Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΙΨΙΑ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Facts Αγώνα
* Η Λειψία μετράει 2-0-1 (2/3 Over) υποδεχόμενη τη Λέβερκουζεν στην πρώτη κατηγορία.
* Η Λειψία είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ (2) μετά από αντεπιθέσεις στο τρέχον πρωτάθλημα, η Λέβερκουζεν είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα (12).
Αποχώρησε νικήτρια με 5-0 από την έδρα της Σάλκε στην προηγούμενη αγωνιστική. Μακρινό σουτ στο 1′ της έδωσε το προβάδισμα και το απόλυτο πάνω χέρι στο παιχνίδι. Το ότι έβαλε το δεύτερο γκολ στο 61′ οφείλεται στη δική της αστοχία. Αφότου το έβαλε έκανε σχεδόν πάρτι, αξιοποίησε την απογοήτευση της αντιπάλου και διεύρυνε την επικράτησή της.
Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν έφτασε σε τρίτη σερί νίκη στα επίσημα παιχνίδια της (2-0-0 στο πρωτάθλημα), έκανε τέταρτο σερί πειστικό παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ μάλιστα, και το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε σταθερή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την Μπάγερν Μονάχου και με σταθερό «αέρα» πέντε βαθμών από την πέμπτη Λέβερκουζεν.
Ακόμα και μετά από αυτό το 5-0, την πιο μεγάλη σε έκταση εκτός έδρας νίκη των «ταύρων» στην ιστορία τους στην κατηγορία, ο Νάγκελζμαν στάθηκε στις ατέλειες. Δεν του άρεσε ιδιαίτερα η εικόνα της ομάδας του στα πρώτα είκοσι λεπτά του παιχνιδιού. Μετά αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως όλα ήταν καλά. Δύσκολο αυτό για άνθρωπο που είναι τελειομανής.
Οι στόχοι της στη σεζόν δεν αλλάζουν. Επίσημα θέλει να πάρει εισιτήριο και για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελαφρά ανεπίσημα, θέλει να κατακτήσει τον τίτλο. Αν ρωτούσατε τον Νάγκελζμαν θα σας έλεγε πως στόχος του είναι τα τρόπαια. Το είπε μία φορά στην αρχή της σεζόν, δεν το έχει πει ξανά, δεν θα το πει ξανά.
Νέα απώλεια ο τιμωρημένος βασικός αμυντικός χαφ Λάιμερ (21/2). Είναι εξαιρετικά αμφίβολοι ο συχνά βασικός επιθετικός Πόουλσεν (18/3) και ο αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Αμπαντού (3/0). Τέταρτο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο (στο 2020) βασικός αμυντικός χαφ ή δεξιός μπακ Ανταμς (5/0), που άρχισε προπονήσεις αλλά αναμένεται να κριθεί ως ανέτοιμος, εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζουν ο λογιζόμενος ως βασικός κεντρικός αμυντικός Ορμπαν (9/1) και ο λογιζόμενος ως βασικός κεντρικός αμυντικός Κονατέ (5/0). Βρέθηκε στον πάγκο την περασμένη αγωνιστική μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας ο χαφ Καμπλ (4/1).
Υποδέχτηκε την Αουγκσμπουργκ και τη νίκησε με 2-0 την περασμένη αγωνιστική. Είχε ηρεμία στο παιχνίδι της. Η πρωτοβουλία της ανήκε και απέφυγε τα λάθη αμυντικά με εξαίρεση ένα, που δεν στοίχισε. Ο Ταπσομπά έπρεπε να έχει αποβληθεί για σφάλμα του στο 20′ (0-0 ακόμα). Κυκλοφόρησε πάντως, καλά την μπάλα, βρήκε με υπομονή τις ευκαιρίες της και δίκαια προηγήθηκε με 2-0 στο 59’. Δεν βιάζονταν, είχε καθαρό μυαλό, μας άρεσε η εικόνα της στο μεγαλύτερο διάστημα. Οχι σε όλο το διάστημα.
Την προηγούμενη Πέμπτη η Λέβερκουζεν νίκησε εκτός έδρας με 3-1 την Πόρτο για τις «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκε στο 10′, δεν παρασύρθηκε από το παιχνίδι δύναμης και κλωτσιάς της αντιπάλου, είχε ψύχραιμη αμυντική εικόνα, δίχως να αποφύγει μερικές απειλές και ήταν αρκετά δραστήρια στις αντεπιθέσεις. Στο 51′ έκανε το 2-0 και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Το 3-0 έγινε γρήγορα κι αυτό (57′). Τις ψιλοέσβησε μετά τις μηχανές, δίκαια δέχτηκε γκολ.
Η ομάδα του Πέτερ Μπος έφτασε σε έκτη σερί νίκη στα επίσημα παιχνίδια της (3-0-0 στο πρωτάθλημα), πήρε την πρόκριση για τις «16» της διοργάνωσης και τώρα γυρίζει στο πρωτάθλημα όπου το τέλος της περασμένης αγωνιστικής τη βρήκε σταθερή στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, σταθερά δύο βαθμούς πίσω από την τρίτη Ντόρτμουντ και μόνο ισόβαθμα (πλέον) υποδεέστερη της τέταρτης Γκλάντμπαχ, για την τελευταία θέση που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οπως αναφέραμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ της είναι σε καλό φεγγάρι. Εχει καθιερώσει την προσπάθεια να παίξει προσεκτικά αφότου προηγηθεί στα παιχνίδια της. Οχι πάντα με επιτυχία ως προς την αμυντική ασφάλεια. Παράγει σημαντικό ή ικανοποιητικό αριθμό ευκαιριών στα παιχνίδια της στο νέο έτος και μέχρι στιγμής μόνο απέναντι στη Χόφενχαϊμ ήταν άστοχη και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις σταθερές αδυναμίες που έχει αμυντικά. Μόνο απέναντι στην Αουγκσμπουργκ και στο Πόρτο ήταν ΟΚ πίσω σε αυτό το διάστημα.
Απολογιστικά, εκτός έδρας ήταν καλή επιθετικά (αν και άστοχη στη Χόφενχαϊμ, στη Φρανκφούρτη και στο Ντόρτμουντ) σε κάθε εμφάνιση με εξαίρεση το Μάιντς και την Κολωνία, θετική αμυντικά στο Μάιντς, στο Αουγκσμπουργκ και στο Ντισελντορφ, με ατέλειες που στοίχισαν τέρματα και όχι μόνο, στο Βερολίνο, στη Χόφενχαϊμ, στην Κολωνία, όχι στο Πάντερμπορν και στο Βόλφσμπουργκ και αρνητική στο Μόναχο, στη Φρανκφούρτη και στο Ντόρτμουντ.
Είναι αμφίβολοι ο βασικός δεξιός μπακ Λαρς Μπέντερ (17/2) και ο βασικός αριστερός μεσοεπιθετικός Ντιαμπί (17/4). Τρίτο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο βασικός επιθετικός Φόλαντ (22/9). Είναι διαθέσιμοι μετά από απουσία ενός και δύο παιχνιδιών αντίστοιχα ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Λομπ (0/0) και ο βασικός αμυντικός χαφ Αράνγκις (16/1). Πιθανό το 3-4-2-1 αντί για το 4-2-3-1.