ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
19:45
30.09

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δοκιμασία στην Πόλη
Σουκρού Σαράτσογλου (50.509), Κωνσταντινούπολη
1094
17° C Συννεφιασμένος
Cosmote Sport 3
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Facts Αγώνα

* Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός κοντράρονται για πρώτη φορά στην ιστορία. 2-2-2 (και 7-7 γκολ) η συνολική παράδοση της Φενερμπαχτσέ κόντρα σε ελληνικές ομάδες, 1-2-0 ο απολογισμός της στο «Σαράτσογλου». 4-2-3 αντίστοιχα μετράει ο Ολυμπιακός κόντρα σε τουρκικές ομάδες, 2-0-3 έχει καταγράψει στις επισκέψεις του στη γειτονική χώρα.

* 9-3-0 το εντός έδρας αήττητο σερί στο Γιουρόπα Λιγκ που «τρέχει» η Φενερμπαχτσέ, κρατώντας μάλιστα και ανέπαφη την εστία της στα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια.

* Η ισοπαλία αγνοείται στα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ (4-0-7 ο απολογισμός των «ερυθρόλευκων»).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Ρεπορτάζ

Στην πρεμιέρα των ομίλων στη Φρανκφούρτη άξιζε τη νίκη, δεν την πήρε κυρίως λόγω αστοχίας με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Πέλκα στις καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση θετικός και ο βαθμός (1-1), όπως άλλωστε ανάλογο και το συνολικό πρόσημό της στο ξεκίνημα της στη σεζόν.

Αντέδρασε στην προ δεκαημέρου παρθενική φετινή της ήττα από την Μπασακσεχίρ (0-2), με 2 σερί νίκες στη Super Lig, με τη δεύτερη, την Κυριακή, να έρχεται εκτός έδρας κόντρα στη φορμαρισμένη Χατάισπορ (2-1) και να την φέρνει στην κορυφή της κατάταξης για πρώτη φορά, μόνη πρώτη, στη σεζόν.

Φενέρ – Ολυμπιακός με 0% γκανιότα

Με ανεβασμένη λοιπόν ψυχολογία τα «καναρίνια», λιγότερη κριτική και αμφισβήτηση (αφού το ξεκίνημα, παρότι τα αποτελέσματα έρχονταν οι εμφανίσεις ήταν περισσότερο… επαγγελματικές, χωρίς να συγκινούν) και εντός στόχου για το απόλυτο που έθεσε ο κόουτς Περέιρα, με 4 νίκες σε 4 ματς ως τη διακοπή, αμέσως μετά την ήττα από την Μπασακσεχίρ (ακολουθεί την Κυριακή η φιλοξενία της Κασίμπασα στο πρωτάθλημα).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει Πορτογάλο προπονητή με τον οποίο είμαστε φίλοι. Ο στόχος μας είναι η νίκη. Ολες οι ομάδες του ομίλου είναι κοντά η μία στην άλλη. Δε νομίζω πως υπάρχει κάποια που ξεχωρίζει. Είναι τέσσερις ομάδες που ανταγωνίζονται για την πρόκριση», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός εν όψει της φιλοξενίας του Ολυμπιακού.

*Ισχύει σε επιλεγμένους αγώνες για την αγορά «Τελ. Αποτέλεσμα» μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Αγωνιστικά Νέα

Γριπωμένος ο Εζίλ (χαφ), δεν προπονήθηκε την Τετάρτη και κατά συνέπεια η συμμετοχή του θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη (στην καλύτερη). Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι Σόσα (αμ. χαφ), Καχβετσί (χαφ), Σανγκαρέ (δ. μπακ), ωστόσο εφόσον κρίθηκαν πως δεν είναι στο 100% έμειναν εκτός αποστολής όπως και οι στόπερ Αζίζ, Τισεράν.

Διαθέσιμος έχοντας αποθεραπευτεί ο Ζάιτς (χαφ), εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι Ντουρσούν (επ/κος), Κρέσπο (χαφ), Καπατσάκ (μεσοαμυντικός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ρεπορτάζ

Αγχωτικό, αλλά νικηφόρο το ξεκίνημα του στον όμιλο, χάρη σε γκολ του Ρέαμπτσιουκ στο τέλος (87’) της φιλοξενίας της Αντβέρπ, η οποία ένα τέταρτο νωρίτερα είχε ισοφαρίσει (2-1).

Εκτοτε, ακολούθησε το «ξεμπούκωμα» στη φιλοξενία του Απόλλωνα, πριν την Κυριακή… ψεκάσει, σκουπίσει και τελειώσει σε λιγότερο από μισό ημίχρονο στην Τρίπολη τον Αστέρα (2-0, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 23’), φτάνοντας έτσι στην κορυφή της Super League Interwetten.

Το σημαντικότερο τη δεδομένη στιγμή, ότι το πέτυχε χωρίς ιδιαίτερο ξόδεμα δυνάμεων, στοιχείο απαραίτητο για την πολύ απαιτητική εβδομάδα που καλείται να διαχειριστεί πριν από τη διακοπή, αφού μετά το παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Κυριακή, εντός).

Δεύτερο σημαντικό ότι δείχνει, σιγά σιγά, να βρίσκει πατήματα και ρυθμό… συνηθισμένο, όπως άλλωστε συνεχώς δήλωνε πως περίμενε ο κόουτς Μαρτίνς. Τρίτο, πως επίσης σιγά σιγά τα (αρκετά κατά καιρούς) προβλήματα απουσιών ελαχιστοποιούνται (χωρίς πάντως ακόμη να εξαλείφονται).

«Είναι ένα ματς δύο ομάδων που παίζουν επιθετικά και θέλουν το κερδίσουν. Ο Βίτορ (Περέιρα) δεν ξέρει τη δική μας τακτική και εμείς δεν ξέρουμε τη δική του. Θα αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο που θα μας πιέσει. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε», τόνισε ο κόουτς Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης.

Αγωνιστικά Νέα

Στο 100% πλέον ο Ελ Αραμπί (φορ, 1/0), όχι όμως και ο Εμβιλά (αμ. χαφ, 1/0), ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην 25μελή αποστολή των «ερυθρόλευκων» εξαιτίας νέων ενοχλήσεων, πλαισιώνοντας έτσι στο απουσιολόγιο τον μακροχρόνια τραυματία Φορτούνη.

Casino