογειωθεί από το Ικόνιο, εν τέλει έγινε την ύστατη στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στον προορισμό τους λίγο νωρίτερα από τα μεσάνυκτα και έτσι να αποφεύγεται η αναβολή της αναμέτρησης (κάτι που θα γίνονταν αν δεν διανυκτέρευαν στην Πόλη).
Τιμωρημένος είναι ο Πας (αμ. χαφ, 18/1), δεν είναι στο 100% ο Ντεμίρ (επ., 16/5), στην αποστολή εντάχθηκαν οι τελευταίοι νεοαποκτηθέντες, ο Μπουχαλάκης (δανεικός από τον Ολυμπιακό) και ο Μερτ (στόπερ, αποκτήθηκε από την Γκεντσλερμπιρλιγκί), στη Ρίζεσπορ τέλος παραχωρήθηκε ο Αμίλτον (εξτρέμ, 7/0).