Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ - ΑΡΟΥΚΑ
Facts Αγώνα
*Παράδοση: 2-1-1 εντός, 2-1-5 συνολικά. Μόνο under έχουν φέρει οι δύο ομάδες στις τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν δώσει με γηπεδούχο τη Φαμαλικάο.
*Διαιτητής: Κάρλος Μασέδο: Φέτος σε 4 αγώνες στην πρώτη κατηγορία έχει δείξει 16 κίτρινες (4 μέσο όρο), 2 κόκκινες και 1 πέναλτι.
Α’ Γύρος: Αρούκα – Φαμαλικάο 4-1
Μια ομάδα που σταθεροποιείται σταδιακά στη μεγάλη κατηγορία και προσπαθεί κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη, ακόμη και όταν δεν παίρνει καλύτερη θέση από την προηγούμενη. Δεν έκανε καλό ξεκίνημα με μόλις ένα τρίποντο και ένα γκολ στα επτά πρώτα παιχνίδια. Η απόλυση του κόουτς Πέδρο Σίλβα την άλλαξε αγωνιστικά, ο ερχομός του Πέντρο Σόουζα την βοήθησε και την βελτίωσε. Με εκείνον στον πάγκο η Φαμαλικάο έχει πάρει τους 29/33 βαθμούς της μέχρι στιγμής και στο +17 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν έχει να φοβάται πλέον για την παραμονή της. Αντιθέτως, βρίσκεται κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και αν κερδίσει την Αρούκα μπορεί να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά και να βάλει υποψηφιότητα.
Κατά τη διάρκεια της διακοπής έλειπαν με τις Εθνικές τους ομάδες 5 παίκτες. Ο Μιχάι (στόπερ) με την Εθνική Αλβανίας, o Πενέτρα (στόπερ-δ.μπακ) με την Κ21 της Πορτογαλίας, ο Ντόμπρε (εξτρέμ) με την Εθνική Ρουμανίας, ο Σα (δεκάρι) με την Κ19 της Πορτογαλίας και ο Ταβάρες (δεκάρι) με την Εθνική του Πράσινου Ακρωτηρίου.
Μακροχρόνια απόντες οι Πούμα Ροντρίγκες (αρ.εξτρέμ, 7/1 γκολ/3 ασίστ) και Φονσέκα (εξτρέμ, 5/0).
Είναι μια ομάδα που κάνει διαρκώς βήματα προόδου. Στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της στην πρώτη κατηγορία, μετά την παραμονή της πέρυσι, φέτος οδεύει για μεγαλύτερους στόχους. Και το πετυχαίνει με ομαδικότητα και αθόρυβα. Παρά τις μόνο τρεις νίκες στους πρώτους δέκα αγώνες, μάζεψε τους 25/38 βαθμούς της από τα τέλη Οκτώβρη και έπειτα. Διεκδικεί στα ίσια ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ειδικά όταν πριν τη διακοπή έβγαλε διπλό μέσα στην έδρα της άμεσης αντιπάλου της, Γκιμαράες, από την οποία απέχει δύο βαθμούς. Στο τελευταίο της παιχνίδι έφερε 1-1 με την Πάσος Φερέιρα, με καλή εμφάνιση αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 0-0.
Εξέτισε ο Αρουαμπαρένα (βασικός κίπερ, 21/0). Τραυματίες οι Ντάμπατζ (φορ, 14/7), Οπούκου (στόπερ, 16/0), Βιτίνιο (μέσος, 9/0) και Βελάσκες (στόπερ).